אני מפסיק לכתוב בפורום.

noamgk

New member
אני מפסיק לכתוב בפורום.

מחיקת ההודעות פה עוברת כל גבול. לפעמים הן מוצדקות, לפעמים הן לא, אבל זה פשוט בלתי נסבל. בפורומים אחרים יש הרבה יותר חופש ביטוי מאשר פה.

Nimst

New member
המשך גלישה מהנה בתפוז ../images/Emo140.gif

(לכתוב "אתה דוחה" נופל תחת קטגוריה של "התקפה אישית נגד גולשים", רק למקרה שתהית למה ההודעה נמחקה).

TheOrion

New member
לדעתי,

היה צריך לברר עם הגולש הנפגע(אני) אם הוא באמת נפגע. אני אישית לא נפגעתי, ולא ראיתי סיבה למחיקת ההודעה.

Nimst

New member
ההודעה לא נמחקה מחשש שתפגע

כשמשאירים הודעה אחת שתוקפת חבר פורום אחר, נפתח פתח להשאיר עוד. אין זמן, וזה לא מתאים, להתחיל לברר לפני כל מחיקה אם הגולש נפגע או לא.

TheOrion

New member
אה...

או.קיי. אישית, למדתי כבר מזמן לא להתווכח עם מנהלים בקשר להחלטות כאלה. בעיקר אחרי שנתנו לי להיות מנהל באיזה פורום נידח וראיתי איזו עבודה קשה זה לנהל
.

TheOrion

New member
בתקווה אני עוד אזדהה איתך יותר P:

ואהיה מנהל איפהשהו בתפוז

noamgk

New member
ולזלזל בזכר השואה זה יותר טוב?!

אה, בעצם - כששמאלני עושה את זה, זה כנראה בסדר. ול-barba1, כן, אני חושב שיש כאן למישהו משהו אישי נגדי: כשאני כתבתי "מעורר רחמים" - הודעתי נמחקה. כשמישהי אחרת כתבה "פתאטים" הודעה נשארה על דפי הפורום. עד כמה שידוע לי, פאתטי - מעורר רחמים. או שגם כאן, במקרה, נפלתי בהגדרה המילונית..? (nooshP, אין לי שום דבר נגדך, כמובן.)

TheOrion

New member
אני לא זלזלתי בזכר השואה.

מקווה שהספקת לקרוא את התגובה שלי לפני שמחקו את התגובה שלך.

noamgk

New member
ולא, דוחה זו לא התקפה.

משהו שדוחה אותי, שגורם לי לסלידה ממנו, ולא משנה איזו קונוטציה המילה קיבלה בימינו - זו לא "התקפה אישית נגד גולשים". כמו ש"עם הארץ" (בור) עלול להשמע ככינוי גנאי בימינו, ככה גם "דוחה". אבל זה לא אומר שצריך לפסול את המילה לגמרי.

Nimst

New member
יותר טוב? לא.

ראוי למחיקה? גם לא. בנוגע להודעה שאתה מדבר עליה - עד כמה שאני זוכרת, זו הייתה הודעה שאמרה שהמתנחלים פתאטיים, לא שגולש ספציפי הוא פתאטי. הכללות הן מיותרות וחבל שיופיעו בפורום, אבל הן מותרות. ואם הייתה הודעה שקראה לגולש פתאטי, היא צריכה להמחק. מדובר בפורום מאוד אקטיבי ולא תמיד המנהלים מצליחים להגיע לכל ההודעות. אם ישנה כזו הודעה - התנצלותי הכנה שהיא לא נמחקה.

noamgk

New member
את סותרת את עצמך:

אם זה לא יותר טוב, משמע זה או פחות טוב (וראוי, כמובן, למחיקה) או שווה (וגם: ראוי למחיקה). והקטע עם ההכללות לא שכנע אותי. לדעתי הכללה של ציבור שלם בכינוי גנאי לא פחות גרוע מלקלל משתמש ישירות. אם מישהו יבוא ויכתוב: "כל השמאלנים המסריחים האלה הורסים את המדינה!" או "מתנחלים מטומטמים, ימח שמם!", זה לא יצדיק מחיקה? ושוב, "דוחה" זו לא קללה ולא כינוי גנאי.

TheOrion

New member
אתה מתעקש לא להבין אותה.

אבל זה אני אתן לה להסביר. כי היא תצליח לעשות את זה ללא כעס, שלא כמוני

Nimst

New member
הסבר, ואני מקווה שבזה נסיים.

השוואה לשואה היא חמורה הרבה יותר מלקרוא לגולש "אידיוט". עם זאת, לפעמים יש הצדקה לפגיעה בחופש הביטוי בפורום ולפעמים לא. כשמדובר בהתקפה אישית נגד גולש - ההודעה תמחק. כשמדובר בהבעת בורות או סתם דעות חסרות ביסוס ("אירוע X הוא כמו השואה", או לחילופין "ישראל היא דיקטטורה ושרון דיקטטור") - ההודעה לא תמחק. וזה ללא שום קשר להודעה של TheOrion, שאין בה זלזול בשואה. הקטע על ההכללות לא שכנע אותך? נו, מה אפשר לעשות. אז לא שכנע. לשאלתך - הודעות שכללו קטעים דומים לציטוטים שנתת (גם מימין וגם משמאל) לא נמחקו. בנוגע ל"אתה דוחה" - זו התקפה אישית על גולש. אתה רוצה לטעון שלא מדובר בכינוי גנאי מפני ש"דוחה" = "אני סולד ממנו"? באותה המידה אני יכולה להגיד ש"בן זונה" זו אינה מילת גנאי מפני ש"בן זונה" = "אדם שאמו שוכבת עם גברים תמורת כסף". אז כן, הקונוטציה כן משנה.

noamgk

New member
ממש לא אותו דבר.

הדוגמא שהבאת היא תקיפה לכל דבר ונוגעת לצד השני. כשאני אומר שהאדם דוחה אותי, שאני סולד מאדם, זה רק מבחינתי. אני לא תוקף אותו, אלא מסתייג מדבריו. אבל עזבי. זה חסר טעם. אני כבר מכיר שלל מנהלים שמאלנים בתפוז (הם לא חוסכים בכם), ואני מכיר את כל התירוצים ואת כל ההתנהלות שלכם. זה לא רק את, זה גם אלוני, אביב, דורש שלום - כל אחד והחוצפה שלו. ובזה נסיים. שלום.

silverhawk

New member
נועם,

פעם אחת ולתמיד - הודעות לא נמחקות עקב דעה פוליטית זו או אחרת. הודעות נמחקות בגלל עבירה על חוקי הפורום. כן, תקיפות אישיות כנגד גולשים לא יתקבלו בפורום והודעות כדוגמת אלו ימחקו. אתה מעוניין לחשוב שזה בגלל שהמנהלים שמאלנים והם סותמים את פיך? שיבושם לך. ואגב, אני בפירוש אינני שמאלני, ואם זכרוני אינו מטעני, גם אני מחקתי לך כבר מספר הודעות... יום טוב.

baraba1

New member
בפורום עם נושא כל כך טעון

עדיף לנהוג משנה זהירות, הדברים אמורים הן באופן הביטוי של הכותבים והן במחיקת הודעות על ידי מנהלים. אני חושב שאין לאף אחד שום דבר אישי נגדך, ואם אתה מוצא את עצמך נפגע, אין לך אלא להלין על סגנון הכתיבה שלך, התפשרות עם פרובוקטורים רק תעצים את חריפות ההתבטאויות ולכן ראוי למתוח קו גבול לפני שהשיח הפורומי הופך למכוער. אני מקווה שתחזור בך, לנוכח ההבנה שמה שנעשה כאן אינו אישי...כי בסך הכל הפורום הזה נועד להפגיש בין דעות שונות...לא צריך לקחת כל מחיקה באופן אישי ויש לזכור שעל מנהלי הפורום מופעל עומס כבד...ולכולם קורות טעויות - הן לכותבים והן למנהלים...קח את זה בקלות יום נעים.

hagaiad

New member
אין ספק שמנהלי הפורום לא אובייקטיבי

כי אני בטוח שאם מישהו מהצד השני היה רושם אותו דבר אז זה לא היה כך

למעלה