אני מקווה שהגעתי לפורום המתאים..

Random23

New member
אני מקווה שהגעתי לפורום המתאים..

שלוםל לכולם! לארחרונה נתקלתי במבחן אינטילגנציה מסויים בשאלת סדר-מספרים שלא הצלחתי לפתור בזמן המבחן, כיוון שלא הצלחתי לפתור אותה גם זמן מה לאחר המבחן, אני פונה לעזרה :) כולי תקווה שמישהו יכול להציע תשובה והסבר, והרי השאלה - 1, 3 , 19, 29 ...

רעיון

53. בכל מעבר אי זוגי מדלגים על ראשוני אחד ובכל מעבר זוגי על חמישה. מן הסתם יש עוד רעיונות... קשקוש של מבחנים...

Deep1

New member
כן

נראה סביר שמדובר ב"מס' הראשוני הראשון שמקיים תכונה X"... השאלה מהי התכונה הזאת. אם נתנו סדרה עם 4 איברים, כנראה שאין שני מעברים...

עוד רעיון

הבא הוא 31. לכל מספר בסדרה אם תקחו את הקודם לו תגלו שהוא מתחלק במקומו בסדרה. אכן, 30 מתחלק ב5.

Deep1

New member
מה לא ראשוני ב-1?

זה ראשוני ע"פ ההגדרה, אלא אם בתחילת ההגדרה כבר הוציאו את 1... כבר לא זוכר...

FireZeroX

New member
תמיד תהיתי אם 1 ראשוני או לא...

הוכחה או הפרכה, מישהו?

מסתבר שלא...

ציטוט מוויקפדיה בעברית - "מספר ראשוני הוא מספר טבעי גדול מאחד המתחלק ללא שארית בשני מספרים בלבד: בעצמו ובאחד, להבדיל ממספר פריק. תחילתה של סדרת המספרים הראשוניים היא המספרים 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17 וכו'. 1 אינו נחשב לראשוני, מכיוון שהכללתו ככזה היתה מקלקלת את המשפט היסודי של האריתמטיקה "

atayen

New member
לפי מה שלמדנו בפסיכומטרי

מספר ראשוני הוא מספר שמתחלק בשני מספרים בלבד-בעצמו וב-1. אבל המספר 1 מתחלק רק במספר אחד- שזה 1. ולכן אינו מספר ראשוני... יכול להיות שהבוחנים התבלבלו?..

E s t e b a n

New member
לא התבלבלו.

כפי שכתבה לאלזייןבשכל. 1 הוא לא ראשוני - הוא יחידת המידה של השלמים. במספרים קומפלקסיים גם 1 וגם i הם יחידות מידה, ואינם ראשונים. וכן הלאה.

בסדר, לא "ראשוניים"

סתם איברים שכל הצגה שלהם כמכפלה של איברים תכלול לפחות איבר הפיך אחד. עכשיו טוב לכם?

Deep1

New member
כנראה שהם לא התבלבלו

כי יש פה גם טענה שאם 1 ראשוני, משפט חשוב לא מתקיים... (אולי הם התבלבלו במובן הזה שהם חשבו ש-1 כן ראשוני וניסחו בטעות כאילו שלא) אבל מאד ייתכן שמי שהמציא את החידה כן התבלבל. לא נדע עד שלא נפתור את הסדרה (וגם אז לא בטוח...)

למעלה