אני ממש צריכה עזרה

JUstMeAndMe

New member
אני ממש צריכה עזרה../images/Emo70.gif

אני עושה עבודה על מערכות יחסים בין הורים וילדים ואני צריכה שתענו לי על כמה שאלות. את השאלות אני אשרשר לכאן
בבקשה תעזרו לי

JUstMeAndMe

New member
שאלות להורים../images/Emo26.gif

1. מה את/ה חושב/ת שהתכונה המרכזית בהורה צריכה להיות? 2. בתור הורה צריכים לעשות הקרבות מסוימות. אילו הקרבות עשית? 3. מה הדבר שהכי היית רוצה להעביר לילד שלך [מסר, תכונה]? 4. בתור ילד/ה בטח הרבה פעמים אמרת לעצמך "כשאני אהיה הורה אני לא אעשה את זה", האם האמירה התממשה או לא? ואיך? 5. לפעמים את\ה מרגיש את עצמך כמו אמא או אבא שלך? 6. מהו אחד הדברים הנוראיים ביותר לפי דעתך שהילד יכול לעשות? 7. האם בינך לבין ילדך יש "מערכת כללים" מסוימת? 8. האם את/ה מאמין בענישה? אם כן, האם נקטת פעם בעונש מסוים ואיזה? 9. מה הגבולות שלך בתמיכה בילד שלך? האם תתמוך בו עד הסוף או יהיה שלב שבו התמיכה תסתיים? 10. איזה מסר היית רוצה להעביר לילדייך כשיהיו הורים? 11. מה הדבר שילדך עשה שהיה הכי נוראי בעיניך? 12. מה הדבר שילדך עשה שהיה הכי נחמד בעיניך? 13. מה היתרונות והחסרונות שיש בלהביא לעולם ילד אחד ויחיד? 14. מה הדברים שלדעתך מבוגר לא יכול לעשות וילד כן? 15. האם יש רגעים בילדות שהיית רוצה לשמור לעד? אילו?

JUstMeAndMe

New member
שאלות לילדים../images/Emo26.gif

1. מה הדבר הכי נוראי שלפי דעתך עשית להוריך? 2. מה הדבר הכי נחמד שעשית להוריך? 3. מהם גבולותייך ב"מרד הנעורים" שלך? 4. כמה פעמים יצא לך לחשוב או להגיד "כשאני אהיה אבא/אמא אני לא אעשה ככה בחיים"? באיזה נסיבות? 5. מה הדבר שהכי היית רוצה שייקלט אצל ההורים מבחינתך? 6. בתור ילד נאלצים לעשות הקרבות מסוימות. איזה הקרבות עשית? 7. קרו רגעים שהרגשת שאתה מחנך את אמא/אבא שלך במקום שהם יחנכו אותך? 8. האם אי פעם נענשת? אם כן, למה? 9. מה הדבר הכי חשוב מבחינתך שההורים יעשו למענך ובשבילך? 10. האם אי פעם עצרת לרגע וחשבת "את זה אני לא אעשה" בגלל החינוך שהוריך החדירו לך? 11. מה הדברים שלדעתך ילד יכול לעשות שמבוגר לא יכול לעשות? תודה רמאש לכל העוזרים

oRockGirLr

New member
אממ

1. מה הדבר הכי נוראי שלפי דעתך עשית להוריך? שיקרתי, בגדתי באמון שלהם. 2. מה הדבר הכי נחמד שעשית להוריך? לא יודעת... 3. מהם גבולותייך ב"מרד הנעורים" שלך? אני לא מורדת. אני לא טיפשה עד כדי כך. 4. כמה פעמים יצא לך לחשוב או להגיד "כשאני אהיה אבא/אמא אני לא אעשה ככה בחיים"? באיזה נסיבות? פעם כשהייתי קטנה, כשאמא שלי הייתה צועקת עליי אבל היום אני כבר חושבת אחרת. 5. מה הדבר שהכי היית רוצה שייקלט אצל ההורים מבחינתך? שהם יכולים לסמוך עליי בעיניים עצומות. 6. בתור ילד נאלצים לעשות הקרבות מסוימות. איזה הקרבות עשית? האהבה הכי חזקה שהייתה לי. 7. קרו רגעים שהרגשת שאתה מחנך את אמא/אבא שלך במקום שהם יחנכו אותך? לא ממש, אני רק מעירה על משהו שנראה לי ממש לא צודק ולא נכון. אבל אז טוענים שאני מתחצפת... ושאין לי זכות לבקר אותם וכד'. 8. האם אי פעם נענשת? אם כן, למה? לקחו לי את הפלאפון, את המחשב, את החיים, את האמון, את הכל... רק בגלל קשר עם מישהו שלא מצא חן בעיניהם. 9. מה הדבר הכי חשוב מבחינתך שההורים יעשו למענך ובשבילך? אין לי מושג. 10. האם אי פעם עצרת לרגע וחשבת "את זה אני לא אעשה" בגלל החינוך שהוריך החדירו לך? כן. כל הזמן. כי אם אעשה דבר שהם חינכו אותי לא לעשות, יהיו לי חרדות ולא אשן כמה לילות... 11. מה הדברים שלדעתך ילד יכול לעשות שמבוגר לא יכול לעשות? המון. "ילד תמיד יהיה יותר חכם מההורה שלו".

faith2

New member
בבקשה../images/Emo9.gif

1. מה הדבר הכי נוראי שלפי דעתך עשית להוריך? שאמרתי לה שאני לא אוהבת אותה- ברגע של כעס 2. מה הדבר הכי נחמד שעשית להוריך? הפתעתי אותם עם ארוחה רומנטית 3. מהם גבולותייך ב"מרד הנעורים" שלך? אתבייש ואומר שלא לקיתי במרד נעורים
4. כמה פעמים יצא לך לחשוב או להגיד "כשאני אהיה אבא/אמא אני לא אעשה ככה בחיים"? באיזה נסיבות? המון פעמים...הגבלות מסויימות 5. מה הדבר שהכי היית רוצה שייקלט אצל ההורים מבחינתך? שאבא יבין שאני כבר לא הילדה הקטנה שלו
6. בתור ילד נאלצים לעשות הקרבות מסוימות. איזה הקרבות עשית? אני לא חושבת שאנחנו צרייכם לעשות הקרבות...האירו את עיניי
7. קרו רגעים שהרגשת שאתה מחנך את אמא/אבא שלך במקום שהם יחנכו אותך? כן 8. האם אי פעם נענשת? אם כן, למה?כן, שהייתי קטנה, שלא הכנתי שיעורי בית 9. מה הדבר הכי חשוב מבחינתך שההורים יעשו למענך ובשבילך?שתמיד יקבלו אותי בתור וברע...אני חושבת שכל הורה צריך לקבל את ילדו גם אם דרכי ילדו לא נראים לו 10. האם אי פעם עצרת לרגע וחשבת "את זה אני לא אעשה" בגלל החינוך שהוריך החדירו לך?יאפ 11. מה הדברים שלדעתך ילד יכול לעשות שמבוגר לא יכול לעשות?להנות מהרגע

תשובות (שאלות לילדים)

1. מה הדבר הכי נוראי שלפי דעתך עשית להוריך? לא זוכרת, לא עשיתי משהו כזה רע לדעתי... (הייתי זוכרת אם היה משהו כזה) אבל בדרך כלל זה לכעוס עליהם (ואני חייבת לומר שלפעמים אני שומרת את הכעס בתוכי) 2. מה הדבר הכי נחמד שעשית להוריך? אממ כל מיני דברים קטנים, למשל אחרי יום הולדתי השארתי להם על הכריות מעין כרטיסי ברכה קטנים כאלה עם תודה וברכה: "תודה ענקית! אני הכי אוהבת אתכם בעולם" 3. מהם גבולותייך ב"מרד הנעורים" שלך? שיו, לא מרדתי בלירה. 4. כמה פעמים יצא לך לחשוב או להגיד "כשאני אהיה אבא/אמא אני לא אעשה ככה בחיים"? באיזה נסיבות? כשהייתי קטנה אמא שלי נהגה לבצע השוואות ביני לבין חברותיי עד שיום אחד אמרתי לה "את יודעת מה? את רוצה להיות אמא של ****, לכי היי אמא שלה ולא שלי!" משהו בסגנון. בכל מקרה, אמא שלי די הפסיקה עם זה בגלל מה שאמרתי לה, ותודווווווו שצדקתי. בקיצור, מאותו הרגע אני יודעת שאני בע"ה לא אעשה שום השוואות בין ילדיי. 5. מה הדבר שהכי היית רוצה שייקלט אצל ההורים מבחינתך? שכמו שהם פעם היו נערים ונערות, שרלילים ושרלילות, פריקים,פרחות, בורחים מהבית ועושים עוד מעשיי קונדס, כך גם הילדים שלהם אבל כמובן שגם למרד הנעורים הזה, יש גבול. הם צריכים לדעת איפה נמצא הגבול הזה. 6. בתור ילד נאלצים לעשות הקרבות מסוימות. איזה הקרבות עשית? אממ הקרבות!? לא בבית ספרי. 7. קרו רגעים שהרגשת שאתה מחנך את אמא/אבא שלך במקום שהם יחנכו אותך? כן! (בהתרגשות) כשאמרתי לאימי שלא תערוך השוואות ביני לבין חברותיי, זה היה רגע מדהים של חינוך. חוץ זמה יוצא לי המון לומר להוריי מה הם צריכים לעשות עם אחיי (בן שמונה עשרה וחצי ובן שתים עשרה וחצי), לא משנה שלא תמיד הם מקשיבים... (מקשיבים אבל אל מבצעים) 8. האם אי פעם נענשת? אם כן, למה? לא זכור לי. לרוב אמי הייתה אומרת לי "את לא תלכי לזה וזה וזה " וידעתי שאלך... וואי זה לא טוב, לא? 9. מה הדבר הכי חשוב מבחינתך שההורים יעשו למענך ובשבילך? ההורים שלי בוטחים בי בעיניים עצומות, ויש להם סיבה מוצדקת, אבל עדיין, זה נותן הרבה ביטחון ואין לי ספקות באהבה העצומה שלהם כלפיי. 10. האם אי פעם עצרת לרגע וחשבת "את זה אני לא אעשה" בגלל החינוך שהוריך החדירו לך? לא. אצלי, בגלל חנוניות יתר, המעשים האלה לא באים בחשבון עוד מן ההתחלה. וגם אם לא הייתי סוג של חננה, לא הייתי עושה משהו בגלל שהוריי אוסרים עליי לעשות מעשה זה. 11. מה הדברים שלדעתך ילד יכול לעשות שמבוגר לא יכול לעשות? תודה רמאש לכל העוזרים - אויש הבאתם אותה בשאלה פילוסופית. קראתי כמה תשובות (שתיים ליתר דיוק) ומישהי/ו אמר/ה "להינות מהחיים". אממ, חמודה, עם גישה כזו לחיים, תסיימי את הפאן של החיים כבר בגיל עשרים, לקראת גיל שלושים תתחילי להרגיש מבוגרת ותפחדי מהגיל הההההמפחיד הזה (אמאל'ה שלושים!!!) וזהו, ככה תגמרי לך את החיים בלי פאן בכלל. סתם שתדעי שלכל תקופה בחיים יש את המיוחדיות שלה ואת הפאן שלה, ועם חשיבה כמו שלך, תהיי בדיכאון מגיל שלושים. סורי, הייתי חייבת להבהיר לה את העניין הזה, זה צרם לי לשמוע את זה. ולשאלתך, אני חושבת שמבוגרים וילדים יכולים לעשות את אותו הדבר והדבר הנורא ביותר שיש בחברה שלנו זה שהמבוגרים כל כך מאופקים ולא נותנים לעצמם לבטא את מי שהם. זהו, הכנסתי אותך לעוד עבודה בפסיכולוגיה? חחח לא נורא. תתמודדי עם זה. זזזזזזזזזזזזזזזזזזהו! ת'י אנד!!! (the end) bye guyzzzzzzzzzz וכמובן (בלי דגש קל ב'כ' כי למרות שהיא בג"ד כפ"ת, היא לא בראש מילה ולכן אין סיבה לדגש ומלבד זאת היא באה אחרי שוא נע וכמובן שאחרי שוואים נעים אין דגשים!!!) חג חנוכה שמייח! :) יאדה יאדה יאדה (שיו מישהו ראה סיינפלד?!) נ.ב לא הייתי צריכה להוסיף אזהרה בראש ההודעה "הזהרו! הודעה זו מיועדת ל@#$%^ בלבד!!!". טוב לא נורא, מקסימום תלקו במחלתי שנקראת שמחת חיים עם המון אושר !!!

אני חדשה פה, אבל בכל זאת..../images/Emo13.gif

1.מה הדבר הכי נוראי שלפי דעתך עשית להוריך? צעקתי על אמא בגלל שהיא מתייחסת אלי כבת שנה.. 2.מה הדבר הכי נחמד שעשית להוריך? הרגנתי להם סוף שבוע בבית מלון. :] 3. מהם גבולותייך ב"מרד הנעורים" שלך? לא לקלל וכל זה.. 4.כמה פעמים יצא לך לחשוב או להגיד "כשאני אהיה אבא/אמא אני לא אעשה ככה בחיים"? באיזה נסיבות? מלא, כל פעם שאני חושבת שהם לא צודקים, אני אומרת שאת זה אני לא יעשה לילדים שלי, הם עוד ישנאו מישהו מאיתנו.. 5.מה הדבר שהכי היית רוצה שייקלט אצל ההורים מבחינתך? שאני כבר לא קטנה, שאני יכולה להחליט בעצמי מה לעשות ומה לא לעשות! 6.בתור ילד נאלצים לעשות הקרבות מסוימות. איזה הקרבות עשית? אממ נסענו כל המשפחה לדודים בנהריה, ולא רציתי להשאר שם, לקחתי ת'רגליים וחזרתי לפה, לאריאל! 7.קרו רגעים שהרגשת שאתה מחנך את אמא/אבא שלך במקום שהם יחנכו אותך? היו מקרים, ואח"כ קיבלתי על זה תגובות לא רצויות מהם. 8. האם אי פעם נענשת? אם כן, למה? אממ לא. 9.מה הדבר הכי חשוב מבחינתך שההורים יעשו למענך ובשבילך? לחנך אותי, להיות בן אדם, לשמור עלי, אבל לתת לי גם לחיות לבד. 10.האם אי פעם עצרת לרגע וחשבת "את זה אני לא אעשה" בגלל החינוך שהוריך החדירו לך? כן. הרבה פעמים אמרתי "את זה אני לא יעשה לילדים שלי, אני לא יתן להם להרגיש את זה". 11.מה הדברים שלדעתך ילד יכול לעשות שמבוגר לא יכול לעשות? לחיות את החיים שלו בלי שיטיפו לו מוסר על כל דבר, שיפסיקו לשבת לך על הוריד, ולחיות לך את החיים במקום שאתה תחייה אותם!

למעלה