אני מעביר ביקורת!!!!!!

Shicky

New member
אני מעביר ביקורת!!!!!!

כל מעריצי פינק פלויד למיניהם מנסים לראות את מילי שירי הלהקה בגדולתה כמשמעויות להכל או כאמרות על החיים שאמורות לפתוח את עייני המאזינים ולהראות להם דרך חיים נכונה ושוויונית וכו' אז.... חשבתם פעם לראות את הלהקה הזאת כלהקה? ולא כהוגי דעות או פילוסופים! חשבתם פעם להקשיב למוזיקה שלהם כמוזיקה? במקום משפטי החיים העלובים על פני כדור הארץ! אז קחו את עצמכם בידיים ותחשבו טוב טוב לפני שאתם מחליטים איך לראות (או לא לראות) את גאונותם של הלהקה המצליחה והנהדרת הזאת! נ.ב: בפורומים לא רק מדברים על הנושא של הפורום אלא גם אמורים להכיר חברים חדשים! אז תנו לי להתחיל: שלום לכם אנשים נחמד לראות אותכם (או לקרוא מה שאתם כותבים) מה שלומכם היום? איך המרגש-אשמח להכירכם! נ.ב2: אשמח לקבל תגובות!!!!!!!

meandmeandme

New member
תראה...

אני אישית לא הולך ואומר שהשיר "wish you were here" הוא בעצם על המשיח ובשיר ה זה רוג'ר מעביר ביקורות על האנשים שלא מאמינים ביהדות והוא מבקש שהמשיח כבר יגיע כדי שאנשים יתחילו להאמין (לא שיש אנשים שחושבים את זה, המצאתי את זה כרגע). אבל זה לא צריך להפריע לך עם אנשים מוצאים כמה דרכים לפרש שיר. ברור שיש גבול, אבל אם אנשים מוצאים חוכמת חיים חדשה במילים של פינק פלויד, תן להם להנות מזה. עכשיו אתה בטח תגיד משהו כמו "ואם אותו אדם מפרש את המילים של פינק פלויד כססמאות נאציות והולך ושחוט עמים נחטים ממנו?" ואז אני הייתי אומר לך שמישהו שלא מאמין שהוא צריך ללכת ולשחוט עמים נחוטים הוא לא היה מפרש משהו בצורה (השגיוה) הזו. לאנשים בתת מודע יש דרך להתאים דברים למחשבות שלהם כי זה מה שהכי מסתדר להם. כמובן שאם המטרה המקורית היא להטיף לאנטישמיות אז זה כבר סיפור אחר.

Shicky

New member
אוקיי...

כנראה לא הבנת אותי נכון, אני פשוט מתכוון שלפעמים צריך לראות אותם כמוסיקאים וזהו! ולא, אני לא אגיד עכשיו "ואם אותו אדם מפרש את המילים של פינק פלויד כססמאות נאציות והולך ושוחט עמים נחותים ממנו?" וחוץ מזה לקחת דוגמא לא ממש טובה ל-wish you were אין שום קשר למשיח ובשיר, סליחה בתקליט ובשיר, הם באמת מנסים להעביר פה משהו-זה מין תקליט לחבר יותר מפילוסופיה או ראיית עולם!

Mr Jack

New member
אם הבנתי אותך נכון...

אז כמובן שמי שאוהב להאזין לפינק פלויד אוהב אותם גם בגלל הלחן, אפילו בעיקר וכמובן לא רק בגלל הליריקה...אבל הליריקה בהחלט תורמת...

erezsh

New member
מן הסתם

השירים שלהם לא יילמדו אותך שום דבר שאתה כבר לא יודע. אבל הם יכולים, כמו במקרה שלי, להיות מאוד יעילים בלהציג לך את מה שכבר ידעת אבל שכחת, ולתמצת את תורת החיים שלך לחרוזים.

נימרודל

New member
תראה...

איך אתה יכול לשלוח לנו תגובה עוינת שכזו ואז להגיד שאתה רוצה להכיר אותנו. די! מספיק להיות כאלה. גם אני לא חושבת שהאנשים האלה המציאו את האבא של הפלוסופיים אבל אני התרגשתי מאד מכמה מהשירים שלהם גם כאלה בלי ליריקה כמעט וגם כאלה שיש בהם הרבה! אז לפני שאתה שופט אנשים אחרים תנסה להבין אותם קודם... וכן יש כאלה שחושבים שיש מסרים שלא מבינים בקריאה ראשונה עמוקים יותר וכו'... זכותם. אני חושבת שזה היה ממש פוגע מה שכתבת!

meandmeandme

New member
אין צורך להיפגע...

אין שום קשר בין הדעות שלו לבין ההיכרות שלו עם חברי הפורום. לכל אחד מותרת הדעה שלו וזה לא צריך להשפיע על הקשרים בפורום.

Shicky

New member
סוף סוף

דברים נכונים, אני גאה בך-מי שלא תהיה

Shicky

New member
אוקיי...

אז ככה-לא התכוונתי להעליב אף אחד כי גם אני במידה מסויימת מנתח, ומה שכתכתי שם זה רק לפי ההודעות שראיתי בפורום!

פינק פלויד לא להקה רגילה. אבל,

כבר בשלבי הקמתה, היה ברור לווטרס ולגילמור (שהצטרף מאוחר יותר עקב ה"התמכרויות" של בארט), שזו לא תיהיה להקה "קונבנציונלית". המילים מאד פילוסופיים וגם השירים עצמם תמיד היו מאד פרוגרסיביים. זו להקה ברמה מוסיקלית גבוהה, שרצתה להראות לשמרנים אוהבי המוזיקה הקלאסית, שגם מרוק, שהיא מוזיקה פשוטה ברובה של שלושה אקורדים, ניתן להפיק יצירות מורכבות. וחשוב לזכור, בסוף הסבנטיז תחילת האייטיז ההצלחה עלתה לווטרס לראש וכל מה שהוא רצה זה לעשות כסף, והרבה, ובגלל זה הוא רב עם גילמור, שרצה שהלהקה תישאר מחוץ למיינסטרים. לכן, חשוב לזכור שלקראת הסוף פינק פלויד "ירדה אל העם" ועשתה רוק די בסיסי.

meandmeandme

New member
אתה צודק בעירקון...

רק שדבר אחד ביבלבל אותי... רוג'ר לא רצה כסף וגילמור לא רצה להשאר מחוץ למיין סטריים... אם כבר אז ההפך וגם אז לא... רוג'ר הרגיש שהצלחת הלהקה הייתה אך ורק בגללו והתחיל לאט לאט להכבש על ידה. הוא ניהיה אגוייסט שלא היה פתוח לדעות של אף אחד אחר, במיוחד לא בנושא המוסיקה, ולכן רב עם גילמור ומאוחר יותר גם עזב את הלהקה.

למעלה