אני מצרף תמונה מאתר עתיק בטורכיה.מי יכול לזהות את הכתב אשר חרוט על הקיר ? לי הוא לא מוכר..
ח חבקוק44 New member 14/3/16 #1 אני מצרף תמונה מאתר עתיק בטורכיה.מי יכול לזהות את הכתב אשר חרוט על הקיר ? לי הוא לא מוכר..
ד דאנטה Member 14/3/16 #2 זו כתובת בשפה הארמנית ואם אתה מזכיר את טורקיה, אז ככל הנראה מדובר באיזשהו אתר במזרח המדינה. אני יודע שאיזור ימת ואן היה תחת שליטה ארמנית עוד מהמאה התשיעית לספירה. לפני כן היה האיזור מכונה בשם אררט (כן, אותו אררט מתיבת נח...).
זו כתובת בשפה הארמנית ואם אתה מזכיר את טורקיה, אז ככל הנראה מדובר באיזשהו אתר במזרח המדינה. אני יודע שאיזור ימת ואן היה תחת שליטה ארמנית עוד מהמאה התשיעית לספירה. לפני כן היה האיזור מכונה בשם אררט (כן, אותו אררט מתיבת נח...).
ח חבקוק44 New member 15/3/16 #3 תודה. הינה פרטים על הארמנים והשפה הארמנית. זה לא מפורסם די.. https://he.wikipedia.org/wiki/ארמנים
א איליה קוגן New member 24/3/16 #4 חבל שזה לא מפורסם, כי ירוואן היא אחלה עיר ויש אליה טיסות ישירות מתל אביב  
ט טלמון סילבר New member 24/3/16 #5 ויש בה מוזיאון מהמם, גנזך כתבי יד עתיקים שנקרא מָטֶנָדָרָן. ופעם ראשונה אני שומע שהשפה הארמנית "אינה מספיק מפורסמת". גם בארץ אפשר למצוא כתובות רבות בשפה זו
ויש בה מוזיאון מהמם, גנזך כתבי יד עתיקים שנקרא מָטֶנָדָרָן. ופעם ראשונה אני שומע שהשפה הארמנית "אינה מספיק מפורסמת". גם בארץ אפשר למצוא כתובות רבות בשפה זו