אני מספר אחת בארץ!!!!!!!!!!!!

sporTV

New member
אני מספר אחת בארץ!!!!!!!!!!!!

יש לכם הכבוד להכיר את המטופל הראשון שקיבל את תרופת ה: "BramiTob" שלפי מה שהבנתי זה כמו טובי רק אחר... אורי, אני מאוד אשמח אם תסביר לנו מה ההבדל (ואם ורדית תספיק להסביר לפניך זה גם יתקבל בברכה יתרה!) התואר המכובד התאפשר רק אודות לורדית המדהימה ולפרופ' בלאו שגרמו לקופת חולים כללית לעבוד מהר יותר. תודה רבה!! והכי חשוב....נקווה שזה יעזור לי

orii

New member
BramiTob לעומת TOBI (טובי)

בגדול כמו שאמרת שתי התרופות הן שקולות - שתיהן הן גירסת האינהלציה של האנטיביוטיקה טוברמיצין (tobramycin). ההבדל היחידי הוא ש- BramiTob הוא בריכוז של 300 מ"ג ב- 4 מ"ל וטובי בריכוז של 300 מ"ג ב- 5 מ"ל. נעשה ניסוי קליני ב- 18 חולים שהשווה את שתי התרופות (המטרה האמיתית של הניסוי היא לאשר את גירסה מתחרה לטובי ע"י יצרן שני, שרוצה להכנס לשוק עם ה- BramiTob). לכאורה הן צריכות לתת בדיוק את אותו האפקט (תקציר המאמר באנגלית). ובאופן לא מפתיע הן באמת נותנות את אותו האפקט בכמעט כל המדדים. יש הבדל קטן אחד (וגם הוא לא היה מובהק סטטיסטית), שבו ה- BramiTob הגיע לריכוז מקסימאלי קצת יותר גבוהה בכייח של החולים בהשוואה ל טובי, וזאת כנראה כי הריכוז שלו באמפולה קצת יותר גבוה (אותה כמות של תרופה אבל בנפח קצת יותר קטן):
Peak sputum concentration of tobramycin was 816 +/- 681 microg/g for Tobi and 1289 +/- 851 microg/g for Bramitob​
אבל מסתבר שהההבדל הזה יכול להיות חשוב כשחושבים על ההשפעה כנגד הפסאודומונס. אם כדי להגיע להרג של פסאודומונס יש לעבור ריכוז בכייח של 400. מתוך התישעת החולים שקיבלו טובי, אצל חמישה הטוברמיצין עברו את הריכוז הרצוי. לעומת זאת, מבין 9 החולים שקיבלו Bramitob שמונה מהם עברו ריכוז זה. סה"כ הפיזור של התרופה בדם ובכייח היה מאוד דומה, אבל באחת הוא הגיע לרמה קצת יותר גובהה, לזמן קצת יותר קצר (Bramitob), לכן מניחים שה- Bramitob יהיה קצת יותר אפקטיבי מהטובי. אני מקווה שאני ברור, אנא שאלות אם לא. אורי

chakiv

New member
אתה מספר אחד בארץ גם ככה, בלי קשר לברמיטוב...

הבדלים בין ברמיטוב לבין טובי: 1. ברמיטוב: 4 מ"ל, טובי: 5 מ"ל. (אותה כמות: 300 מ"ג) - ולכן זמן אינהלציה קצר יותר לברמיטוב. 2. ברמיטוב: חדשים בשוק, טובי: הותיקים עם הכי הרבה מחקרים. והכי פחות קשיים להשיג בקופה, נכון לזמן זה. 3. ברמיטוב: מחזיק 3 חודשים מחוץ למקרר בטמפרטורת חדר, טובי: מחזיק 25 ימים מחוץ למקרר בטמפרטורת חדר. שיהיה בהצלחה! ורדית

למעלה