אני מניח שאנשים בפורום הזה

tomtom54

New member
אני מניח שאנשים בפורום הזה

מאמינים באבולוציה (בניגוד אלי) לכן אני רוצה לשאול אותכם שאלה בקשר לכך:
איך נוצר המצפון ואיך נוצרה אמפתיה אצל בני-אדם ובעלי חיים?
ככל הידוע לי לפי האבולוציה בני-אדם ובעלי חיים נוצרו מבעלי חיים פשוטים יותר וכך הלאה עד שנגיע למולקולות בודדות.
למולקולות אין מצפון ואין אמפתיה.
אם כך המצפון והאמפתיה צריכים להיווצר באיזו צורה. אבל אם הם נוצרו אצל פרט מסוים הם היו פוגעים בכושר הישרדותו (המצפון מונע ממך לבצע דברים שדרושים להישרדותך על חשבון אחרים והאמפתיה גורמת לך לתת דברים שלך לאחרים במקום לשמור אותם לתועלתך) לעומת כושר ההישרדות של האחרים. לכן פרט זה לא היה שורד ולא היה מעביר את הגנים של האמפתיה הלאה.
(שאלה זו נשאלת עקב ויכוח בפורום אתאיזם).

deathcaster

New member
תגובה

"אני מניח שאנשים בפורום הזה מאמינים באבולוציה" - אתה טועה, אבולוציה אינה אל או דת או ספר קודש כלשהו. זו תאוריה מדעית, אמונה אינה קשורה לכך (אולי האמנה).
"איך נוצר המצפון ואיך נוצרה אמפתיה אצל בני-אדם ובעלי חיים?" - ככל הנראה מדאגה לפרטים אחרים בטבע, גם אם הם שונים מהמין שלך, זו תופעה הגיונית ולא כל כך נדירה.
"אם כך המצפון והאמפתיה צריכים להיווצר באיזו צורה"- כמו כל רגש אחר.
"בל אם הם נוצרו אצל פרט מסוים הם היו פוגעים בכושר הישרדותו"- טעות בסיסית, הרצון של הורה להגן על ילדיו הוא תכונה מובנית בלא מעט בעלי חיים מתוך הרצון לשימור המין. הרצון הזה גדול יותר מהרצון להישרדות עצמית. כפרט נקשר לפרט אחר, חייו חשובים לו לא פחות משל עצמו.
גנים של אמפתיה? אני לא טוען שאין כאלה, פשוט לא ידוע על כאלה, אז למה לדבר על מה שלא ידוע לנו?

גלקטור

New member
לא רק בין הורים לצאצאים, אלא גם בקהילה

כאשר אתה חי בשבט/עדר/להקה, יש לך ולצאצאך סיכוי גדול יותר לשרוד מאשר לבדך. לכן, יש יתרון לפתח מצפון, שימנע פגיעה בחברי הקהילה שלך. גם לאמפתיה לאחר יש יתרון. למעשה שניים: 1. אם אתה דואג לאחר בקהילה שלך, יש סיכוי גדול יותר שאם לך יקרה משהו, אחרים בקהילה ידאגו לך. 2. אם יש לך יכולת להזדהות עם כאב של אחר, אולי תוכל ללמוד להזהר ממה שגרם לו את אותו הכאב.
מכיוון שחברי קהילה חולקים לא מעט גנים יחד, הרי שזה שוב "לטובת" שימור המין.
&nbsp

deathcaster

New member
נכון, מה שכתבתי על הורים וצאצאים

היה כמובן הדוגמה הייחודית, אך קודם לכן התייחסתי גם לפרטים מחוץ ל"משפחה"

MORGINSTERN

New member
"הרצון לשימור המין"

האם מוכח שהאנטרס/הרצון בהתמדת קיום המין גוזר פרקטיקה של חיי היומיום/תנהגות/תהליך קבלת החלטות?

זו בכלל מסקנה נוכח ממצאים או הנחת יסוד?

sharpantie

New member
יש אנשים שאין להם אמפטיה

ואין להם מצפון. חלקם סובלים מהפרעת אישיות ומסתבכים בפלילים.
השאלה שלך היא מתחום הפסיכופתולוגיה ולא האבולוציה.

למעלה