אני מעט מבולבל

aviax1

New member
אני מעט מבולבל

יש את התאוסופיה שרוצה לאחד את האנושות האנתרופוסופיה בעלת מטרות דומות ושם ממש דומה הפאלון דפא בעלי עקרונות של האהבה וקבלת האחר הסיינטולוגיה המוזרה שמנסה לעזור לכולם עם שיטות ריפוי הבונים החופשיים שאצליהם כל אדם הוא לבנה וביחד כולם יצרו בניין הבאיים שמנסים ליצור דת לכולם ושלא להזכיר עוד אלף ואחד כתות ודתות שונות וארגונים שמנסים לארגן את האנושות לגוש אחד ...ורק מפלגים אותה עוד ועוד למה הכתות לא מתאחדות ?.? ויוצרות דת אחת בעלת הרבה גושים ומונעות הרבה בלבול בן הכתות השונות והמשונות אפשר למשל דת בעלת ארבע זרועות תאוסופיה אנתרופוסופיה פאלון דפא וסיינטלוגיה שתי לימודי ריפוי אלטרנטיבי ושתי גישות לחיים בריאים ומשותפים שמגובשים. מה ההבדל בכלל בן אנתרופוספיה לתאוספיה ? ומה קורה לעולם ?? האם הדתות מתפוררות ואחרות חדשות צומחות .? ומצד שני יש כל כך הרבה משטר דתי בזמן האחרון למה אף אחד לא עושה כלום אצליכם אתם לא באותה עמדה כמו הדתות לא ?

roniia

New member
מאחורי השמות יש אנשים

מאחורי כל התאוריות ומטרות יש אנשים. העקרונות הם חשובים, אלב באנשים תלוי האם הם מיושמים. אתה פונה לדרך מסוימת על סמך העקרונות שלה, אבל אם לא יהיה חיבור בלב עם חבריך לדרך, לא תוכל להמשיך בדרך זו... לכן יש כל כך הרבה עמותות, אגודות, כתות, דתות. עליך למצוא את הדרך שלך, אולי היא תיהיה קשורה באחת המקומות עליהם כתבת ואולי לא. יותר קל לנו כשאנחנו חלק מי משהו, משתייכים למקום, קבוצה מסוימת. הכי קל ונוח כאשר אנו מזדהים עם אורח חיים וערכים של המשפחה, חברה בה נולדנו. אבל לא תמיד זה ככה. פעם מישהו אמר לי שבהודו על כל 100 איש יש גורו. קומוניזם ניסע לעשות סדר ולהחליף את כל האמונות באמת אחת. לנו יש בחירה...

באותה מידה אתה יכול לשאול

למה יש הרבה סוגים של מכוניות? למה לא סוג אחד וזהו? התשובה ברורה. לכל מכונית יש האפיונים שלה. לא תלך להעביר 15 טון עפר במכונית פרטית. לכך נדרשת משאית כבדה. כמו כן לא תיכנס לגרנד-פרי או לתחרות פורמולה 1 עם טנדרון. בעיקרון כמעט כל סוגי המדיטציה/עמותות/כתות/דתות מדברים על אותן מטרות. כיום בעידן המודרני ניתן לבדוק האופן אובייקטיבי ביותר מי מהן רק מדברת ומי אכן מקיימת את מה שעליו היא מדברת.

רפפם

New member
הרוחניות היא אחת עם הרבה גושים

וזרמים, יש גם דברים מסוכנים ברוחניות כי למי שבחוץ קשה לזהות, ויש גם רוחניים אינדוידואלים שלאו דווקא משתייכים לזרם מסוים, אבל העקרונות הם: ידיעה עצמית + ואהבת לרעך כמוך, וכמובן נגד שרלטנות ו/או פנאטיות, כך יש הרבה זרמים שמובילים לאותו מקום, קרא על ההינדואיזם ושאר דתות המזרח, הם בדיוק מדברים על זה

למעלה