אני מניח שהנושא נטחן כאן עד דק

ruzzO

New member
אני מניח שהנושא נטחן כאן עד דק

אבל בכל זאת: מי יכול לומר מה השיטה המומלצת להוזיל עלויות בנית בית: א: קבלן מפתח ב: מפקח בניה , עם חישוב השכר שלו כמובן. ג: קבלן שבחוזה איתו הוא מספק "עבודות רטובות" בלבד ואני קונה ישירות חומרים אלומיניום ריצוף וכו, ד.וריאציות נוספות ה: בניה עצמית לא נלקחת בחשבון כי שנינו שכירים ולא יכולים להתפנות לזה. זו ממש שאלה שמנקרת אצלי הרבה זמן ומשום מה אני לא מצליח לקבל עליה תשובה ברורה. תודה

בינא

Member
שיטה מומלצת להוזלת עלויות הבניה

בניה באמצעות מלווה בניה מקצועי שלוקח על עצמו את כל מה שקשור בבניה ומשאיר לכם את ההחלטות בנושאי טעם וריח. הנכם מוזמנים לאתר "בית" www.bayit-il.co.il, בו תמצאו בפרק 9 - הסכמים, אים ה"עסק" עובד, אם תלחצו על הקישור, תכנסו לפרק ותרדו למטה לדוגמאות של הסכמים ותלחצו על "הסכם הליווי". לשאלות נוספות והבהרות, כולל מספרים רלוונטיים רק לכם, אנא כתבו לדוא"ל המופיע בחתימה למטה ותוכלו לקבל מספרים מתאימים לצרכיכם. בקצרה - הרעיות הוא שבמסגרת הליווי המקצועי, מכניסים את הבניה למסגרת תקציב סגורה. עם התקציב שיש בונים ואין חריגות. אפשר לעשות זאת, עם תכנון נכון מראש, קביעת מסגרת תקציב, יצירת מפרט טכני ותמחיר, המתבסס על הצעות מחיר של קבלני משנה וספקים בשקלים, ללא הצמדות.

בינא

Member
השיטה המומלצת לבניה, משלבת

מה שכתבת בסעיף ב' עם ה', כי זו גם בניה עצמית, רק אתם לא עוסקים בה, אלא מלווה בניה מקצועי ששכרתם לכך. אתם מעורבים בבחירת גווני הקרמיקה, הצבע, בתכנון ובחירת חלקי ארון המטבח ועוד, אבל עם ליווי מקצועי והכוונה של מלווה הבניה וגם של מתכנן/ת המבנה... אל תפחד מהמושג "בניה עצמית", כי כוונתה היא שאתם עובדים "כאילו" אתם ה"קבלנים" של עצמכם, והיתרון הוא שאתם בשליטה על ההוצאות הכספיות לאורך הבניה.

למעלה