אני מקווה שאני בפורום הנכון - צריכה עזרה

אני מקווה שאני בפורום הנכון - צריכה עזרה

היי יש לי שאלה מהותית.

היה לי מנוי לחברה שבו הם חייבו אותי מידי חודש. כרטיס האשרי שלי נגנב וביטלתי אותו אך משום מה החברה נזכרה לברר לגבי התשלומים רק 6 חודשים לאחר מכן.

כיוון שהם ניסוי לגבות סכומים לא הגיוניים שלחתי להם צ'קים והם פדו אותם.

מידי פעם הם התקשרו ובקשו שאחליף לכרטיס אשרי וטענו כי התחייבתי לשלם באשראי, אך המשכתי לשלוח להם צ'קים והם המשיכו לפדות אותם.

לאחר זמן מה הם דרשו שאשלם באשראי (ואף שלחו לי מספר חשבוניות על סכומים שונים לאותו המנוי ולכן סרבתי), ולבסוף הודיעו לי כי הם מבטלים את המנוי.

הם אכן בטלו את המנוי אך נסיונות הגבייה לא פסקו, הצעתי להם להחזיר את המנוי ואני אמשיך לשלם אך בצ'קים בלבד כיוון שהם כל הזמן משנים את הסכומים.

לאחר זמן מה החלו התכתבויות עם עורך דין, אשר ידע בודאות להיכן לשלוח לי מכתבים ואף עשה זאת בדואר רשום.

היום הגיע שליח לכתובת לא נכונה וניסה לברר איתי בטלפון מה הכתובת שלי, כשניסיתי לברר מטעם מי הוא טען שהוא מטעם עורך דין אז אמרתי לו שיחזיר את המכתב לעורך הדין, ושימסור לעורך הדין שהוא יכול ליצור ימי קשר.

האם יתכן שעורך הדין פנה להוצל"פ, והשליח הוא מעטם הוצל"פ? מעולם לא חזר לי צ'ק ולמיטב הבנתי לא ניתן לגשת להוצל"פ עם חוזה בלבד. אני גם מתכוונת להלחם עם החברה הזו ולא לוותר.

אשמח לתשובה ולייעוץ, מה כדאי לעשות.

תשובה:

אני לא מבין גדול בהוצאה לפועל, אבל עקרונית ניתן לפתוח תיק הוצל"פ, למיטב ידיעתי, גם במקרה של התחייבות שיש עליה ראייה בכתב (כלומר: חוזה בלבד, גם בלי צ'ק שחזר) אשר סכומה אינו עולה על 50,000 ₪.

למעלה