תשובות (שאלות לילדים)
1. מה הדבר הכי נוראי שלפי דעתך עשית להוריך? לא זוכרת, לא עשיתי משהו כזה רע לדעתי... (הייתי זוכרת אם היה משהו כזה) אבל בדרך כלל זה לכעוס עליהם (ואני חייבת לומר שלפעמים אני שומרת את הכעס בתוכי) 2. מה הדבר הכי נחמד שעשית להוריך? אממ כל מיני דברים קטנים, למשל אחרי יום הולדתי השארתי להם על הכריות מעין כרטיסי ברכה קטנים כאלה עם תודה וברכה: "תודה ענקית! אני הכי אוהבת אתכם בעולם" 3. מהם גבולותייך ב"מרד הנעורים" שלך? שיו, לא מרדתי בלירה. 4. כמה פעמים יצא לך לחשוב או להגיד "כשאני אהיה אבא/אמא אני לא אעשה ככה בחיים"? באיזה נסיבות? כשהייתי קטנה אמא שלי נהגה לבצע השוואות ביני לבין חברותיי עד שיום אחד אמרתי לה "את יודעת מה? את רוצה להיות אמא של ****, לכי היי אמא שלה ולא שלי!" משהו בסגנון. בכל מקרה, אמא שלי די הפסיקה עם זה בגלל מה שאמרתי לה, ותודווווווו שצדקתי. בקיצור, מאותו הרגע אני יודעת שאני בע"ה לא אעשה שום השוואות בין ילדיי. 5. מה הדבר שהכי היית רוצה שייקלט אצל ההורים מבחינתך? שכמו שהם פעם היו נערים ונערות, שרלילים ושרלילות, פריקים,פרחות, בורחים מהבית ועושים עוד מעשיי קונדס, כך גם הילדים שלהם אבל כמובן שגם למרד הנעורים הזה, יש גבול. הם צריכים לדעת איפה נמצא הגבול הזה. 6. בתור ילד נאלצים לעשות הקרבות מסוימות. איזה הקרבות עשית? אממ הקרבות!? לא בבית ספרי. 7. קרו רגעים שהרגשת שאתה מחנך את אמא/אבא שלך במקום שהם יחנכו אותך? כן! (בהתרגשות) כשאמרתי לאימי שלא תערוך השוואות ביני לבין חברותיי, זה היה רגע מדהים של חינוך. חוץ זמה יוצא לי המון לומר להוריי מה הם צריכים לעשות עם אחיי (בן שמונה עשרה וחצי ובן שתים עשרה וחצי), לא משנה שלא תמיד הם מקשיבים... (מקשיבים אבל אל מבצעים) 8. האם אי פעם נענשת? אם כן, למה? לא זכור לי. לרוב אמי הייתה אומרת לי "את לא תלכי לזה וזה וזה " וידעתי שאלך... וואי זה לא טוב, לא? 9. מה הדבר הכי חשוב מבחינתך שההורים יעשו למענך ובשבילך? ההורים שלי בוטחים בי בעיניים עצומות, ויש להם סיבה מוצדקת, אבל עדיין, זה נותן הרבה ביטחון ואין לי ספקות באהבה העצומה שלהם כלפיי. 10. האם אי פעם עצרת לרגע וחשבת "את זה אני לא אעשה" בגלל החינוך שהוריך החדירו לך? לא. אצלי, בגלל חנוניות יתר, המעשים האלה לא באים בחשבון עוד מן ההתחלה. וגם אם לא הייתי סוג של חננה, לא הייתי עושה משהו בגלל שהוריי אוסרים עליי לעשות מעשה זה. 11. מה הדברים שלדעתך ילד יכול לעשות שמבוגר לא יכול לעשות? תודה רמאש לכל העוזרים - אויש הבאתם אותה בשאלה פילוסופית. קראתי כמה תשובות (שתיים ליתר דיוק) ומישהי/ו אמר/ה "להינות מהחיים". אממ, חמודה, עם גישה כזו לחיים, תסיימי את הפאן של החיים כבר בגיל עשרים, לקראת גיל שלושים תתחילי להרגיש מבוגרת ותפחדי מהגיל הההההמפחיד הזה (אמאל'ה שלושים!!!) וזהו, ככה תגמרי לך את החיים בלי פאן בכלל. סתם שתדעי שלכל תקופה בחיים יש את המיוחדיות שלה ואת הפאן שלה, ועם חשיבה כמו שלך, תהיי בדיכאון מגיל שלושים. סורי, הייתי חייבת להבהיר לה את העניין הזה, זה צרם לי לשמוע את זה. ולשאלתך, אני חושבת שמבוגרים וילדים יכולים לעשות את אותו הדבר והדבר הנורא ביותר שיש בחברה שלנו זה שהמבוגרים כל כך מאופקים ולא נותנים לעצמם לבטא את מי שהם. זהו, הכנסתי אותך לעוד עבודה בפסיכולוגיה? חחח לא נורא. תתמודדי עם זה. זזזזזזזזזזזזזזזזזזהו! ת'י אנד!!! (the end) bye guyzzzzzzzzzz וכמובן (בלי דגש קל ב'כ' כי למרות שהיא בג"ד כפ"ת, היא לא בראש מילה ולכן אין סיבה לדגש ומלבד זאת היא באה אחרי שוא נע וכמובן שאחרי שוואים נעים אין דגשים!!!) חג חנוכה שמייח!
יאדה יאדה יאדה (שיו מישהו ראה סיינפלד?!) נ.ב לא הייתי צריכה להוסיף אזהרה בראש ההודעה "הזהרו! הודעה זו מיועדת ל@#$%^ בלבד!!!". טוב לא נורא, מקסימום תלקו במחלתי שנקראת שמחת חיים עם המון אושר !!!