אני ממש עצבנית. חייבת את עצתכם בדחיפות...

GiraffAdida

New member
אני ממש עצבנית. חייבת את עצתכם בדחיפות...

אני לומדת נהיגה בבי"ס ללימודי נהיגה, ובכל התקופה שאני איתם (כבר כמעט שנה) אני אכלתי מהם ריקושטים ופאדיחות על ימין ועל שמאל. לדוגמא:
המורה הראשונה שהייתה לי , כל הזמן היתה לוקחת אותי את אותו המסלול של איסוף התלמיד/ה הבא/ה ולא יצא לי כמעט להיות באיזור של הטסטים בעיר שלי.
מידי פעם היתה עושה סידורים על חשבון הזמן שלי (אבל לא על חשבון השיעור שלי), כלומר: היתה אומרת לי "תעצרי פה רגע" והייתה הולכת לקנות משהו/לבדוק משהו/למסור משהו למישהו וכו'. היא כמובן היתה מחשבת את הזמן שהיא נעדרה מהמכונית כדי להחזיר לי את זה בשיעור, אבל עדיין - זה הזמן שלי! ויש הרגשה של קצת "שכונה" כזה...

אחרי חצי שנה של שיעורים איתה, היא לפתע נעלמה.. לא ענתה לי לטלפונים או ל SMS במשך שבוע, עד שהתעצבנתי והלכתי לבית הספר כדי לשאול לפשר הדבר, ושם נודע לי מהם שהיא פוטרה, (וכמובן אף אחד לא טרח לעדכן אותי על כך), וכל זה שבוע לפני טסט! (נכשלתי בטסט, אבל לא רלוונטי כרגע).
ואז הקצו לי מורה אחר מבית הספר, שהוא מאוד מלחיץ ומאוד לא נעים לטעמי, הוא לא נותן פירגונים וחיזוקים אלא רק ריג'קטים ו " נוו נוו נווווו נווווו למה לא נוסעיםםםםם!?!?!? מה את עושהההה למה ככההההה??? " ועוד כמה איחולים מלחיצים כאלו שמערערים לי את הביטחון.

בכל מקרה, אפילו שעברתי גיהנום בבית ספר הזה, אני נשארת שם כרגע כי קיבלתי מהם מחיר יחסית הוגן לשיעורים. ואין לי כוח להסתגל למקום חדש ולמכונית חדשה.

ועכשיו לחלק של העצבים האמיתיים:
היום בבוקר היה אמור להיות לי טסט נוסף. במשך כל השבוע שעבר עשיתי בכל יום שיעור, והיום בבוקר התעוררתי מוקדם כדי להיות מוכנה נפשית, התארגנתי, נרגעתי, הגעתי לטסט, ו... לא ניגשתי אליו!!!! כי המורה שלי שכח לבדוק את הטפסים שלי, ומסתבר שעברו שנתיים מאז שהוצאתי את הטופס הירוק. אז בדיקות העיניים והבדיקות הרפואיות שלי כבר לא תקפות (כבר מלפני שבועיים הם פג תוקף).

אז לאחר הרבה בכי של ייאוש, עצבים של תסכול ובעיקר עצבים על המורה (שאגב, סינן מתחת לאף בשקט בפני הטסטר "אויש, זאת אשמתי, לא בדקתי, לא שיערתי לעצמי שעברו כבר שנתיים" - אבל בפניי הוא לא התנצל אפילו) - יש לי כמה שאלות. לא יצא לי לשאול את המורה שלי כי כרגע אני לא מסוגלת להסתכל עליו ומפחדת שתצא לי איזו שטות של עצבים מהפה כשאשאל אותו. ולפני שאני אשאל, אני רוצה לבדוק את כל הנושא החוקי שמגיע לי כאן... אז:

1) אני לא אמורה לשלם על טסט נוסף ועל אגרה חדשה, אם לא ניגשתי. נכון?

2) האם המורה מחוייב להחזיר לי את השיעור שעשיתי לפני הטסט? (הרי לא ביקשתי אותו, זה די שיעור "שמכריחים" לעשות בבוקר של הטסט. ואין לי אינטרס שהשיעור הזה יכנס לי למספר השיעורים, כי ממזמן כבר עברתי את השיעור ה-28 וממזמן אני מרגישה מוכנה. אני עושה שיעורים רק כי "חייבים" לעשות שיעורים בין טסט לטסט. בעיני זה בזבוז כסף. אני מוכנה לטסט כבר!)
ובכל מקרה, בהרגשה שלי הוא חייב לי את השיעורים שלקחתי במשך כל השבוע שעבר כי לקחתי אותם במטרה להיות מוכנה לטסט של היום. אם הייתי יודעת שהטסט לא יתקיים - הייתי מפחיתה בכמות של השיעורים בשבוע שעבר, ולא הייתי עושה בכל יום. כואב לי על הכסף שזרקתי עכשיו סתם.

3) מה אתם הייתם עושים במקומי?

be_roo

New member
לכל החלק הראשון אין משמעות

קיבלת שירות רע ובכל זאת עשית את הבחירה שלך להשאר איתם בגלל המחיר. יכולת בזמנו להתלונן, כעת זה לא ממש רלוונטי אחרי שהמורה הזו עזבה.

לגבי הטסט שלא היה, דברי עם המורה והסבירי לו שאת לא חושבת שהוגן שתשלמי על טסט שלא היה. לגבי השיעורים שלקחת לפני והיו מיותרים, בכל זאת הפקת מהם תרגול נוסף, כך שלדעתי הוגן שתשלמי לפחות מחיר חלקי עליהם. תגיעו להסכמה כמו אנשים בוגרים שנמצאים ביחסי נותן שירות ולקוח.

GiraffAdida

New member
למה לא רלוונטי? לא הבנתי למה התשובה שלך היא

כזאת?

בסה"כ רציתי לפרוק, ולשאול (בעיקר את התלמידים כאן) - האם זה מקובל או האם זה קורה גם להם שהמורה עושה איתם את אותם מסלולים קבועים במטרה לאסוף את התלמיד/ה הבא/ה לשיעור?

האם גם המורים שלהם עוצרים באמצע הנסיעה כדי לעשות "סידורים קטנים" ?

יכול להיות שזה מקובל או לגיטימי, ורק לי זה מפריע... גם זה יכול להיות...

ומבחינה "חוקית" - אין החזר כספי על טסט שלא בוצע???

be_roo

New member
זה לא רלוונטי כי המורה כבר לא מלמדת אותך

באופן עקרוני, לטעמי זה לא לגיטימי, אולי לאחרים זה לא מפריע. אבל מה שמשנה זה דעתך. את זו שמקבלת את השירות ואם הוא לא לטעמך אז כמו בכל מקרה של חוסר שביעות רצון או מוצר, הכתובת היא נותן השירות, שכאמור כבר לא בתמונה.

לגבי הטסט, אין חוק לכל מקרה קצה כזה או אחר. שילמת על מוצר שלא קיבלת בגלל טעות של המורה, לא סביר שתשלמי עליה.

GiraffAdida

New member
אוקי תודה. לגבי הרלוונטיות - זה כן רלוונטי כי

גם המורה הנוכחי עושה דברים מסוג אלה, ה "סידורים הקטנים" על חשבון הזמן שלי... וזה רלוונטי כי המורה הקודמת היתה מאותו בית ספר. אז משהו כאן רקוב בהתנהלות - אין שום נוהל מסודר שאומרים למורים "אל תקחו את התלמידים שלכם לסידורים"!!! כל המורים בבית הספר הזה כנראה ככה. לכן זה רלוונטי. וגם היה רלוונטי לסיפור שלי - כדי שתבינו מול איזה בית ספר אני עומדת...

be_roo

New member
שוב, אם לא מוצאת חן בעיניך התנהלות המורה

ו/או בית הספר, יש לך כמה אפשרויות, לדבר איתו ולבקש שיפסיק, להחליף.
זה מה שעושה אדם בוגר שלא מרוצה מהשירות שהוא מקבל.
אם את בוחרת להשאר בגלל המחיר, זו בחירה שלך, הרבה אנשים בוחרים לקנות מוצר או שירות זול בידיעה שהם מקבלים איכות פחותה.

אצלי זה לא ככה אני עשיתי מלא מסלולים גם של

אזור הטסטים סידורים אצלי זה לא קורה דבר כזה
בהצלחה בטסט שיגיע

GiraffAdida

New member
ועוד שאלה לגבי הטופס הירוק...

כאמור, פג תוקפו של הטופס הישן.
האם כאשר אוציא את הטופס החדש - הם יוכלו למשוך את התמונה שצולמתי בה בטופס הקודם? או שעליי להצטלם מחדש?

ravidmos1

New member
תשובה כדאי לכולם לקרוא.

בואי נתחיל מההתחלה ההצעה שלי לכל תלמיד היא לא להתקשר לבית ספר בצורה אותה את מתארת .
עדיף תמיד להגיע למורה ( ע"י חברים אינטרנט או כל דרך אחרת ) , בדר"כ מורים שעובדים עבור בית הספר ( לא שייכים לבית הספר ) הם שכירים
שיכולים בכל יום לקום ולעזוב או שיעזיבו אותם רמת המחוייבות שלהם לתלמיד היא נמוכה משמעותית ממורה עצמאי שחייב להוכיח את עצמו תמיד
על מנת שתהיה לו עבודה.
אני נגד בצורה גורפת של תשלום מראש על שעורים שלם על מה שאתה מקבל ( אולי זה נראה זול יותר אבל בסוף זה יוצא יקר יותר ) .
במידה ואין כימיה עם המורה לא מסתדר אז תמיד אפשר להחליף מורה ( ברגע ששילמת מראש זה קצת יותר בעייתי ) .
לגבי סידורים המורה עושה ( אני לא מדבר על לרדת לשרותים או להביא מים ) דברו עם המורה תגידו לו שזה מפריע זה לגיטימי אין סיבה שהמורה יעשה סידורים בזמן שעור.
עכשיו לגבי התשלום על הטסט אם הטסט בוטל אין סיבה שתשלמי עליו.
לגבי השעורים אין קשר לטסט שבוטל אני מאמין שהמורה יחזיר לך טסט אחר בשבוע הקרוב והשעורים שלקחת הם לטובתך על מנת שתגיעי מוכנה למבחן.
לגבי השיעור ביום הטסט אני אישית הייתי מחזיר לתלמיד את הכסף אבל אין חובה מצד המורה .
מה היינו עושים במקומך אני אתן לך את דעתי תגשי לטסט במויד הקרוב שיקבע לך במידה ותעברי הכל טוב במידה ולא אני במקומך הייתי שוקל לחפש מורה אחר .
לבי הטופס הירוק את צריכה לגשת להוציא טופס חדש ( ללא עלות ) לעשות בדיקת ראיה ואישור רופא ולגשת לטסט .

מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה !

צודק בכל מילה אני בחרתי את המורה שלי דרך

המלצות של תלמידים שלמדו אצלו וגם המורה שלי הוא עצמאי ששייך לבית ספר לנהיגה על השיעורים אני משלמת כל כמה שיעורים על שיעורים אחורה
ואני מקווה שבזמן הקרוב אני אגש לטסט ויעבור אותו אני אספר לכם שזה יקרה אתה עוזר מאוד בפורום הזה עונה בצורה הכי טובה שיש תודה לך

GiraffAdida

New member
או, זאת תשובה! רביד תודה רבה לך! כל תגובה

שלך שאני קוראת אני מרגישה יותר ויותר רגועה :)

הלוואי וכל המורים בישראל היו כמוך!! חבל שאני לא מאיזור ראשון לציון...

אגב, היום הלכתי לעשות טופס ירוק וביקשו ממני 50 ש"ח על בדיקת העיניים, ופשוט לא היה לי כוח להתווכח או לחפש מקום אחר שעושה בדיקת ראייה בחינם... אני ממש מתחילה לחשוב כאילו בפתח תקווה מאוד לא אוהבים לעשות חיים קלים לאנשים שרוצים להוציא רישיון, החל מהתהליך של הטופס הירוק ועד לטסט עצמו

ravidmos1

New member
תשובה

קודם כל תודה על הפירגון של כולם.
ואני מאוד מקווה שיסתדר לך ותעברי את הטסט הקרוב .
המורה נתן לך תאריך חדש לטסט ?

לי המורה אמר שביום חמישי ייתן תאריך לטסט

אשמח לדעת איך להגיע לטסט בלי לחץ?

ravidmos1

New member
תשובה

אין תשובה החלטית בנושא וזה משתנה בין תלמיד לתלמיד .
הצעתי אליך היא להבין שאלו בסה"כ כ20 דק נהיגה שאת יודעת לנהוג וגם אם תכשלי זה לא סוף העולם .
לזכור שהבוחן בנאדם והמטרה שלו היא לראות איך את נוהג ולא להכשיל .
תהיה רגועה שקולה ומתוכננת והכל יבוא על מקומו בשלום .

בהצלחה !!

mark211

New member
חידוש הטופס הירוק

אל תשכחי הטופס הירוק החדש חייב להיות מוזן במשרד הרישוי
לא מספיק שחידשת טופס הוא צריך לקבל חותמת כשירות של הרישוי
ועל כן חייב להיות מוזן ע"י בית הספר שאת לומדת בו

אל תתבלבלו הטופס הוא בסה"כ נייר אין לו שום תוקף מה שפג תוקף זה הבדיקות עניים והרפואיות

בהצלחה

למעלה