אני ממש נסערת מהכתבה ב-7 ימים

night mistress

New member
אני ממש נסערת מהכתבה ב-7 ימים../images/Emo70.gif

לא הצלחתי לסיים לקרוא אותה.. "הרוצח השקט" הם קראו לה.. הייתה שם טבלה עם "נטייה" של בעלי מקצועות שונים לפתח סרטן, כל מקצוע והסרטן שלו כפי שידוע לרופאים כבר שנים.. הסרטן של הצוות הרפואי נקרא לוקמיה.. אני לא יודעת איך להגיב. "בעקבות קרינה מייננת" הם אומרים.. וזה שבמשך שנתיים כל בוקר האחראית שלי הפעילה עליי לחץ נפשי והכריחה אותי להישאר ביחידה לטיפול נמרץ במהלך הצילומים עם חלוק קטן שאמור להגן עלי מהקרינה אומר מה? שמשרד הבריאות ידע וזיין אותי? שהכל היה ידוע מראש? ומה עכשיו? אני בחורה בת 25 עם CML? מעולם לא חיפשתי אשמים, אבל נראה לי שלא במתכוון מצאתי אותם. אני לא יודעת מה לעשות עם זה.. אני לא יודעת איך להגיב..

ה ל ו מ ה

New member
לא קראתי, האם מדובר במוסף של

ידיעות? מופיע באיזה אתר באינטרנט גם? ולעניינך: הייתי מתייעצת משפטית בנדון.
מי ייצג את אנשי השייטת? לא קשה לבדוק. להגיע לאותו עורך דין. הוא מתורגל בהליך, וב"לוחמה" נגד ארגונים גדולים ומתכחשים.
את ילדה צעירה, אני מאחלת לך להפטר מהצרה ולהמשיך הלאה לחיים טובים ומלאים. יש מקום לבדוק עם ה"חלוק הקטן" מה טיבו? מהן סגולותיו? עד כמה מונע קרינה הוא, בדיקה הכרחים ולגיטימית.
צלמי עצמך עם החלוק, שימרי עליו, תעדי אותו, יש לו מספר קטלוגי? יש לו תו של איזה תקן אלמנטארי לייעודו? צלמי אותי מכל הכיוונים, שמא חלילה פתאום ייעלם / לפתע יוחלף / או שמא ישודרג, מי יודע??? מאחלת לך כוחות והבראה מלאה.
ומכתבה זו שקראת - איזה סרטן אופייני למורים? כתוב? שבת שלום.

night mistress

New member
מדובר על המוסף של 7 ימים

כתבה על רפואה תעסוקתית ומקצועות מסכנים.. אתמול גם לא הצלחתי לקרוא אותה..אבל כל המשפטים הרלוונטים הופיעו לי מול העניים.. רשום שם שמספיקות שנתיים על מנת לחלות בלוקמיה אצל הצוות הרפואי,ועבדתי שנתיים וחצי במחלקה לטיפול נמרץ אשר שם עושים צילומים כל בוקר ל12 חולים לפחות ובגלל שהייתי הטרייה ביותר הייתי בפנים בזמן הצילומים. סיפרתי לאמא שלי, היא אמרה "אז איך זה לא קרה לאחרים גם?".. מה איכפת לי? זה קרה לי! זה לא מספיק?? אני לא צריכה עוד אחרים שיחזקו את ההשערה שלי שיש קשר לנושא.. מספיק שהפעם נפלתי ב1% שכן מקבל סרטן כדי שהכתבה תגע בי. אני לא מתכוונת להגיש תביעה או משהו כי ברור לי שאין טעם ושחוץ מקשר ארעי אין שום הוכחה.. אבל זה מכעיס.. מכעיס אותי שיודעים דבר כזה ולא עושים כלום.. לא בונים חדרים עם הגנה ראוייה, לא מספקים חלוקי מגן ראויים ועוד ועוד.. מכעיס שמזלזלים ככה בחיים שלנו.

טאי סאן

New member
תראי...זה לא תקין

צר לי על מה שאת עוברת
חשוב שתדעי, יש תקנות ונהלים ברורים לגבי הגנה על צוות רפואי מקרינת רנטגן וזאת במידה שנוכחותם הכרחית לצילום תקין כלומר, עדיף שבכלל לא יהיה נוכח אף אחד בזמן הצילום, אם זה הכרחי (לא יכולים ממש לחייב אותך) הם חייבים לספק לך הגנה = חלוק עופרת, או חלון מזכוכית שמכילה עופרת. תנסי לפנות למחלקה הרדיולוגית במקום עבודתך ולברר מול המנהלים והאחראים שם האם יש להם נהלים ברורים (חייב להיות להם) אם היתה חריגה מהנהלים אולי את יכולה לתבוע אותם. לדעתי בלי קשר להוכחה האם מחלתך נבעה מהקרינה, אם הם לא עובדים לפי התקנים שמחייבים אותם זו רשלנות ללא קשר לתוצאות
אני יודעת שזה לא מפצה ולא כלום, כי ברגע שחלית זה 100% ואף פיצוי לא יחזיר את הבריאות, שזה כמובן הכי חשוב, אבל אולי זה יעזור לאחרים... ואולי גם לך

מיליתו

New member
קשה

הדברים האלה נורא מתסכלים. איך אפשר לדעת דברים כאלה, וגם אם יודעים, ולא ממש עושים משהו בנדון... זה ממש מעצבן. ברור שאין קשר סיבתי ישיר, אבל אם את מכירה עוד כמה שזה קרה להם, אפשר לפעול ביחד. דרך אגב, גם לא הוכח סיבתית שמי הקישון גרמו לסרטן אצל הצוללנים (ודרך אגב, הייתי בשייטת ואני מכירה חלק מהנפשות הפועלות... וגם- אחוז החולים מבין אלה שצללו לא גבוה במיוחד לעומת אחוז החולים באוכלוסיה הכללית....), אבל בגלל שהם קבוצת לחץ הכירו בהם כנפגעים. עכשיו, מה שחשוב אצלך זה לשחרר כעסים, ולבחון מה עושים במצב הנוכחי. תאמיני לי שאני יודעת איך את מרגישה, אבל מה שחשוב זה לדעת לשחרר קיטור וכעס (ודווקא לפעמים טוב שיש את מי להאשים, אחרת אנחנו מאשימים את עצמינו). לא יודעת איך לשפר את ההרגשה שלך. הלוואי וידעתי.

למעלה