לאלוהים מתחברים כמו שמתחברים לכל דבר ע"י קשר אישי רציף וצמוד ,בדיבור בשיחה בבקשה ,אני בקשר תמידי איתו בשיחות נפש ( אני לא חולה נפש ) וזה עוזר ברגעים קשים ובשמחות .אני גם אוהב להגיש לו (לאלוהים) תודה על מה שהוא עושה ועוזר לי. בקיצור אני מרגיש אות ולידי כל יום ובעיקר ברגעים קשים .
וכשמכירים בכך, אפשר גם להתחבר לזה ו"לראות" את זה. כל חפץ גשמי, חי, צומח או דומם, החל מפרח, דרך יתוש ועד מפעל תעשייתי מזהם - הכל זה חלק ממנו. וכשמכירים ומפנימים את זה - כמעט כל דבר ודבר שרואים ועושים - יכול להיות מוגדר כנס.
אם זה בפניה אישית (תפילה מהלב), ניסים קטנים שקורים (דברים שנאחנו רגילים לומר עליהם "איזה מזל"), מצוות שאני עושה כי ככה ה' ציווה (למה אני מדליקה נרות שבת?), ועוד..
בשיחות נפש לפעמים גם שאני כועסת אומרת מדברת אליו וחשה אותו בחיי בכל רגע נתון ואגב הוא החבר הכי טוב שלי ואוהבת אותו מאוד ואסירת תודה לו על כל דבר מהקשה עד הקל והשמחה והכאב על התסכול ועו האכזבה שחשתי היום בגדול על הכל ומדברת הכי פתוח וחופשי איתו . זה אלוהים שלי וגם כמובן המון מתפללת אליו ואסירת תודה לו שהוא בחיי.
זה ספר קצת קשה לקריאה - צריך ריכוז ולנתח משפטים כדי להבין את העומק שלהם http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/mekorot/1a-2.htm בכל מקרה עדיף ללמוד עם מישהו שמכיר את הספר כדי שיסביר ויענה