אני מפספס משהו? פולק בכלל לא ב- 22 כרגע

PRINCER

New member
הדירוג הזה מוזר

לנציגים האפריקאים עלו הנקודות של אליפות אפריקה, אבל לא ירדו הנקודות של אליפויות אפריקה הקודמות. מהסיבה הזו הנציגים לוב ושל מצרים מקדימים את גולן. בפועל זה לא אמור להיות.

מצד שני הדירוג העולמי מתחשב בתחרויות מ24 החודשים האחרונים. אני לא יודע מתי היו אליפויות אפריקה הקודמות, אבל אם הן היו לפני פחות מ24 חודשים, יכול להיות שכל החישובים עליהם התבססנו הינם שגויים.

אני עדיין חושב שהדירוג הזה פשוט לא מדויק.

אליסף דעואל הכריז בוואן שנכון להיום גולן בחוץ. אני לא יודע אם יש לך דיבור איתו, אבל אולי הוא יודע משהו שאנחנו לא. מצד שני - אולי הוא פונה לאותו דירוג ולא שואל שאלות לפני שהוא מעלה את הכתבה שלו.

בתשובתי קודם נתתי קרדיט לעדואל

בהיותו כתב ספורט, כשקראתי את הדברים.
אבל עדואל לא פעם ולא חמש לא ממש בודק את מה שהוא כותב, כפי שהדגמנו בעבר בפורום.

יש לפחות לציין שהתיקון הפעם בהחלט לטובה, כי עדיף לתקן בזמן אמת(להבדיל משכתוב בדיעבד), מאשר טעויות רבות בכתבותיו.

אני יכול לשער שאהרוני או מישהו דומה, עזר לו בפעם הזו לעמוד על טעויותיו.

BentzWatchJudo

New member
זאת התגובה הראשונה שלך בשרשור...

על איזו תשובה קודמת אתה מדבר?
למה אתה מדבר על עצמך בגוף ראשון רבים?

BentzWatchJudo

New member
קשה לבוא בטענות לכתב שמסתמך על...

פרסום באתר איגוד הג'ודו העולמי.
מי שפישלו פה זה איגוד הג'ודו העולמי שלא שמים אנדקציה שהסימולציה אצלם באתר לא מעודכנת ותתעדכן רק בשבוע הבא.

PRINCER

New member
ממש לא קשה לבוא בטענות!

כמו שאנחנו ידענו לפקפק ולא לזרוק שטויות באוויר, בוודאי שגם הוא היה צריך לדעת!

מילא אם זו הייתה מעידה חד פעמית, אבל אתר וואן מפרסם שטויות בגזרת הספורט האולימפי באופן יום-יומי.

אין לי דבר נגד דעואל. אני פשוט מצפה מעיתונאי להיות קצת יותר מקצועי מאוהד מן המניין. קצת יותר ביקורת עצמית ובדיקות לפני פרסומים. ואז מה שכמות האנשים שמזהים טעויות כאלה כנראה זניחה.

BentzWatchJudo

New member
אוקיי הוא יעשה בדיקות ואז תתלונן...

למה הכתבה מתפרסמת יום אחרי התחרות.
וגם מנסיוני הדל אתמול כמה שבדקתי עדיין טעיתי וחשבתי שיש קוריאני שמסכן את גולן.
עיתונאי אולימפי מסקר עשרות ענפים ועובד בתנאים לא פשוטים.
ספק אם מי שממהר לבקר, ביקורת לא בונה, מסוגל לעמוד בסטנדרטים שהוא עצמו מציב.

בנצי, הוא היה אמור לדעת מזמן שהטבלה הזו

לא משקפת מצב הווה.
אין שום דבר ברמה האישית נגד דעואל, יש דרישה שכתב ספורט יעשה את עבודתו כמו שצריך.
ולעשות כמו שצריך זה להיות אמין.

מילא זו היתה טבלה חדשה, אז אפשר להגיד ניחא.

כשיצא לי לעקוב אחר הסיכויים בג'ודו של ישראלים, לפני כמה חודשים ראיתי שהטבלה עליה יש להסתמך היא רק הטבלה הראשית של התוצאות בשנתיים + פלוס האחרונות.וממנה לגזור.

זה אפילו יותר מדהים שד ככתב שמסקר ג'ודו נתקל בכך רק היום.
בנוסף לטענה שלך ש"תעמדו בסטנדרטים" היא בלתי לרוונטית בעליל.
הדרישה מאתר ספורט שרואה עצמו מוביל, שלא יראה כאילו הסטנדרטים של פורום חסר התחייבות אלא כאתר מקצועי שגם משלם כסף לעיתונאים לעבוד באופן מקצועי.
בינתיים מבחינת אמינות, פי שניתן לראות הוא חובבני ומטעה שוב ושוב את קוראיו. וזה קורה הרבה יותר מדי פעמיםבמיודח אצל דעואל שלא בודק את עצמו.
כמו שאתר חדשות רגיל/ חדשות ספורט זכותו וחובתו למשל לבקר את המציאות, זו חובה חיונית של הציבור לבקר כשמגישים לו מוצר לא אמין ולא מדויק.

PRINCER

New member
עשרות ענפים?! מסקר?!

כמה כתבות הוא כותב בשבוע? ממש מעט! אורן בYNET מסקר הרבה יותר, הרבה לפני והרבה יותר מדויק! ושוב - אין לי דבר נגד אליסף, יש לי באופו כללי בעיה עם עיתונאים שמנצלים את הבמה שניתנת להם וכותבים דברים שגויים. זה ככה בספורט, פוליטיקה, תרבות ובכל דבר אחר שניתן לכתוב עליו.

אם מבחינתך קיים trade-off בין דיווח נכון לדיווח מהיר אתה טועה.

ולידיעתך - במה שאני עושה אני עומד בסטדנרטים גבוהים ולא אומר יותר (בכל זאת אין הנחתום מעיד על עיסתו). אני מאוד לא רוצה להצטרף לקרבות פה בפורום, חבל שאתה לוקח את זה קצת לפסים אישיים...

yati6

New member
בשביל מי שקורא פה זה אי דיוק אבל

בשביל מי שלא מכיר את הפורום זאת המציאות.
יש הרבה אנשים שמתעניינים בספורט אולימפי ולא קוראים בפורום, ובשבילם הכתבות של אליסף הן המציאות גם אם הוא טועה.

אותם אנשים גם יכולים לחשוב במקרה שאורן טועה, כי הם קראו את הכתבה של ONE.

אז לפני שאנחנו מדברים על מהי עבודה עיתונאית, אני בספק אם מישהו חולק על העובדה שהדבר הכי חשוב הוא הדיוק של העובדות.

ואגב אני מרשה לעצמי לומר, שאם אני יכול לדייק לחפש ולהתעמק אז אני בטח אצפה לזה ממי שמקבל על זה כסף.

אני מסכים עם yati6

אכן , כל עיתונאי כזה צריך להפנים שהוא לא מטעה כמה אנשים בודדים, אלא אלפי קוראים ולפעמים עשרות אלפים, וזה מייצר תחושת חוסר אמינות כלפי האתר כולו ולא רק לגבי הכותב עצמו. זה נכון לחדשות פולטיות וזה נכון לחדשות ספורט.

עיתונאות היא מקצוע רציני,. העיתונאי יוצק קודם כל בדיוק את האמינות שרוחשים לו קוראיו, זה לא ריפוי בעיסוק כפי שטועה לחשוב פה אחד הכותבים בפורום, שכל הזמן מופתע מהביקורת, וחושב שעיתונאי עושה טובה שהוא מעביר אינפורמציה ומבקש יחס של ליטוף, פטורים ו"שתו לי אכלו לי".

בחיים האמיתיים, אם לא למדת בעבר, בכל מקצוע שמכבד את עצמו, דורשים שתשפר את עצמך, תלמד להיות להיות מדויק יותר ואמין יותר.

אחרת, מקבלים גרסה של חאפריות, וחוסר רצינות.

BentzWatchJudo

New member
אתה מסוגל להעלות כתבה דקה אחרי שמסתיים קרב?

כי זה מה שהמערכות באתרי האינטרנט דורשות מהעיתונאים.
אני יגלה לכם סוד, גם אורן אהרוני טועה. אני יכול למצוא טעויות כמעט בכל כתבה שמתפרסמת על ג'ודו באתרים. זה חוכמה קטנה.
אני מבין שכולכם עומדים בסטנדרטים גבוהים במקצוע שלכם אבל זה לא רלוונטי, השאלה מי יכול לתת דיווחי אינטרנט מהירים ושיעמדו בסטנדרט הדיוק שאתם דורשים ולכסות כמות ענפים גדולה.

תראו גם אני מאד בעד דיוק, בגלל זה אני משקיע זמן בהקלטת הקרבות אבל לא צריך לעשות רצח אופי לעיתונאי בודד. הבעיה זה עם המערכות של אתרי האינטרנט והסטנדרטים שלהם ולא אם העיתונאי שעובד בתנאים לא תנאים.
תשאלו את אורן איפה הוא היה היום בזמן קרבות ההכרעה בג'ודו.

כל זה כלים מסדנת התירוצים.

עיתונאי טוב שזה מקצועו, הרבה בכלל לפני שהתחרות מתחילה, אפילו כמה שבועות לפני אמור לבחון את אופי הדירוג.
בווודאי שמדובר על משהו כמו מיקום אולימפי שידוע מימים ימימה , למעשה כבר שנתיים.

היה יכול אם לא בטוח בכך, שאלות לאירגון הבינלאומי העוסק בתחום. שאלות פשוטות.

כשנזכרים להגיב רק בשניה האחרונה, זה מה שקורה, זה לא רציני בכלל.

כשאני רואה למשל עיתונות ספורט בעולם, רואים שאנשים שם יודעים על מה הם כותבים ולא לומדים את הדברים , רק בשניה שאומרים להם לכתוב עליהם.

yati6

New member
בכדורגל או בכדורסל ליגה לאומית שאין שידור

מעדכנים מיד , למה בג'ודו לא ??
בניגוד להרבה ענפים אולימפיים אחרים האתרים של התוצאות והשידורים בג'ודו מאוד ידידותיים לגולשים.

חוץ מזה שעובדות תמיד אפשר לתקן כמה דקות אחרי שאתה מעלה עדכון כדי "לרצות את המערכת" כפי שאתה טוען.

ובטח לא עשינו רצח אופי.

ותוספת לדבריו של יאטי

השדר למשל במשחקי כדורגל לומד בעל פה את רשימת השחקנים ולרוב גם פרטי טרוויוויה על כל שחקן כדי להעשיר את השידור.
המלאכה של כתב אולימפי שאיננו שדר אמורה להיות קלה יותר.

ידע אלמנטרי על שיטת העליה לאולימפיאדה, אמור להיות נכס צאן ברור ברזל בידיים של הכתב אותו הוא אמור ללמוד מזמן, ובכל ענף רלוונטי למדינה(בטח ג'ודו...) , בטח לא ביום ובשעה האחרונה שבה הוא כבר משחרר כתבה מהירה.

הוא אמור ללמוד את זה מזמן.
כל האינפורמציה מצויה ברשת, ומה שלא ברור, אפשר לברר ישירות גם באי מיילים פשוטים לאירגונים הבינלאומיים הלוקלים של אותו ענף, כדי לברר סוגיות לא ברורות.
אפשר ללמוד את הדברים כאמור שבועות, וחודשים לפני הדקה ה-90' , שבה מתפרסת הכתבה, שבה רק צריך לעבד באופן מהיר את המצב אחרי שהידע השורשי כבר נצבר מזמן.

BentzWatchJudo

New member
לא התכוונתי לקחת לפסים אישיים ובטח לא לפגוע..

בך.
אם פגעתי אני מתנצל.

אני רוצה להבהיר הבעיה היחידה שלי זה שמזכירים פה שם של עיתונאי מסויים ועושים לו רצח אופי.
אם תדבר על סטנדרט נמוך של מערכות של אתרי אינטרנט או עיתונים, אז אפשר לקיים דיון, ואני אסכים לחלק מהדברים ובעולם אידאלי לכל הדברים.
גם בכתבות של אורן יש טעויות. כנראה שאורן בגלל שהוא פעיל פה פחות טועה בדברים שמוזכרים בפורום. אבל תתפלא אפילו בפורום הזה יש הרבה טעויות. ויש טעויות בכתבות שלא מדברים אליהן פה.
ויש כתבות מצויינות שגם לא מוזכרות פה.
רק אני אזכיר שבפורום הכריזו שאליס העפילה לאולימפיאדה שבועיים לפני שהיא באמת הבטיחה סופית את ההעפלה. וכך עשה גם אורן בכתבה שלו באותו יום.

כשאנחנו מבקרים כאן זה לא פרסונלי

ואין בעיה להוכיח זאת.
אין לאף אחד פה משהו נגד עדואל כאדם, שדווקא עושה רושם מהכתיבה האחרת שלו של בחור נחמד במובן הטוב של המילה.
זה לא עמיר פלג וקוופמן שחיים על היותם פרובקציה מהלכת וותו לא, לרוב לא נבונה בכלל.

הבעיה היא אכן עם המערכת, עם העורך שמסכים לפרסם בצורה רשלנית כזו שאחראי לפרסום, וגם עיתונאי שלא מגדיל ראש מעל ביצת הבינוניות ומטה, ולא עושה שיעורי בית תוך התייחסות רצינית למקצוע.

למעלה