אני ממש מתוסכל !

shimishake

New member
אני ממש מתוסכל !

אני כבר מס' חודשים ( אם לא שנים... ) מנסה לשים את ידי על מוצר מסויים ( ודי נדיר ) מאיביי אבל קרה לי כבר את אותו הדבר פעמיים : המוכר הציע את המוצר שלו למכירה פומבית ולאחר כמה ימים ראה שלא כל כך הולך לו ( לפי דעתי כמובן ) ופחד למכור את המוצר בפחות כסף ממה שחשב , אז מה שהוא עשה זה פשוט לסגור את המכרז ולפתוח אחד חדש כמעט מייד אך הפעם אין זו מכירה פומבית אלא "BUY IT NOW OR BEST OFFER " האם הוא יכול לעשות את זה ? ( אני לא מוכר באיביי אלא קונה לכן אני שואל ) זה ממש מתסכל ! תודה לכולם על שנתתם לי לפרוק את זעמי

ווטרס

New member
בטח שמותר לו.

זה אמנם לא הוגן כלפי הקונים, וזה יכול לגרום לו לנזק תדמיתי, אבל זכותו המלאה. מה שאתה יכול לעשות כרגע זה לתת לו BEST OFFER ולקוות שהוא יסכים. (טיפ קטן - אל תתן הצעות מגוחכות, זה רק יגרום לו לחוסר אמון בך).

shimishake

New member
חבל...

בדיוק הבעיה !!! המוכר החליט להציע "BUY IT NOW" במחיר שלפי דעתי הוא קצת ( אבל קצת ... ) מוגזם ובטח הוא מצפה גם לקבל הצעה באותו סדר גודל. נראה לי לא בסדר כל העסק הזה , אז כל מוכר יראה שלא הולך לו וישר יסיר את המוצר שלו ! כנראה שאין לי ברירה אלא להתאזר בסבלנות ... תודה רבה

תן הצעת מחיר

להפסיד מזה אתה לא יכול...תן הצעת מחיר בגובה הסכום שהיית מוכן לשלם במכירה פומבית...אולי הוא יסכים וסופסוף תוכל לרכוש את המוצר (אחרי שנים של ציפיה). המחיר הגבוה שהוא שם נועד כנראה להעלות את הצעות המחיר שהוא יקבל...אם הוא היה חושב שזה המחיר של המוצר הוא לא היה מאפשר BEST OFFER...זה נקרא בפסיכולוגיה חוק העיגון...מי ששם את העוגן (במקרה הזה המחיר הגבוה) ראשון הוא בעל ההשפעה הגדולה יותר על הסגירה (המחיר במקרה הזה). לחוק העיגון יש שימוש רב בדברים שונים, כגון משא-ומתן, חוזים, משפטים וכו'...

7575

New member
עד כמה שידוע לי

לאחר שהמוצר מקבל הצעה ראשונה אין אפשרות להסירו מהמכירה בכול מקרה האקשן קורה רק בדקות האחרונות וכל מוכר יודע את זה סיפור מוזר

למעלה