אני מנסה לברר

shershku

New member
אני מנסה לברר

האם יש צמחים מטפסים שלא הורסים את הטיח של בניין, או לחליפין יש טיח (שלא נמצא בשימוש רחב) שלא נהרס על ידי מטפסים. הקונטקסט הוא שימוש בצמחים בתהליך הבנייה עצמה (קישור).
 
יש סוגים שונים של צמחים מטפסים

כלומר, יש כמה מנגנוני טיפוס:
המנגנון שפוגע הטיח - שורשונים או כריות הצמדה. קוראים למטפסים אלה מטפסים נצמדים.
מטפס נשען - כשמו כן הוא - נשען על דברים גבוהים ועל עצמו וכך מגיע למעלה.
מטפס נכרך - מתלפף סביב מוטות, מקלות וכו' וכך מטפס למעלה.
מן הסתם, שני הסוגים האחרונים לא ייפגעו בטיח, אבל הם יצריכו תשתית שתאפשר להם לגדול למעלה. תשתית כזאת יכולה להיות רשת עמידה לטווח ארוך בעלת חורים גדולים שתוצמד לכל אורך הקיר במרחק של כמה סנטימטרים מהקיר, מערך של כבלים אופקיים שיורחק מהקיר בכמה סנטימטרים וכו'. נכון, שמטפס נצמד יטפס הכי בקלות על הקיר ללא מאמץ מצידך.
הערה: לגבי כל המטפסים - צריך לגזום סביב החלונות כדי שלא יחדרו אל תוך המשקופים.
אתה צירפת תמונה של עצים שנשתלים במרפסות. זה משהו אחר לגמרי שמצריך הכנה קונסטרוקטיבית של המרפסת לשאת משקלים כאלה. את זה צריך להביא בחשבון בשלב תכנון הבית: הכנת תשתית לעומסים משמעותיים, איטומים מיוחדים וכמובן ניקוזים. ההכנה הקונסטרוקטיבית תתוכנן ע"י קונסטרוקטור רצוי מאוד מנוסה ומומחה לנושא, כי מרפסת כזאת אם תצנח....
יש בנייה כזאת לעניים - משאירים אדנית בנויה לאורך חלונות הסלון ולפעמים גם לאורך שאר החלונות. משיטוטים ברחובות - זה תמיד מוזנח. לדעתי - אם בזמן הבניה יכינו מערכת השקיה משותפת לכל האדניות שמחוץ לבניין המשותף, כולל מחשב השקיה, זה מאוד יפשט את מלאכת טיפוח האדניות ואז יש סיכוי שהעזובה תפרח. כדאי שמערכת כזאת תהייה על גג הבניין.
 

shershku

New member
תודה רבה על התשובה

הקישור שהבאתי (במקור) מביא דוגמא אחת מיני רבות לשילוב של בנייה עם צמחים. אבל גלש לדוגמאות נוספות.
 
למעלה