אני מנגן בפסנתר..

אני מנגן בפסנתר..

אבל אני אל כל כך יודע לנגן ע"פ תווים- אני מנגן יותר לפי אקורדים או לפי השמיעה.. זה תקני? כאילו נכון.? יש לי פסנתר בבית של לסטר פילדפיה ,ארה"ב... רק שאלה קטנה: זה פסנתר טוב? כיאמא שלי אומרת שזה היה של סבתא שלי גם...

אני מבין...

שרובכם בתוך מוזיקה קלאסית יותר- זה גם סבבה... אני אוהב יותר רוק אקוסטי, כמוןב גם פאנק אבל זה לא קשור לפסנתרים, אבל אימו אפשר לנגן בפסנתר... בכל מקרה פסנתר זה אחלה

Mr Peiser

New member
תגובה

היי שלום לך! מה זאת אומרת תקני?? אין תקנים איך צריך לנגן ! זאת אומרת אם אתה למשל מנגן מוסיקה קלאסית יש כל מיני מוסכמות שצריך לקיים כדי לנגן "נכון". אבל מה זאת אומרת תקני?? המשטרה לא תבוא אם תנגן לפי אקורדים..תעשה מה שאתה רוצה בשביל הכיף! כמובן אם אתה חושב שהפסנתר בשבילך הוא תחביב..אם אתה רוצה להיות מורה או לנגן באיזה להקה או סתם לנגן בתור מקצוע כדי שתלמד באופן רגיל. בקשר לחברה של הפסנתר שלך אני לא מכיר ולא יודע, אבל בעיקרון פסנתרים אמריקנים נחשבים טובים.

טוב

האמת שאני די רוצה לנגן פסנתר בלהקה או משהוא כזה... כי יש לי להקה בהקמה בערך... ועכשיו אני מנגן כתחביב כי זה כייף ככה לשבת ולנגן מה שבראש ולהוציא את הכל עם המוזיקה... אני גם מנסה לכיתוב שירים ככה עם מילים ועם מוזיקה...

Mr Peiser

New member
אוו קיי

אבל אמרת שאתה לא יודע תווים אז איך אתה כותב מוזיקה? ואם אתה רוצה להתחיל לנגן בלהקה עדיף שתלמד לנגן כמו כולם, באופן המקובל כדי שתוכל לדבר בשפה משותפת עם שאר הנגנים..

אני יודע אקורדים

אז אני מנגן אקורדים ומאלתר כל מיני מנגינות... זה בעיקר... וחוצמזה תלוי איזה להקה

seafox

New member
אגב,

אם אתה הולך לעשות חזרות עם להקה אז כדאי שתקנה משהו יותר קומפקטי מפסנתר בשביל לקחת אותו לחזרה,אלא אם כן אתה רוצה להסחב עם פסנתר. אתה לא חושב? :)

Yardbird

New member
זה בסדר גמור

אם אתה לא יודע לנגן על פי תווים. הבן של המורה הראשונה שלי לפסנתר, לדוגמא, למד בעירוני א´ במגמת המוסיקה ולא ידע לנגן תווים. חוצמזה שעצם העובדה שאתה מנגן לפי שמיעה רק מפתחת לך את השמיעה יותר.

בטח תסתדר בלי תווים

אבל זה שווה - עולם שלם יפתח בפניך. אגב - קלמנטי היה זה שהסתובב עם הפסנתר על הגב? בתקופה שהוא שקל 70 קילו

למעלה