אני מעלה לפה את הנושא שהעלתה סגולית

TJSBZ

New member
אני מעלה לפה את הנושא שהעלתה סגולית

בשרשור חדש, כי לדעתי זה חשוב, ואם מישהו חושב אחרת, תמחקו. הנוסע השמיני, תן לי להבין אותך: אתה באמת חושב שאם קבוצת חיילים לא אוהבת חייל מסויים מותר להם להתעלל בו פיזית? מה שאתה קורא "זובור", "שמיכה", אנשים נאורים קוראים לו א-ל-י-מ-ו-ת. אז אם אני חושבת שאתה אדם רע, מותר לי לבוא אליך באמצע הלילה, עם עוד חבורה של בריונים, ולהפליא בך את מכותי? אם החיילים חושבים שחייל מסויים לא מתפקד, שיתלוננו עליו. שהיחידה תפלוט אותו בדרכים חוקיות. שיהיו יותר דרכים כאלה. בדרך כלל, אלה גם החיילים שלא רוצים להיות שם, אבל אף אחד לא נותן להם לצאת. ואז היחידה ה"מובחרת" של בחורינו ה"מצויינים" אונסת אותם, כדי "להקיא אותם מתוכה" כדבריך. חשבתי שאתם בעד מחאה חוקית בלבד. אני הולכת לשתות משהו ולהתאושש מהגישה האלימה והלא-אנושית שלך. ואל תעז להגיד לי שלא הבנתי. אני אולי לא הייתי קרבית, אבל אני לא פחות אינטיליגנטית ממך, והרבה הרבה יותר הומאנית. הזלזול שלך בשרשור הקודם היה מעורר קבס (בהנחה שאתה יודע מה זה) "את לא היית חייל קרבי, אז אני אסביר לך"... "את לא מבינה, למרות שאת יודעת לקרוא"...

לאחד הכותבים כאן את אומרת:...

...שאת רוצה!!! שהוא יפסיק לכתוב כך וכך... לי את כותבת שלא תעיז!!!... אז מי כאן נוקט אלימות, אפילו שהיא מילולית?... לי ניראה שאת אדם שתלטן...מנופח מחשיבות עצמית ורואה עצמך צודק לעולם... אז אייך אני אנהל דיון איתך, אם את "לא רוצה" וש"לא אעיז"?... יש בך אגרסיביות מוסוית... נ.ב. תסבירי לי בבקשה מה זה קבס?...

TJSBZ

New member
מעולם לא יצאה מפי המלה

תעיז. תעז, יצאה גם יצאה. מעורר קבס - מעורר בחילה. אתה מוזמן להתדיין איתי בלי להגיד לי שאני לא מבינה כלום. נראה אותך מתדיין בהגיון, בלי להגיד שאחרים לא מבינים אותך.

TJSBZ

New member
ואגב,

א. לא ענית לי: אם אני חושבת שאתה אדם רע, כמו שחיילים חושבים על מי שלא סוחב מספיק מטען על הגב, מותר לי לבוא אליך באמצע הלילה עם חבורת בריונים ולהפליא בך מכות? אל תדאג, אנשים כמוני לא מכים. ב. סימני קריאה, כמו שכבר אמרתי לניר, אינם הופכים אותך לצודק, רק לצעקן. ג. אתה לא כל כך טוב בפסיכולוגיה... האגרסיוויות שלי בהודעה ההיא לא היתה מוסווית בכלל. היא היתה מאד מאד גלויה. ד. המלצה: לך לראות את "בחורים טובים", אם ממילא אתה מצטט את הדמות שג'ק ניקולסון מגלם, לפחות דע כמו מי וכמו מה אתה נשמע. ומדי פעם אתה מוזמן לעיין בכתביו של מוסוליני. שם תמצא לבטח דעות שימצאו חן בעיניך.

חהחהחההחהחהחההחהחחהחההחהחהחההחהה...

...סרטים!!!...זה מקור המידע שלך?...סרטים, קרי ארועים דמיוניים/פנטזיה...הוליווד היא מקור ההשראה שלך?... אם יש חייל שלא קם לשמירה בזמן רוב הזמן, אם יש חייל שנירדם בתצפית רוב הזמן, אם יש חייל שכל שני וחמישי "הורג" קרוב משפחה ורץ להלוויה, אם יש חייל שלא מסדר את הנגמ"ש אף פעם, אם יש חייל שתמיד כואב לו משהו, אם יש חייל שהוא מסוכן לחבריו ועצמו כי הוא שלומיאל... אז אחד כזה יקבל "זוּבּוּר" כדי שילמד או יעוף... בדר"כ רוב התכונות השליליות באות יחד... אבל אם חייל טוב, יש לו נקודת תורפה מסויימת, נאמר: הוא אף פעם לא קם בזמן לשמירה, הוא מודע לקושי שלו לקום בזמן, הצוות מודע לזה ולכן יש פעולות מתקנות, את הנ"ל מעירים שעה לפני הזמן וממשיכים כל 10 דקות להעיר...אבל כיוון שהוא עוזר, ומשתתף בשאר התחומים ברמה כמו כולם... אחד כזה לא יהיה מקור ל"זובור"... להזכיר לך: להיות חייל זה לשמור על חיי החברים שלך...ואם יש חייל שכל הזמן נירדם על האמר"ל כזה או אחר במארב, כאשר חבריו ישנים בסבב שינה... אז אחד כזה צריך זובור... זובור יכול להיות גם נידוי חברתי... אונס, לא, כי זה פשע?... תפסיקי ללמוד מהוליווד על התנהלות צה"ל, הרי התגאת בדרגות שלך באחת מההודעות...איך זה מתיישב עם חוסר ההבנה שלך?...

TJSBZ

New member
מי שלא מבין, נוסע, זה אתה

א. סרטים אינם מקור מידע, ולא אמרתי שהם מקור מידע. אמרתי שאתה נשמע כמו הדמות שג'ק ניקולסון מגלם (באופן מעולה, אגב), ולכן כדאי שתראה את הסרט. שתהיה לך דמות להזדהות איתה. זו היתה המלצה תרבותית. ב. הוליווד לא מלמדת אותי על התנהלות צה"ל הידע שלי על צה"ל הוא ממקור ראשון. לא התגאיתי בשום מקום בדרגות שלי, אלא במה שיכולתי לעשות בעזרתן. דרגות הן כלי פורמלי, לא מהות. ג. אני יודעת שקשה לך להבין את זה, אז אני אסביר לאט: לאנשים שונים יש דעות שונות. אם מישהו/י חושב/ת אחרת ממך, זה לא בהכרח מפני שהוא/היא טמבל/ית שלא מבין/ה כלום, זה יכול להיות כי הוא/היא חשב/ה והגיע/ה למסקנות שונות משלך. ועדיין לא ענית לי על השאלה ששאלתי אותך כבר פעמיים...

ניר נגר

New member
מי שרוצה לצאת ...יוצא! גם ממילואים

אז לא מסכים איתך על המשפט: "בדרך כלל, אלה גם החיילים שלא רוצים להיות שם, אבל אף אחד לא נותן להם לצאת" שנית, אני חושב שלא היה צריך לפתוח על זה "דיון" בהודעה חדשה אלה לשרשר זאת להודעה שסגולה פתחה..למה? כי הנוסע טועה, ואמרתי לו את זה בשירשור ההוא, ואני בטוח שתקבלי פה תגובות שיגידו שאת צודקת לחלוטין. כן, גם מנוסע אחרי שהוא יחשוב טוב על מה שהוא אמר...

י.ל.פרץ כתב באחד ממאמריו...

...ברגע שנילקחה השחיטה מידי העם ונימסרה לכוהנים - שכח עם ישראל אייך להתגונן ולהרוג... כי כמוך, גם אז, אמרו היהודים: שהאחרים יעשו את העבודה עבורנו... להזכירך: וכדי להתקיים בעולם הזה, צריך מידה מסויימת של יכולת להתגונן ולהרוג...אחרת...את לא קיימת... ההרתאה היא תוצאה של יכולת להתגונן...לתקוף ולנצח...

TJSBZ

New member
לא קיימת מלה כזו "הרתאה"

נוסע, למה לא תלך לאולפן ללמוד עברית. אני גאה ומאושרת להיות פרי ביאושים בעיניך. אין מחמאה גדולה מזו לליברל הומאניסט.

נכון, זה הרתעה...

...ואני כבר לומד באולפן לעברית... אבל קשה לי ולכן יש לי כל יום חמישי זובור...

ניר נגר

New member
שיר לי, יקירה, התגובה הזו לא מוסיפה

לך כבוד :)) תלמדי גם לקבל ביקורת לא רק לתת

TJSBZ

New member
ניר, יקירי, דוקא קיבלתי אותה באהבה

ובגאווה ובשמחה!

נ"נ, מי שקוראת לעצמה אימא של...

...
ואימא של
...משהו בתפיסת העולם שלה לא מציאותי... אימא אדם יש לבן אדם... כלבה, זאת אימא של הכלבלב... חתולה היא האימא של החתולון... ככה למדתי בבית ספר היסודי... אם אני טועה, אתם מוזמנים לתקן אותי...כולל עברית

למעלה