אני מעלעלת בין השרשורים ומופתעת...

ה ש מ ש

New member
למה?. מה לא מצא חן בעינייך בשפה ההונגרית

הכרתי סטודנטים מישראל שלמדו בהונגריה ומדברים הונגרית עילגת. אף אחד מהם לא טען שהשפה מגעילה.
אני לא אובייקטיבי אבל כשפה באזני היא לא פחות יפה מעברית.

evike

Well-known member
מנהל
אני לא מתווכחת לגבי איזו שפה יפה ואיזו לא.

אתם יודעים, על טעם ועל ריח...
אז לטעמי, הטורקית שפה נוראית, כמו גם הפרסית, הסינית, התאילנדית, הפיליפינית ודומיהם.
על ההונגרית קשה לי לתת חוות דעת לכאן או לכאן, כי אני רגילה אליה.
וכמו כל השפות שלא מכירים או לא קרובים לשפות המוכרות, הם נשמעים לא נעימים לאוזן.
ולדעתי, הכי היפות הן הצרפתית והספרדית.
האנגלית מוכרת לנו, והמבטא האמריקאי בסדר. האנגלי, הסקוטי והאוסטרלי הרבה פחות, למרות שהם אנגלית.

ובקשר לקושי, שמעתי הרבה שההונגרית שפה קשה. לי זה נראה מוזר, כי בדיוק איך שאומרים, ככה כותבים. באנגלית, באות A היא לפעמים פתח, לפעמים חולם ולפעמים צרה. ויש עוד אותיות ניקוד כאלה.
בצרפתית, מבטאים רק כמחצית ממה שכותבים. ולהרבה אותיות יש כמה ביטויים.
אז באמת תסבירו לי מה קשה בהונגרית.

ladybug4NLP

Active member
אני דוברת את השפה כי זו היתה שפת אימי עד גיל 10 כך שלא ניתן

לטעון שזה על רקע של אי הבנה.

מוסיקלית השפה לטעמי גרועה מאד.

זה שזו שפה קשה אני שומעת מאנשים אחרים וזה לא חדש

EVA1111

Member
אני מעלעלת בין השרשורים ומופתעת...

עד כמה חזקים הגעגועים של אנשים מכל הגילים ל"מולדת" ושעדיין אחרי כל כך הרבה שנים עדיין "מחוברים" אליה ואל השפה. אהבתי את הרעיון של טומי ששאל "מה מסמלת יותר מכל הונגריה עבורכם?" כל התשובות היו מעניינות!

לדעתי, חלק מהקושי של אנשים עם הונגרית - הזרות שלה. היא לא

דומה כמעט לאף שפה אחרת, אולי חוץ מפינית ואולי קצת ניבים מונגולים, אם מישהו יצליח להקשיב לכך...זה רחוק. האוזן שלנו קלה עם צלילים מוכרים וקשה עם משהו שלא מתחבר לשום דבר מוכר. אני רגילה לשמוע הונגרית ולכן, לא מפריע לי כמו, למשל, תורכית ופרסית. הכי אוהבת איטלקית וספרדית - נשמעות לי מאוד מוזיקליות. בסה"כ - זה כמו בבדיחה הידועה על חלוקת השפות, כאשר ההונגרים עמדו אחרונים בתור. כשהגיעו לבורא עולם, אמר שלא נשארה להם שפה. כששאלו אותו איך ידברו, השיב - אתם תדברו איך שאתם רוצים...כנראה שלמי שלא רגיל, ככה זה נשמע

ladybug4NLP

Active member
נו באמת-הונגריתהיתה שפת אמי עד גיל 10.5 ובשנים הראשונות

לאחר עלייתנו ארצה הייתי עוד קוראת את ספריה של אימי, אז איך אפשר לומר ש"השפה נשמעת לי זרה"?
אז זהו שלא! אולם אחרי שבשנותי הרבות נחשפתי לשפות רבות, לטעמי הונגרית
מבחינה צלילית היא אחת המכוערות בין השפות. באזני רק תאילנדית וייטנמית סינית ויפנית עולות עליה.

כמובן שזו דעתי בלבד ואלה אזניי בלבד וטעמי בלבד.

והונגרית הוא אחת משלוש השפות של משפחת השפות האוגרו-פיניות (ז"א הונגרית-פינית-טורקית) שוב גם מבין השלושה ההונגרית היא המכוערת ביותר.

גם ההוגרית הגבוהה לא יפה במיוחד אבל ההונגרית האיכרית הפשוטה PARASZT גרועה עוד יותר
רק דעתי כמובן

ולמה הסקת שה"זרות קשורה אליך? וודאי שלא...רק לאלו שלא דוברים

את השפה ויש כל כך הרבה בדיחות עליה...ברור שלא מדובר על ההונגרים. עם כל היתר אני לגמרי נסכימה, למרות שתורכית ופרסית איומות באותה המידה

ladybug4NLP

Active member
באוזן שלי טורקית (ופרסית שלא שייכת בעצם למשפחה) הרבה יותר

"רגות" מהונגרית. הצליל של ההונגרית ממש צליל "נוקשה" או קשה.
אין לי דרך אחרת לתאר. גם גרמנית למשל היא צליל נוקשה

EVA1111

Member
נו באמת! אחרי ש"השפלתם" עד עפר את השפה שלנו...

צוחקת כמובן... ו...אולי גם קצת בוכה. זוהי הלקאה עצמית מיותרת בעיני (מספיק רצו אחרי הילדים וקראו לי "איגה מיגה")... נכון היא נשמעת רע בצליל לאוזן זר ומה עם העברת, ערבית ורוב השפות? שפה זה לא רק צליל! לדעתי השפה ההונגרית היא אחת השפות העשירות! אל תשכחו את כל הנואנסים שאין בשפות אחרות (עברית רחוקה ממנה בשנות אור!), הביטוים היפים, השירים היפים! זו זכות לדוברי ההונגרית להבין אותה ולהתענג על כל יתרונותיה... זר לא יבין זאת!

ה ש מ ש

New member
מי שמדבר את השפה ודאי שמחובר לשפה

ולחלק גדול מאנשים אלה יש דרכון הונגרי.ברור גם שמי שדובר הונגרית ואין לו עם מי לדבר בארץ מרגיש את זה.

EVA1111

Member
לדעתי, רצוי להפריד בין השפה לבין ה"הונגרים"

אל תשכח שגם יהודים דיברו ומדברים אותה!
לפי דברך כל שפות אירופה פסולות.

מה הקשר. השפות לא פסולות . אני דובר הרבה שפות.

להפך רצוי לדבר בהרבה שפות.
אבל.
רוב עמי ארופה אנטישמים .
ורצוי לא לשכוח.
צ'י

ה ש מ ש

New member
מיירט -מיט צינלט הנלוו

זה שההונגרים רובם זבלים לא אומר שהשפה מסריחה. גם תשים לב שאסור לעשות הכללות.

השפה לחוד ובני האדם לחוד.

ה ש מ ש

New member
לא--מה זה?

האם זה מילה נרדפת לקירח. אף פעם לא השתמשתי במילה זאת אלא תמיד בקופוסט.

זה היה הכינוי של היהודים בפי הגויים בהונגריה.

בתחילת המאה הקודמת.
הורי עזבו את הונגריה בתחילת שנות השלושים של המאה העשרים.
אני יליד הארץ. ההונגרית של ארכאית.
צ'י

ה ש מ ש

New member
תאמין לי שאיני מת על ההונגרים

אבי זכרונו לברכה היה בצעדת המוות וגמר את המלחמה כשהוא בן 20 ושוקל 27 ק"ג.
אמי זכרונה לברכה נסתה להניא אותי מלבקש דרכון הונגרי ובלחץ משפחתי שטענה שעברו כ60 שנים וזה כבר דור אחר התכופפתי וקבלנו דרכון הונגרי.
אז אני יודע כמה אנטישמיות יש בהונגריה.

יום אחד כשהלכתי בקלטיפיואודוור ראיתי שמישהו צייר בעיפרון בגודל של כ15 ס"מ אדם שראשו בחבל תליה ועל החזה בציור היה כתוב זידו.

רק צריך לזכור שהמצב היום סביר.המשטר באמת נלחם באנטישמיות ואורבן חוטף בגלל כך ומשלם במנדטים.יוביק התחזקה בבחירות לפני האחרונות בגלל כך.
אורבן חזר לעצמו בבחירות האחרונות בגלל מלחמתו במהגרים המוסלמים וגם בגלל סורוס שתומך במהגרים וגורם נזק ליהודים.

רק שלא יהיה מצב שאורבן יפול ויוביק יעלה לשלטון . אם זה יקרה אלהים ישמור מה עלול לקרות. יהיו רציחות בחסות הנאצים האלה שחלקם הגדול הם נאצים במוצהר.

למעלה