אני מסוקרן

אני מסוקרן

ראשית אני רוצה לפתוח ולומר שאני מעריך כל בעל דעה שעומד על דעתו כל עוד הוא פועל במסגרת החוק ומעשיו נוגעים לחייו ואינם מזיקה לאחר. ועכשיו הייתי מעוניין לשאול (מחמת יצר הסקרנות והרצון לקנות דעת). האם דעתכן בנושא הבאת ילדים לעולם היתה משתנה אילו היתה לכן ידיעה שאינכן יכולות להרות?

QueenOfMagic

New member
היי ראש וראשון

אני לא חושבת שאני אשנה את דעתי במידה ואני עקרה. מסיבה אחת, ייתכן מאוד ואני עקרה אני רק לא נבדקתי בצורה דקדקנית, רק שמבחינה הורמונלית משהו שם לא בסדר. וגם אם יגידו לי תשמעי את עקרה אני חושבת שאני דיי אשמח...תירוץ טוב ללמה אין לי ילדים.

אני חושב שההחלטה שהחלטת

לא להביא ילדים לעולם נעשתה מתוך רצון חופשי ובדיעה מפוכחת משום שהאפשרות האחרת פתוחה בפנייך. האם היית הולכת ועושה קשירת חצוצורות למשל?

QueenOfMagic

New member
אני למעשה חושבת על כך ברצינות

אפילו התחלתי לברר מדינות שבהן עושים את הניתוח הזה ללא שאלות מיותרות. בנתיים לפי ידיעתי סין אפילו תומכת ברעיון. אני מבינה שמתוך סקרנות טיבעית אתה שואל. רק אני רוצה לדעת מה מסקרן אותך כל כך בעיניין?

כל תופעה או מחשבה שאינה

קונפורמיסטית מסקרנת אותי כי זה מעיד שיש אדם חושב מאחורי התופעה. רוב האנשים מתנהגים לפי מה שהורגלו או לפי מה שמצפים מהם.

gertrude

New member
אף פעם לא הבנתי את השאלה הזו

אני גם לא מתעתדת להשתמש בתוספתן שלי, אך לא עולה על דעתי ללכת ולהוציא אותו סתם כך בניתוח פולשני.

גרטרוד, בינינו לבין עצמינו

זה לא בדיוק אותו דבר. יש נשים שלא רוצות ללדת ולכן עושות קשירת חצוצרות במקום להשתמש באמצעי מניעה.

gertrude

New member
אתה צודק

אבל לרוב השאלה הזו באה כתהייה קנטרנית - אם את לא מעוניינת לבצע ניתוח פולשני ומיותר, שיש סיכוי שיסתבך, שיהיו לו תופעות לוואי ושישבש לך את המערכת ההורמונלית לחלוטין, סימן שאת לא באמת לא רוצה ילדים. אני מתנצלת אם לא עמדה כל הנחה נסתרת מאחורי דבריך.

I s t a r

New member
לא מדויק

הניתוח לא אמור לשבש את כל מערכת ההורמונים. בוודאי ובוודאי פחות מאשר גלולות או כל שימוש באמצעי הורמונלי אחר. אני לא רואה זאת כשאלה קנטרנית אלא לגיטימית. את יכולה לא לרצות ילדים ולסמוך על גלולות, את יכולה לא לרצות ילדים ולסמוך על קונדום ואת יכולה לא לרצות ילדים ולעשות ניתוח. זה רק עוד אנמצעי מניעה - שלאחריו לא מתעסקים יותר עם הורמונים מלאכותיים (מזיקים יותר מהניתוח ד"א) או עם אחוזים לא טוחים לגמרי (כמו קונדום) של הגנה. זה כמו שמישהו ישאל מישהי שנמצאת בעוף משקל גדול : "למה את לא עושה ניתוח קיצור קיבה"? והיא תבין את זה :אם את לא עושה ניתוח קיצור קיבה, סימן שאת לא רוצה באמת לרזות. וכמו שאמרתי- לרזות אפשר בכל מיני דרכים ...וד"א ניתוח קיצור קיבה מסוכן הרבה יותר מצריבת חצוצרות או צינורית זרע, אבל זה לא קשור בכלל.

I s t a r

New member
בדיוק! "יש נשים"

בישראל זו שאלה בעייתית כי קשה מאדו מאוד להגיע לעשיית הניתוח הזה. בגרמניה זה ניתוח שנעשה באופן שיגרתי ויומיומי בקליניקות פרטיות וציבוריות. כנ"ל בארה"ב וקנדה- נדמה לי ששם זה אמצעי המניעה הנפוץ ביותר לנשים מעל גיל מסוים-אולם איני בטוחה. תכלס,צריך גם לקחת בחשבון שבישראל זה לא הוגן לשאול את זה כי זו אינה מדינה דמוקרטית שמאפשרת בחירה חופשית וגם נשים שרוצות לא יכולות לקבל את הניתוח הזה.

QueenOfMagic

New member
את רוצה להגיד לי

שמישהי שנגיד יש לה 3 ילדים לא יכולה לעבור את הניתוח הזה? אני רק חשבתי שאני מגיל מסויים אוכל לעשות את הניתוח הנ"ל במדינה אחרת כי בארץ לא יתנו לי אם אין לי ילדים קודמים.

I s t a r

New member
אני יודעת שבארה"ב

את יכולה בקליניקה פרטית לעשות את הניתוח בכל גיל. אבל מוטב לברר היום כי שלטון בוש החזיר את אמריקה לשנות החמישים הפוריטניות במהירות זיא,אז היום אני כבר לא יודעת. במחקר שקראתי עליו- השתתפו נשים בנות מתחת ל25 שעברו את הניתוח מרצונן. אבל שוב- תבדקי! בישראל אני לא מכירה אפילו אישה אחת שהצליחה לעבור את הניתוח הזה (אל תשכחי איפה את נמצאת!) אבל באירופה זה אפשרי בגילאים צעירים וגם ללא ילדים.

QueenOfMagic

New member
בסין לפי מה ששמעתי

הם ממש מומחים בזה כי חלק מהעונשים שלהם לאנשים שמביאים יותר מילד אחד זה עיקור. אני בהחלט אבדוק, אני רק מקווה שארה"ב תתעשת ומהר. לגבי חוק ההפלות מה בדיוק זה אומר? שאישה לא יכולה לעשות הפלה בכלל או רק במקרים מסויימים אם היא ילדה בת 16 או נאנסה ויש לילד מום?

I s t a r

New member
הפלה בישראל?

אה,זה צריך להתאים לחוקי הדת, כיאה למדינה דתית. מוטב שלא להגיע לזה בישראל כי עוגמת הנפש קשה ואיומה - לפחות ממה ששמעתי מבנות שעבור את זה. היות ואין לך זכות על גופך, את צריכה לשכנע וועדה בבית החולים שיעשו לך את זה. אחת סיפרה לי שהיא אמרה שהתינוק אינו מבעלה אלא מבגישה- היות וזה לא מוסרי מספיק- אישרו לה. בעיקרון, אם את נשואה- תשכחי מהפלה במוסדות המדינה. גם פרטי לא כל כך פשוט (שוב מסיפורים ששמעתי) ....אבל אני הייתי ממליצה למקד את המאמצים במניעה-או מקסימום- תלדי ותשלחי את התינוק לשרה בניו ג'רסי!

QueenOfMagic

New member
אולי בכל זאת נקים תנועה?

נראה לי דבר נכון לעשות. להקים תנועה בה מי שמעוניין יהיה חבר ונממן תרופות לנזקקים כולל אמצעי מניעה הסברה בבתי ספר וכו'.. לעזור לילדות בנות 16 בהריון להחליט החלטה הוגנת ולא להפחיד אותה עם פליירים של "אפרת"

shellyshelly

New member
כן, הפלה בישראל

חברה שלי, שאיננה נשואה, עשתה הפלה ע"י מפגש עם עובדת סוציאלית (מטעם המדינה), בבית חולים (ממשלתי) ועם גלולות - ללא הליכים פולשניים. אנחנו מדינה חצי דתית. ולא מדינת הלכה (לכל הידוע לי בכל אופן). שימרו על החיוך, העצב לא שווה דקה מהחיים שלנו.

למעלה