אני מצרף תוצאות של SPEED FAN אני רואה 120C דחוףףף

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
סוגרים את המחשב קודם כל...המאווררים שלך לא עובדים תקין..מאוור מעבד ומאווררי מארז. נא לרכוש לנקות היטב את כל המארז על לחץ אוויר רצוי מאוד. להרכיב את המאווררים ליישם משחה טרמית כמו שצריך. אם אתה יודע לבד מה טוב..אם לא דבר עם חנות מחשבים עם קצת לחץ יעשו לך את זה במקום זה 15 דקות עבודה. בדיקת טמפמפורה יהיה תקין זה כמעט בטוח לחלוטין. ובא לציון גואל.
כרגע אני מדגיש לא לעבוד עם המחשב!!!!! עלול להגרם נזק בלתי הפיך.

em28

Well-known member
שאלות תם:
- איך יתכן שחום המעבד תקין והדיסקים תקין, בעוד המארז וה-AUXTIN בוערים ? ♨️
- משחה טרמית מורחים בין המעבד ליחידת הקירור, לא ? אז למה המעבד סובל מכוויות קור ?
- בכלל, הטמפרטורות נשמעות קיצוניות לשני הצדדים, היתכן ש-SpeedFan מזייפת ? 📉
- ברוב הלוחות יש התראה קולית ב-70-80 מעלות 🔊 וכיבוי של המחשב ב-90-100, ובתמונה המחשב עדיין דלוק ב-120C? 👀
- חוץ מ-SpeedFan יש עוד התראות כלשהן על חום, המחשב מקרטע ? 🐢

חשוד, מיסטר ווטסון, חשוד מאד ! 🤔

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שאלות תם:
- איך יתכן שחום המעבד תקין והדיסקים תקין, בעוד המארז וה-AUXTIN בוערים ? ♨️
- משחה טרמית מורחים בין המעבד ליחידת הקירור, לא ? אז למה המעבד סובל מכוויות קור ?
- בכלל, הטמפרטורות נשמעות קיצוניות לשני הצדדים, היתכן ש-SpeedFan מזייפת ? 📉
- ברוב הלוחות יש התראה קולית ב-70-80 מעלות 🔊 וכיבוי של המחשב ב-90-100, ובתמונה המחשב עדיין דלוק ב-120C? 👀
- חוץ מ-SpeedFan יש עוד התראות כלשהן על חום, המחשב מקרטע ? 🐢

חשוד, מיסטר ווטסון, חשוד מאד ! 🤔
יש משהו במה שאתה אומר...התוכנה אולי לא הכי מדוייקת...מצד שני עדיף לעצור הכל..גם כי שני מאווררים מסתובבים בכלל..והם מחוברים. עדיף לעצור לנקות להחליף זה עלות די נמוכה בימינו..
לא הבנתי מה זה כוויות קור...לא חשוב...העיניין שלי להגן על המחשב ושוב עדיף לעשות יותר מאשר פחות. חששתי אפילו במצב שהתוכנה מראה להביא לו תוכנה אחרת לשלוח לביוס וכו'...ולשאול שאלות ושיצטרך לענות והמחשב יפעל. גם אם הוא לא על 120 מעלות הוא די בטוח חם מאוד..התוכנה לא מזייפת כל כך הרבה ..משתמשים בה אנשים בכל זאת. משחה טרמית באה בין משטח הקירור של גוף הקירור לבין המעבד התפקיד שלה לסגור חורים קטנים ואי דיוקים ליצור משטח אחיד שמעביר חום ביעילות. חום זה אוייב מספר 1 של מחשב מוטב לשמור עליו ובלי סיכונים אחרת הנזק יכול להיות לוחם אם מת זיכרון מת מעבד מת וכו'...הרבה יותר יקר ממאווורים וגוף קירור.

המחשב קצת מקרטע היום מרחתי משחה טרמית בין המעבד למאוורר שלו והטמפרוטורה שלו בסדר בערב אבוא הביתה ואבדוק המאוורר צד אולי כדאי לנקות הלוח יותר טוב או כדומה ///מחשב די חדש שנתיים לוח אסוס

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אולי כדאי לנקות? חביבי לנקות הכל כולל צלעות קירור של קירור מעבד ! לפי התוכנה המאווררים שם לא מסתובבים . מאוורר מעבד ממש איטי, אני שוב מציע העלות להחליף לא יקרה חיסכון יביא נזק...גם כבר הוא מקרטע...שיש בעיות התחממות אגב, גם הווינדוס עושה בעיות הכל זה חשמל בסופו של דבר שחומרה משתבשת גם תוכנה משתבשת...אני שוב אומר אל תשחק עם זה...איזה דגם לוח זה לא משנה ממש לא...תמנע נזק וקיצור חיי המחשב אם תשמע לי פשוט. שנתיים זה הרבה זמן , בעיקר אם המאווררים לא ברמה של החברות הטובות כמו נוקטווה קרוסייאר ועוד...המאווררים שבאים עם המארז לא תמיד באיכות..

ובדוק טמפ' גם בביוס אם אתה יודע איך...או בתוכנה הזו CPUID HWMonitor הרבה יותר מדויייקת ובשימוש של מקצוענים...זה יתן תוצאה מדוייקת.

לאור כל זה הייתי שוקל בחיוב אחרי שתתקן ותנרמל טמפ' התקנה מחדש לאחר גיבוי כמובן של מערכת הפעלה תחדש הכל יפה וטוב יעבוד כמו שצריך בלי כל השיבושים שנוצרו.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
זה לא משמעותי זה רק אם יש סנסור ש"מנטר" את ספק בכוח...בקיצור בבל"ת...תסדר מה שצריך וזה פשוט כפי שכתבתי...כבר להתעמק בכל פרמטר לא יתן לך כלום...קנה התקן שפר גבה התקן מחדש ותתחדש בקרירות ויעילות. חבל למשוך את זה...

גם לפי התוכנה שהמלצת יין חם 120 C

קבצים מצורפים

• HW MONIROR.png
    HW MONIROR.png
    KB 67.7 · צפיות: 5

frankthe2

Active member

הסנסורים אולי דפוקים, אבל בטמפ של 120 מעלות המחשב היה מת ולא עובד בכלל. אם המחשב עובד וניקית את המחשב וכו' - אני מציע לא לגעת יותר מדי ולא להתרגש. תכתוב מה זה מחשב מקרטע - יש המון פרשנויות לתופעה הזו.

em28

Well-known member

הסנסורים אולי דפוקים, אבל בטמפ של 120 מעלות המחשב היה מת ולא עובד בכלל. אם המחשב עובד וניקית את המחשב וכו' - אני מציע לא לגעת יותר מדי ולא להתרגש. תכתוב מה זה מחשב מקרטע - יש המון פרשנויות לתופעה הזו.
החיישנים החשובים (מעבד, HD) קרירים.... יתכן שהחיישנים לא מחוברים/לא באמת חיישני חום ?
אני משתמש ב-Speecy שגם מסבירה על כל חיישן על מה מדובר.

frankthe2

Active member
נהיה איטי יותר
איטי יותר לא בהכרח טמפ. אם אחרי נקיון פיסי של אבק במחשב המחשב ממשיך להיות איטי אז קרוב לודאי שיש גורמים אחרים שגורמים לאיטיות - תוכנות זדוניות, ניהול מערכת הפעלה לא תקין, כונן קשיח לא תקין וכו'. בלי בדיקה קצת יותר מקיפה של העניין תתקשה למצוא פתרון.
אני טוען שוב - 120 מעלות המחשב לא עובד, המחשב שלך עובד. הבעיה היא לא רק בטמפ.
אכתוב לך עוד משהו - תפתח חלון ותפרק את המארז, מספיק קר עכשיו כך שאתה אמור להצליח בקרור המחשב בלי בעיה ניכרת. לא חושב שיש לך בעיית טמפ. אבל יש בעיות אחרות שצריך לעלות עליהן.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
איטי יותר לא בהכרח טמפ. אם אחרי נקיון פיסי של אבק במחשב המחשב ממשיך להיות איטי אז קרוב לודאי שיש גורמים אחרים שגורמים לאיטיות - תוכנות זדוניות, ניהול מערכת הפעלה לא תקין, כונן קשיח לא תקין וכו'. בלי בדיקה קצת יותר מקיפה של העניין תתקשה למצוא פתרון.
אני טוען שוב - 120 מעלות המחשב לא עובד, המחשב שלך עובד. הבעיה היא לא רק בטמפ.
אכתוב לך עוד משהו - תפתח חלון ותפרק את המארז, מספיק קר עכשיו כך שאתה אמור להצליח בקרור המחשב בלי בעיה ניכרת. לא חושב שיש לך בעיית טמפ. אבל יש בעיות אחרות שצריך לעלות עליהן.
אכן כן לכן המלצתי לא רק לתקן טמפרטורה שאגב נראית תקינה בתוכנה זו אני לא רואה בעיה המעבדים על טמפ' טובה מאוד.. אלא להתקין מחדש נקי..לאחר ניקוי פיזי יסודי. הוספת יפה שיש לבדוק גם דיסק ..אם קשיח או אחר..אני מציע לאחר התקנה נקיה. רק ככה אפשר לדעת באמת איפה הבעיה שנראית יותר מערכת הפעלה וירוסים רוגלות רג'יסטרי לקוי ועוד..אם יש דיסק קשיח מגנטי...מציע בחום רב לשדרג עם ההתקנה לSSD או NVME אם הלוח תומך באופציה של NVME. זה ישפר פלאים את המהירות ..ווינדוס נקי דיסק תקין ומהיר מחשב נקי מאבק . חבל על כל עוד תגובה פשוט לעשות

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
איך אני מחפש תוכנות דוניות אם כי לא בטוח שזב הבעיה
אפשר לתת לך רשימה של כלים שתיקח שעות לעשות הכל וכל מיני תיקונים וכו' וגם לפעמים יש נזק לקבצים שצריכים החלפה וזה מסובך מידי למשתמש רגיל...התקנה מחדש יש עשרות מדריכים וידאו ברשת ..צריך דיסק און קיי 8 גיגה עולה שקלים בודדים...גיבוי ברשת או לדיסק קשיח נייד גם זה ציוד חובה עם מחשב היום...וחצי שעה אתה עם התקנה נקיה משם קצת עידכונים ואת התוכנות שלך ובא לציון גואל...תבין כמה זמן עבר משאמרתי לך תתקין מחדש...יכולת שלוש פעמים לעשות את זה ולהתקדם!

למעלה