אני מעוניין לפרסם משהו ובודק לפני

GibliX

New member
אני מעוניין לפרסם משהו ובודק לפני

יש אדם שקיבל את קורות החיים שלי דרך אתר ג'ובמאסטר ופנה אליי במייל אישי. בקורות החיים לא מצויין שעשיתי צבא כי שירתתי סך הכל חודש וחצי (אבל התגייסתי באופן מלא ושוחררתי) אותו אדם שבחתימתו במייל מציג עצמו כמנכ"ל חברת המחשבים המסויימת הזו, שאל אם עשיתי צבא וכשעניתי שעשיתי חודש וחצי ושוחררתי לפי החלטת צה"ל עקב סיבות רפואיות. אותו אדם אמר לי שיהיה לי בהצלחה בהמשך הדרך. כאשר שאלתי למה זה אמור להשפיע על מציאת עבודה הוא ענה שמדיניות החברה שלו היא לא להעסיק אנשים שלא תרמו את חלקם למדינה ולא משנה מאיזה סיבות. אותו אדם בעצם קם ואומר, אני מזלזל ולא מכיר בהחלטת המדינה לתת לך פטור מהצבא (במילים אחרות כמובן) שלחתי לאותו אדם חזרה למייל קישור לכמה וכמה כתבות על נושא האפליה על רקע שירות צבאי וחברות שנקנסו בגין זה, כמו כן גם כתבתי לו שהוא עובר על החוק "שיוויון הזדמנויות בעבודה" הוא הגיב לי בחזרה בסמיילי מחייך וזהו. לפי מה שקראתי באינטרנט זוהי עבירה בוטה על החוק! אם אני מפרסם את שם החברה ואת המקרה הנ"ל, האם יש בכך לשון הרע או הוצאת דיבה בצורה כזו או אחרת? אני לא באמת אלך לתבוע את אותו אדם כי אין לי את הכסף האנרגיות או הזמן לנושא הזה.. אבל אני רוצה שאותו אדם יבין שעשה מעשה שאסור לפי החוק ואני לא רוצה לעבור על זה בשתיקה.

תאור עובדתי של המקרה

על פי רוב לא יהווה "לשון הרע" ואין חשש מפרסום של הפרטים. חשוב להימנע מהשמצות מיותרות ויש להישאר בתחום העובדתי. ככל שאכן תתאר את הפרטים במדויק, לא סביר שתקום עילת תביעה מכוח חוק איסור לשון הרע. בהצלחה

למעלה