אני קצת חולקת עלייך... נכון שגילת..
מגזימה בתנהגותה ואפילו באמת נראת אובססיבית וחרדה. לשים לבנות כל יום קרם על הפנים, לסרק להן ת'שיער לקלח אותן כמה פעמים ביום, זה אכן מוגזם. לא הבנתי ת'קטע של להתקלח לפני מדורה. הרי בכל אופן הן הולכות עכשיו להתלכלך ולספוג ת'עשן ואת הריח, אז מה שווה המקלחת?! בלי שום קשר לזה שהן תתקלחנה אח"כ. אני רואה לנכון, בגדר הנורמליות, להתקלח פעם אחת ביום. בערב, אחרי יום מתיש בו היינו בחוץ התלחכלכנו, ה זענו וכו', כדי שנהיה נקיים לשינה. אבל כמה פעמים ביום, נראה לי מוזר, בייחוד אם הן עושות אח"כ פעילות של התלכלכלות והזעה. מה גם, שאם כל הכבוד לזה שהיא דואגת להן [בכל אופן אמא תמיד דואגת לילדיה ורוצה לשמור עליהן מכל משמר], היא צריכה טיפה להרפות. גם מהקטע שזה נראה אובססיבי וגם מהקטע של מה יהיה כשהן תגדלנה?! אם היא עכשיו עושה להן הכל [גם מסרקת אותן!], הן תגדלנה להיות מאוד מפונקות! ומה יהיה בגיל מבוגר יותר?! בגיל ההתברגות?! היא מצד אחד דואגת להן ורוצה לשמור עליהן, אך מצד שני עושה להן כזה עוול, שבגיל מבוגר יותר הן לא תצלחנה להתמודד עם בעיות קשות ומכשולים. אבל גם קרן קצת מגזימה. זה שהיא נותנת חופשיות לילדים, זה בסדר. אני לא אומרת שצריך לכלוא אותן או לנהוג בדרך של גלית. אבל גם היא מגזימה לא פחות. סליחה, אבל אם כל הכבוד לחופשיות שהיא נותנת לילדיה, היא צריכה לדעת גם איפה לשים גבולות. לא ייתכן שילד בן ה-5 ישתמש בסכינים. הוא עוד לא מבין את משמעות הסיכון. הוא הורגל לחופשיות, לעשות מה שרק עולה על דעתו ובשבילו, סכין זה סכין. ומה יהיה אם הוא פתאום חס וחלילה ייפגע בעצמו? גם אז קרן תבוא ותגיד שזה רק חלק מההתנסות בחיים?? חוסר הגבולות הזה יחזור אליהם כמו בומרנג כשהוא יגדל. כשילד קטן, הוא עוד לא מבין מה מותר לעשות ומה אסור. החינוך שהוריו מקנים לו, הוא זה שקובע את אופיו בגיל מבוגר יותר. החינוך שקרן ובעלה מקנים לילדיהם בגל קטן שהכל מותר לעשות, הכל בסדר, יזיק להם בגיל מבוגר יותר. הם ייגדלו להיות חסרי גבולות בידיעה שהכל מותר להם, הכל מגיע להם, הם יודעים הכל, ואף יהיו מרדנים בהוריהם. כמו - כן, מה זה הדבר הזה שילד בן 5 מרים יד, עד כדי כך שאי אפשר לשלוט עליו?! אני לא רוצה לחשוב אפילו לאן זה יכול להגיע בעתיד. המסקנה שלי, היא שאף אחת מן ההתנהלויות של המשפחות מהפרק אינה מוצדקת. אני מאוד בעד לתת חופשיות לילדים ולא לכלוא אותם בבית, או להתייחס אליהם בעצם כ"רובוטים" שעושים מה שההורים אומרים להם וזהו, אבל גם לדעת לשים את הגבולות בזמן הנכון, ובמקום הנכון. ולדעתי, קרן ובעלה, קצת הרחיקו לכת. כי ילד בן 5 שכבר מתעסק עם סכין, בהחלט מצריך לשים לו שם את הגבול. לא ההתנהלות של גילת ולא של קרן. משפחה "נורמלית" לדעתי, היא זו שיודעת לשלב סין שתי הישות של שתי המשפחות, וזו גם המסקנה שהמשפחות המשתתפות בתוכנית, צריכות לקחת לצומן לבן. לא הייתי מצפה מהמשפחות להגיע להבנה מלאה ביניהן, אבל כן הייתי מצפה להגיע לאמצע. ז"א, שגילת, תקח לתשומת לבה את אורך החיים של קרןבעלה וילדיה ושתשלב את זה בצורה נכונה באורך החיים שלה. ומקרן הייתי מצפה אותו דבר. שתקח לתשומת את אורח חייה של גילת ותשלב אותו איפושהוא בצורה נכונה באורח החיים שלה. טוב, חרפתי פה. אבל היה לי מאוד חשוב לכתוב את הביקורת שלי על התוכנית הזו שהיתה לא יוצלחת לדעתי.