אני מקווה שאני בפורום הנכון

אני מקווה שאני בפורום הנכון

שלום! קוראים לי נועם, ובקומונה של חברי ושלי (אנחנו מתחילים ברגעים אלה שנת שירות) יש אקוורים ובו 2 צבי ביצה אשר נתרם על ידי חניך של אחת מהקומונה שלי. האקווריום ממש קטן בשבילם, וכולנו הסכמנו שצריך למצוא להם פיתרון יותר הולם. רציתי לדעת מה גודל האקווריום הממולץ לשני צבי הביצה הללו (הם בגודל 12-15 ס"מ), ואם בכלל לבנות להם בריכה (זה לדעתי יותר עדיף מאקווריום). הבעיה שאין לנו מושג איך לבנות בריכה, והייתי שמחה לעזרה והכוונה. בכלל, הייתי שמחה לכל עצה ועזרה בנושא, כמו למשל מה הצבים עוד אוכלים חוץ מהתולעים בקופסא, מאיפה הם הגיעו- נחל, ביצה (יש להם ראש עם אדום בצדדים ופסים לאורכו, עיניים קצת מלוכסנות), ואיך ניתן לתת להם את הבית גידול הכי טוב להם בקומונה שלנו. רק רציתי להוסיף שיש חתולים וכלבים בחצר שלנו, כך שאני אשמח על עצות איך להגן על הבריכה (במידה ונבנה אחת). תודה רבה רבה!

bendj123

New member
אלו צבים אדומי אוזן

אפשר לבנות להם בריכה בקלות תעשה מה שאני עשיתי קניתי תבירות מפלסטיק המוכנות האלה תחפור בור בגינה בצורה של הבריכה תשים תבירכה רצויי בגובה פני האדמה כדיי שהצבים יוכלו גם לטייל על הריצפה, בשביל למנוע בריחה וכניסת טורפים תגדר את הבריכה בגדר זה לא בעייה עם כמה בזנטים וגם מלמעלה כי כלבים משוגעים קובצים מעל הגדר. שים להם גם גזעיי עצים בבריכה הם אוהבים לטפס עליהם. תשתמש בדמיון מקווה שעזרתי בהצלחה!

לא הבנתי משו

דבר ראשון אני בת :) דבר שני- מה זאת אומרת בירות מפלסטיק? אני מניחה שהתכוונת בריכות מפלסטיק? כי חשבתי על זה, אבל זה יקר, ואני לא חושבת שנוכל לממן את זה... יש איפה שהוא מקום שיכל להסביר לי איך לבנות בריכה בכוחות עצמי עם נילונים, בטון או משו כזה? תודה רבה!

bendj123

New member
כן

בריכות מפלסטיק. אבל מוכנה קומפלט זה הכי טוב לאורך זמן. את יכולה לקנות יריעה גדולה מגומי אטום לבריכות.

nivinivini

New member
נראה לי לבנות בריכה לבד שתיהיה

טובה זאת השקעה (כלכלית + זמן) הרבה יותר גדולה. לבריכה מוכנה את יכולה להשתמש בגיגית כזאת כמו שמוכרים בחנויות של תינוקות. לא נראה לי כזה יקר.

למעלה