אני מקווה שהגעתי למקום הנכון..

• פותח הנושא lbz
  • פורסם בתאריך

lbz

New member
אני מקווה שהגעתי למקום הנכון..

אולי תוכלו לעזור... שאלה מפורום ערוץ 24 האם כשאני אומר "אומן בחסד" (חסד עליון) המשמעות היא חיובית, כלומר אומן טוב או משמעות שלילית אומן לא טוב..

נֵץ

New member
נראה לי שכן

לדעתי הבלבול (שגם אני נתקלתי בו באופן אישי, ופשוט שכחתי לשאול) הוא עם הביטוי "בזכות ולא בחסד" זה באמת קצת מבלבל. |-:

ססילי

New member
הכוונה לאומן טוב מאד.

הביטוי רומז לכך שהוא טוב עד כדי כך, שניכר כאן חסד 'עליון', כלומר חסד אלוהי.

גנגי

New member
ואני מאוד מקווה

שכשאתה כותב "אומן" אתה מתכוון באמת לאומן (UMAN) ולא לאמן (OMAN).

giba70

New member
ואם לא הבנת...

אוּמן - הוא שעוסק באוּמנות - כלומר מלאכת יד וכדומה. אמן הוא העוסק באמנות (פלסטית, אמנות במה וכדומה). אגב, קורה שלעתים אוּמנים מעלים את עבודותיהם לדרגת אמנות, כלומר לעבודות יש גם ערך אמנותי מעבר לערכן הכלכלי.

גנגי

New member
במקרים שהגבול לא ברור

אני מציעה קו מרוסק (במקום ו').

ססילי

New member
ואני מאד מקווה ש

א. ב'אתה' אין כוונתך אלי, ב. במהרה בימינו (אמן) ישתלט הכתיב המלא ויכתבו שתי המילים (ללא ניקוד) אותו דבר (אומן Artist ואומן בעל מלאכה) 1. להנאת הציבור ולנוחות הכתיבה ו 2. כדי שהשיבוש המציק כחריקת ציפורן על לוח Aמנות יעלם ממחוזותינו בדחיפות.

גנגי

New member
ססילי מותק,

מה נהיה לך, חושבת אני אין לי עיניים?! התכוונתי להוא שאומר "אומן" ולא מוסיף "17"..
~יצאנו לרקוד~

giba70

New member
ואני מאוד מקווה שבכתיב מלא

כשאתה מתכוון "אל עצמי" תכתוב אליי, עם שתי יו"דים, בדיוק כמו שפתיי, רגליי, ידיי.

giba70

New member
ואני מקווה שאלמד להבחין...

שאתה זה לא אתה אלא את.

shellyland

New member
יש לי חברה שאומרת Aמנם.

עושה לי "תזזזזזזזז" באוזן כל פעם מחדש. (אבל היא מביאה לי חילבה מאמא שלה, אז אני מוכנה לסלוח).

shellyland

New member
חילבה זה רעיון דגול בלי קשר לריח.

וגם שום. (אני היחידה שאוהבת ריח של שום?)

מוּסקט

New member
הנושפת בקשרים

נושפת בקשרים הנושפת בה-קשה-רים הנושפת בקשרים נושפת בקשרים הנושפת בה-קשה-רים חברים מקשיבים לקולך חברים מקשיבים לקולך השמיעיני הו-הו-הווו-הו השמיעיני הו-הו-הווו-הו לה לה לה לה לה-לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה לה-לה לה ....

גנגי

New member
מוגג, למה

הצטלמת בתוך שום?
~בתוך השום מוגג ישן מוגג ישן~

למעלה