אני מצטערת שלא שרשרתי

Over My Head

New member
אני מצטערת שלא שרשרתי../images/Emo42.gif

אבל זה נורא דחוף=[[[[[ אני מחפשת רעיון לפעולה על נושא הנוער במרכז...הבעיה-אני צריכה את זה לעוד שעה גג!!:( מישהו?פליזזזזז... תודה

קארין יקרה

לפני שאתחיל בעזרה (למרות שאינך זקוקה לזה כבר) חשוב לי לציין כי לא מכינים פעולה שעה לפני הזמן. כי אם היינו נותנים לך פעולה של הכנת ציוד מראש, מה היית עושה?
הנוער במרכז העיניינים
פעולה בנושא הזה היא פעולה חשובה. מטרתה היא לגרום לחניכים להבין שבני הנור יכולים לעשות הכל ולהיות עזרה לכל בעיית ה"שיעמום" ההולכת וגדלה אצל כל אחד מאיתנו.
את הפעולה המדריך פותח בשאלה (שכתובה גם על הלוח) "האם הנוער יכול להיות במרכז העינינים?" משאלה זו יוצאים לדיון קצר בנושא אך ללא הסקת מסקנות.
מחלקים את הקבוצה ל3-4 קבוצות כל קבוצה מקבלת כרטיסיה עם בעיה שכתובה בה. הם צריכים למצוא פתרון לבעיה ולהציג אותו. לדוגמא: 1.רני הוא נער חכם מאוד שמתעניין בעולם המחשבים. בביה"ס הוא נחשב לתלמיד חכם מאוד אך אינו מקובל חברתי. בכל יום כשרני מגיע לביתו הוא מסתגר בחדרו מול המחשב או מול הלימודים וחוץ מהעיסוק הזה אינו עושה כלום. ההורים של רני קוראים לו לבוא לעזור להם אך הוא אינו רוצה וכל הזמן אומר שמשעמם לו. מה תייעצו לרני כדי שמצב השיעמום ירד מראשו? 2. קבוצת מד"צים באיזור המרכז רוצה להכין פעולות עם המון ציוד יקר. המרכז הקהילתי אינו יכול לספק להם זאת עקב חוסר בתקציב. מה תייעצו למד"צים לעשות כדי שכן יוכלו לקיים את הפעולות שהם רוצים? מאוד חשוב לערוך דיון קצר אחרי כל הצגה ולשאול למה בחרו בפתרון הזה ואיך הם רואים את הנוער של ישראל עוד כמה שנים?
להניח על הריצפה כרטיסיות עם שאלות כמו: *האם הנוער יכול להביא לשינוי בתפיסה החברתית של המדינה? *מהו באמת כוחו של הנוער? *איך אפשר להגיע לאותם בני נוער שיושבים בבית מול מסך המחשב? * איך משנים תפיסת עולם בחברה? וכו'... כל חניך בוחר שאלה וצריך לענות עליה. חשוב שכלכ דאלה תגרום דיון קצר בקבוצהואם הם מגישים קשורים לזה.
סיכום: הנוער הוא מרכז העיניינים ומאוד חשוב לקחת את בני הנוער ולהפוך את התחביבים שלהם למשהו חיובי שיתרום לחברה. ישנם בני נוער שאוהבים ומתעניינים במחשבים- הם תמיד יכולים להדריך חוגי מחשבים במתנ"ס ובכך להוזיל את מחיר החוגים במתנ"ס. ישנם כאלה שיכולים להקים חברת הפקה ובכך להכניס תקציבים למתנ"ס וגם לגרום לעבודה בקרב בני הנוער וכו'... בהצלחה

Over My Head

New member
תודה../images/Emo140.gif../images/Emo42.gif

האמת היא שכבר חשבתי על רעיון ממש דומה...להתחיל עם שמש אסוציאציות של מזה אומר בכלל נוער במרכז, ואז לתת בעיות ולראות מה היו עושים הילדים אם זה היה קורה להם. ואת ממש צודקת בקשר לזה שהייתי צריכה להכין את הפעולה לפני.זה לא יקרה שוב
אבל בכל מקרה בסוף לא הלכתי ככה שאני אתן את הפעולה הזאת לשבוע הבא...ותודה
ו...איך את יודעת איך קוראים לי?
חח

לפי הכרטיס האישי שלך../images/Emo13.gif

שמחה שהכל הסתדר וברכה הבאה לפורום דלנו. את מוזמנת להיות חלק פעיל בפורום ולעזור (בדיוק כמוני) לחברים בבניית פעולות
בהצלחה

למעלה