אני מעונינת לרכוש כרטיס וידאו

אסתר987

New member
אני מעונינת לרכוש כרטיס וידאו

טוב ואיכותי, ורציתי לדעת מה אני אמורה לחפש. ברשותי מערכת: פנטיום 233 מגה הרץ, דיסק קשיח של 120 GB. יש לי מצלמה דיגיטלית של JVC, ומכשיר לצפיה בוידאו, ללא מסך. דרישותי מהכרטיס: אפשרות חיבור מכשיר הוידאו למחשב הIN ולOUT, וכן את המצלמה לIN ולOUT (יש במצלמה יציאת DV מתאימה), ואפשרות להמיר בזמן קצר ובאיכות גבוהה, מוידאו לדיסק או לקלטת רגילה\ דיגיטלית (יש לי קופסא כזאת, שאפשר להכניס קלטת של מצלמה לתוך מכשיר הוידאו) את הסרטים המופקים אני עורכת בפרימייר, כך שאני לא מעונינת בכרטיס שיהפוך רק לMPG. מה אני צריכה לחפש? באילו מחירים אני יכולה למצוא את זה? (ברשותי כ $750 לצורך הקניה הזאת, גמיש)

233?! ../images/Emo16.gif

אני על 400 בזמנו לא הצלחתי להפעיל את ה-DC30 של פינאקל. אני בספק אם תצליחי על 233 להפעיל משהו, גם ביתי ביותר. אגב, כמה זכרון יש לך?
ניר

אסתר987

New member
טעות 1000 מגה הרץ

זכרון 256. אפשרי להרחיב, באם יש צורך. מה זה DC30 של פינאקל? מה אני צריכה לחפש? אילו פונקציות עלי לדרוש מהכרטיס? מה ההבדל בין כרטיסים, ואיך בודקים זאת? תודה לכל מי שיוכל להגיש מעט עזרה.

זה יותר טוב ../images/Emo6.gif ../images/Emo16.gif

מה מטרת העריכה שלך? סתם לערוך סרטים משפחתיים? לערוך כל מיני קטעי וידאו בצורה מקצועית יותר (אך עדיין מתאימה כלכלית לבית)? להתחיל ללמוד עריכה מקצועית כדי לעבוד בתחום בהמשך?
ניר

אסתר987

New member
למדתי פרימייר

ואני רוצה ללמוד עריכה מקצועית עוד ועוד, אבל אני מחפשת ספרים, ולא יודעת מספיק אנגלית כדי להתמודד עם ספרות מקצועית. אני רוצה לערוך סרטים משפחתיים, אבל גם לאנשים אחרים. וגם לערוך סרטים לימודיים. (אני מורה).

MaSTeRLou

New member
חבל על הזמן...

מחשב כזה לא יריץ בצורה נורמלית כרטיסים שעובדים עם מנוע דחיסה נורמלי, ולגבי firewire/DV בכלל חבל הזמן... קני מחשב נורמלי עם בקר firewire. זה דבר ראשון. נדמה לי שלPinnacle יש קופסת חיבורי IN/OUT שאמורה לעשות את העבודה בצורה לא רעה. Movie BOX USB נדמה לי. ב550 דולר את יכולה לקנות היום אחלה מחשב (לא שיא העוצמה אבל טוב בכמה עשרות אם לא מאות מונים ממה שיש לך כרגע), וב200 דולר פלוס מינוס אפשר למצוא קופסת חיבורים כגון זו שציינתי.

אסתר987

New member
למה לקנות חדש?

אי אפשר לשדרג את הישן? הדיסק קשיח כמעט חדש. ואני לא אוהבת להתחיל מחשב מהתחלה. מה זה בקר FIREWIRE? קשור למעבד? לזכרון? לדיסק?

MaSTeRLou

New member
אין סיבה לקנות חדש

חשבתי שמדובר בפנטיום 233MMX.. אם זה פנטיום 3 בתדר 1000MHZ מדובר במעבד לא רע בכלל. רק לדאוג שיהיה מספיק זיכרון פנימי (512MB מומלץ) בקר firewire בעצם אחראי לניהול תקשורת העברת הנתונים הדיגיטלית העונה לשם firewire/IEEE1394 בין המחשב למכשיר שמשדר/קולט firewire. הוא לא קשור למעבד ולא לשום רכיב אחר, ואפשר להוסיף אותו למערך החומרה הקיים. עלותו היא כ200 שקל פלוס מינוס... אני לא ממליץ ללכת על הDC30. זה כרטיס ישן מאד, שלא תמיד נתמך בצורה טובה ע"י כל מערכות ההפעלה (הדרייבר לXP מחורבן תרתי משמע), ואיכות התמונה שמספק פורמט העבודה של וMJPEG ממש לא בשמיים. המלצתי קודם לכן לבדוק את הMOVIE BOX של pinnacle. כל עוד אין לך בקר USB2 (וסביר להניח שאין לך), אני לא ממליץ לגעת בו. pinnacle studio deluxe הוא בחירה לא רעה בכלל, וMatrox RTX.10, שהוא מהיר ואיכותי מהstudio deluxe בכמה רמות, וכלל בחבילה את adobe auditiojn וpremiere pro עולה בארה"ב 700$. כדאי מאד להתעניין לגבי מחיר בארץ.

ahersko

New member
DC-30

כבעלים של כרטיס שכזה (נרכש בשנת 96) הכרטיס עבר על פנטיום 133 עם 32 מגה מצויין כיום הוא מותקן על פנטיום 2 במהירות 400 הכרטיס מתאים לביצוע עבודות עריכה איכותיות מאוד אבל פשוטות על מחזב חלש זמן ה"רינדור" גבוהה בניגוד לכרטיסי הREALTIME החדישים חשוב לציין שדריברים לXP ניתן לקנות בכסף (10 יורו) ע"מ להנות מקבצים שלא מוגבלים ל 2.1 גיגה (בחלונות 98) כדאי להשקיע ברכישת מסך נוסף הכרטיס לא לוכד אות ממקורות DV !!! בלכידה אנלוגית יש יכולת שליטה על יחס הדחיסה וגודל הפריים (בחומרה) דבר שלא תמיד קיים בכרטיסים חדישים (DV500-DVD) למשל... המחיר הוא גמיש אני לא חושב שמיצרים כרטיסים כאלו כך שכנראה לא תוכלי לרכוש חדש אבל יש מאות שכאלו בארץ ופשוט צריך לחפש בהצלחה

אסתר987

New member
אני רוצה כרטיס מהיר

שיעביר את החומר בזמן אמת, ובאיכות DV, כדי שהרינדור בפרימייר יהיה מהיר. גם האיכות מאוד חשובה לי, ואני מוכנה לשלם אפילו יותר. מלבד שדרוג המחשב, עוד כ700$.

videokid

New member
לא ממליץ על DC 30

כרטיס ישן מאוד וגם כשהיה שיא הטכנולוגיה הוא לא עבד טוב אף פעם לא היה להיט...

אני גם לא ממליץ עליו כיום../images/Emo16.gif

אמנם לא ראיתי יותר מדיי כרטיסים יחסית ביתיים אחרים, הוא לא רע כל עוד המחשב מספיק חזק.
ניר

אסתר987

New member
קבלתי הרגע הצעה כזאת:

Hollywood DV-Bridge מחברת DAZZLE. מוכר הכרטיס יביא לי גם פיירוול. הכרטיס, משומש, כשנתיים בשימוש (בלי אחריות תיקון, אם מתקלקל בחצי שנה ראשונה יש החזר של 250$) ומחירו 650$, כולל הפיירוול של חברת פיניאקל. הוא אמר לי שזה מעביר באיכות גבוהה מאוד DV, מכל IN אנלוגי. לכרטיס גם OUT חזרה לDV או לאנלוגי. האם ההצעה משתלמת? תודה לכל המסייעים.

MaSTeRLou

New member
אני אישית לא מכיר את הכרטיס

אבל בעיקרון כרטיס חדש כזה עלה בזמנו 300$. מי שמוכר לך משומש ב650$ עובד עלייך.

אסתר987

New member
תודה רבה

אני לא יקנה אם כך אתה אומר. הוא אמר לי שקנה אותו ב1000$ בארה"ב. אבל אם אני יכולה להשיג משהו באיכות דומה בחצי מחיר, אעשה זאת.

למעלה