אני מפחדת!!

אני מפחדת!!

אני במעקב ביחידה להריון בסיכון בכלל בגלל סכרת הריון, אבל אתמול התווספה לה צרה חדשה. פער גדילה של 4 שבועות בראש העובר (BPD). בשאר המדדים אמנם גם כן יש פערי גדילה, אבל הם לא מאוד מאוד משמעותיים (בערך שבועיים). עברדתי כל-כך קשה עד להשגת ההריון הזה ואני כ"כ דואגת עליו.. מה עושים במצב הזה? הזמינו אותי לביקורת בעוד 10 ימים ובינתיים אני לא מפסיקה לדאוג ולבכות.

פער לאיזה כיוון../images/Emo35.gif

אני משערת שלכיוון של ראש גדול. האמנם
אנא כתבי את המדדים בבדיקה הנוכחית, לאיזה שבוע הם מתאימים, מהגיל ההריון המדוייק שלך וכן את הממדים בבדיקה הקודמת, ואז אוכל לענות יותר ברצינות.

דווקא להפך-

אין לי לפני את האולטרא'. אבל את המדד הזה אני זוכרת טוב-טוב. נכון לשבוע 32+4 ה-BPD מתאים ל 28+4. שאר המדדים בהפרשים של כשבועיים, כם כן כלפי מטה. הרופא חושד בהתחלה של IUGR אבל זימן אותי לעוד ביקורת בעוד 10 ימים.. אני מתה מפחד!

בגלל הסכרת הנחתי שגדול

טוב ששאלתי כי אני מבינה שההפך. BPD הוא המרחק בין הרקות (הרוחב של הראש, למעשה). אני מניחה שההקף של הראש (HC) פחות חורג כפלי מטה, וזה יכול להצביע יותר על עניין מבני מאשר בעיה. איך מבנה הראש שלך ושל בן זוגך
למישהו מכם יש ראש צר
בוודאי שחייבים מעקב, אבל לרוב זה יסתבר כנטול משמעות. אני מחכה למדדים המדוייקים (כולל כמות מי שפיר AFI ואם יש גם זרימות חבל טבור S/D).

כן, תארתי לעצמי שחשבת כך בגלל הסכרת

לצערי לא יהיה לי את המדדים המדוייקים כי הם נשארו בתיק שלי במחלקה. (מה שמלמד אותי באמת מכאן להבא לבקש צילום) מדדו את זרימת חבל הטבור וזה היה בסדר. כמות מי שפיר-תקינה. את ממש מרגיעה אותי שאת אומרת שזה יכול פשוט להעיד על מבנה צר כי באמת לי יש ראש יחסית צר.. תודה רבה. איזה כיף שיש פורום כזה!

בכלל אין צורך להלחץ בכל מקרה

כי את בשבוע מתקדם, ההאטה, גם אם קיימת, רק בראשיתה ומעקב צמוד ידאג לזה שתגיעי לשבוע מכובד מספיק ואז יילדו (וזה המקרה הפסימי, יחסית). אם את ו/או בן זוגך אינכם אנשים גדולים, אז זו עוד סיבה לגודל הקטן, כי לא כל העוברים זהים בגודלם, כשם שלא כל האנשים זהים בגודלם. מישהו צריך להיות קטן יותר (ומנסיון: דברים טובים באים באריזות קטנות
). אז מעקב בהחלט צריך, אבל אין סיבה ללחץ ולבכי. אגב, עשית דיקור מי שפיר

מירב8

New member
אמא של פלפלון, את פשוט מקסימה ../images/Emo140.gif

כל הכבוד לך על התגובות המשכילות והמרגיעות
את פשוט עושה עבודה מדהימה. ולך לא מגלה 123 שיהיה בהצלחה, תמשיכי במעקב אבל בשביל השקט הנפשי, תסמכי עליה

תודה רבה רבה!

לא עשיתי מי-שפיר. עשיתי 2 סקירות אצל תדמור והכל היה תקין. (ואז גם התאים בדיוק-בדיוק לכל המדדים..) מקווה שבאמת יהיה טוב, נחכה ליום ה' לאולטראסאונד נוסף.. אעדכן! שוב, ממש ממש תודה על ההתייחסות וזריקת ההרגעה..

עידכונים!

אתמול הייתי בביקורת נוספת. לבד! (גייסו את בעלי..) אמנם עדיין יש פער גדילה בראש העובר, אך הוא הצטמצם לשלושה שבועות ולא חודש. כל המדדים נמצאים כעת בטווח הנורמה. הערכת משקל שבוע 33+6 1900-2385. יש שני מדדים להערכת משקל. איזה מהם הוא היותר מדוייק? קצת נרגעתי והזמינו אותי בעוד שבועיים לביקות חוזרת ולמעקב.. מקווים לטוב..

למעלה