אני מפחד משנת הלימודים החדשה...

Ariel425

New member
אני מפחד משנת הלימודים החדשה...

אני עולה השנה לכיתה יא'. אחרי שנתיים שלא כל כך השקעתי בלימודים כמו בעבר , החלטתי לקחת את עצמי בידיים השנה הזאת - להשקיע ולהיות רציני בלימודים [בלי הברזות וכל מיני שטויות...]. ההחלטה להשקיע היא בגלל כל מיני שינויים שעברתי בחודשים האחרונים. עם זאת אני נורא מפחד להגיע לשנת הלימודים החדשה [אולי מהפחד הזה להיכשל בלימודים , אולי מהפחד לקחת אחריות על דברים , אולי מהפחד מתקופות של לחץ , אולי מהפחד מגורמים מסוימים שיפריעו לי להצליח..].

גם אני עולה לי"א ולמרות שבניגוד אלייך אני כן

השקעתי שנה שעברה ובמשך כל השנים, גם אצלי עדיין קיים החשש של להיכשל. אין לך מה לדאוג, כך את עצמך בידיים והכל יהיה בסדר. איפה אתה לומד?

היי אריאל

אני עולה השנה לט', אבל לומדת במופ"ת ואני כבר יודעת לפתור את רוב הבגרות במתמטיקה.. ת'אמת הלימודים לא כאלה קשים ואני בטוחה שתצליח גם אם פעם לא ממש השקעת ואין לך ממה לפחד, במקרה הכי גרוע תצטרך לחרוש קצת או לקחת מורה פרטי-ואתה תמיד יכול לבקש מחברים עזרה, זה ממש יקל עליך סורי על ההרצאה, מקווה שלא חפרתי (הרבה)

מכירה את התחושה

גמאני עולה לי"א...גמאני הגעתי להחלטה לקחת את עצמי בידיים השנה וללמוד..כי שנים קודמות לא השקעתי בשיט.. וזה מפחיד..הלא נודע הזה..האם אתה הולך להצליח או לא... אני חושבת שזה פחד לגיטימי..זה פחד שאמור למקד אותך...אם אתה פוחד להיכשל-תלמד..ככה לא תיכשל..זה יתרונות של הפחד הזה חששות קיימים בתוכנו..השאלה מה אנחנו עושים איתם... אפשר ליעל אותם לטובתנו,ואפשר להמשיך לפחד בלי לעשות כלום... אני חושבת ששנינו נצליח להתגבר וליעל את הפחדים שלו לתועלת... אז תן חיוך...תנשום לרווחה..קח נשימת הקלה.. ואם לא מצליח לך,אני תמיד ישאיל לך את החיוך שלי עד שיהיה יותר טוב ותוכל להשתמך בשלך :)

בתור אחת שכבר עברה את זה..../images/Emo13.gif

כיתה יא' זו באמת שנה שכדאי להתחיל להתייחס ברצינות ללימודים(זו הייתה השנה הראשונה שממש כתבתי במחברת
). אבל אצלי זו הייתה שנה שבאמת יצא לי להכיר יותר טוב את הכיתה שלי ובכלל זו הייתה שנה שפשוט השתנתי! רק אל תשכח להנות בשנה הזו! תלך לפסטיבלים,תבלה עם חברים,תקרא העיקר תהנה! אני זוכרת באיזו חרדה הייתי לפני שהתחלתי,באמת אין ממה לפחד!

היי:)

בתור מישהי שגם עולה ליא', ושהשקיעה מאז כיתה א' ועד היום בלימודים ברמה של הצטיינות (איכשהו פשוט נתפסתי בלימודים למרות שזה חרא דבר חח), אני גם פוחדת להיכשל...פעם סבלתי מלחץ מבחנים וזה בכלל היה סיוט, אז למשל אני פוחדת שזה יחזור אלי השנה. אני מאמינה שבהתחלה יהיה לך קשה אבל לאט לאט אתה תראה שאתה מסוגל. חוץ מזה, זו שנה שבאמת שווה להשקיע בה, אולי הכי חשובה מכל שנות הלימודים. מקווה שתצליח=]

למעלה