אני מקווה שזה בסדר לשאול

SofyTofy

New member
אני מקווה שזה בסדר לשאול../images/Emo103.gif

כי אני יודעת שגם נטע ואפרת קוראות. אבל חשבתם פעם על למה אנחנו באמת מנהלים את הפורומים? מה יוצא לנו מזה? תלונות במסרים? תלונות עלינו במשוב? הטרדות באיי סי קיו? מלא בקשות ועוד יותר מזה דרישות? אז למה אנחנו בכלל כאן? למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים? למה אני משקיעה כל כך הרבה זמן בפורום? עם כל הכבוד, זה כולה פורום. אז מה אני בכלל עושה פה?

sh53

New member
כדי לתמוך כשקשה לאחרים- וגם להתמך

כשאני נכנסתי לפורומים זה היה לחפש תשובה למשהו שהטריד אותי, שאלתי שאלה, קיבלתי תשובה, מצא חן בעיניי נושא הפורומים ונשארתי. כמו שעזרו לי אז ותמכו בי אז, אז אני עושה את זה בכיף היום. כדי להיות מנהל פורום לדעתי צריך להיות בעל אופי מסויים - לתת מעצמך לאחרים גם בלי לקבל תמורה, סליחה תיקון - יש תמורה בהחלט גדולה - כשאומרים תודה ומחייכים חזרה (אם כי לא תמיד, אבל יש אנשים שלא יאמרו תודה אף פעם והם חושבים שכולם נולדו לשרת אותם, אבל אנו כאן בשביל אלה שדווקא כן מעריכים אחרים ויודעים לומר תודה, לא כך?). לפי השאלה שלך אני מבינה שקיבלת בזמן האחרון מסרים לא תומכים ולא מעודדים, נכון? רוצה לפרוק קצת מהלב?

SofyTofy

New member
זה לא זה../images/Emo9.gif../images/Emo103.gif

ונכון, אני מקבלת גם מסרים תומכים וזה מעלה חיוך. ואז מגיע מישהו ששולח מסר עצבני, שמאיים, ופשוט מוריד את החיוך מהפנים. רגע אחד זה ככה, ורגע אחד זה משתנה.

sh53

New member
אז אל תיתני להם לעשות לך את זה

יש אנשים שכל הכיף שלהם בחיים זה לעצבן אחרים.

Another Girl

New member
שאלה מצויינת

ואני מוצאת את עצמי תוהה בזה הרבה בימים האחרונים. לא שרע לי,חלילה, יש כל כך הרבה דברים גרועים בחיים, וזה דווקא אחד החיוביים שיש לי. אבל לפעמים, אחרי שמשקיעים כל כך הרבה, נותנים את הנשמה, כותבים אמנם גם בשביל עצמך אבל בעיקר בשביל הקהילה הקטנה(או הגדולה) שבפורום, ונראה כאילו הפורום מתעורר יחסית, באות ההערות הקנטרניות והמרגיזות האלו ומוציאות את כל האוויר מהמפרשים. כיוון שכבר העלית את הנושא,ואתם רואים שיש לי את התסכול האישי שלי כאן, אספר על מה שקרה אצלי בפורום... הפורום,מטבעו,לא הכי שוקק ושוצף,בין השאר בגלל שמדובר בלהקה שלא פעילה כבר 34 שנים. (ועדיין,לדעתי,מצבנו לא רע בכלל מבחינת פעילות) וזה ברור לי. ובכל זאת, כל הזמן אני מחפשת דרכים להעיר אותו מחדש,(וכן,רק אני עושה זאת,הפורום שלי בעיקר בעניין של "תגובות" ולא בהודעות חדשות) ולכן לקחתי על עצמי פרוייקט שהוא די מעמסה, והוא שיר ליום-בכל יום לכתוב שיר אחר של הלהקה עם פרטים טכניים וביוגרפיים עליו וכו', ולתת לפורום לדרג. הפורום הגיב בהתלהבות,וב-3 הימים האחרונים הם אפילו לקחו יוזמה ועשו בעצמם את השיר ליום. והנה,היום,אני באה ומוצאת הודעה בסגנון"אגב,זה רק אני או שהפורום ישן, חוץ מהשיר ליום,שזה הדבר הכי לא מאורגן מאז הקמת הפורום"?... וזה,לא נעים להגיד-מכאיב. תמיד אני מנסה להשתפר ולהבין מה לא בסדר,אבל כשההערה כזו באה בתקופה של התעוררות יחסית(גם חברים אחרים חושבים כך) וגם כשהפרוייקט עצמו מאורגן להפליא עד הפרט האחרון, לך תבין אם זה אתה,הגולשים או אותו אחד שלא יודע מהחיים שלו. יש לציין,אגב,שהגולש לא כתב ולו הודעה אחת בפורום מזה חודשיים לפחות. הכרחתי את עצמי שלא להגיב.
אז בחזרה לשאלה-למה? בגלל שאנחנו אוהבים את זה.נקודה.כי עושה לנו טוב לעזור לאנשים,לענות להם, ליצור מקום שהוא בעצם בית לקהילה ומקור מידע ו/או תמיכה גדול למי שצריך. כי לי יותר נעים לדעת שהפורום של הלהקה שאני אוהבת נמצא בידיים שלי, שהייתי רוצה לחשוב שהן די טובות, ואני יכולה לתת לה את הכבוד הראוי- בכל המובנים.אין לזה קשר לשליטה, ללהרגיש תותח או בוס גדול. זה קשה,זה מתסכל,זה חסר תמורה במישור החומרי ובד"כ גם מהגולשים,ואיכשהו הערה מגעילה אחת משפיעה יותר מ-1000 מפרגנות. אבל כנראה שאחרי הכל,זה עניין של סדר עדיפיות וכמה את באמת אוהבת לעשות את זה. אני,אישית,שתוהה בכל יום למה,עדיין לא מתחרטת.

לצערי,מזדהה...

דווקא בשבוע בו רוב הזמן נסב סביב הפורום בגלל הפירסום המאסיבי שלו באמצעי התקשורת,התעוררו 3 הגולשים בפורום שכל מטרתם להרע ושלפו נגדי חרבות. וזה עושה רע על הלב. מאוד. אני משתדלת להאחז במסרים התומכים,ולפעמים אני נשברת ומחזקים אותי. זה מאוד לא פשוט

sh53

New member
ראשית קבלי ממני ../images/Emo39.gif

שנית - יש אנשים מתוסכלים, ובמקום לטפל בעצמם, הם מוציאים את זה על אחרים, לא לקחת ללב.

Another Girl

New member
הבעיה היא

כשזה חוזר על עצמו וקורה לא פעם,(יש עוד גולש שמתנהג בסגנון)ודווקא כשהכי לא מצפים לזה... זה יכול להעלות את הפיוזים לחלוטין.

אחשל

New member
זה בסדר לשאול ../images/Emo13.gif

אני חושב שיש הבדל בין סוגי הפורומים השונים, ובהתאם גם התשובות... הסיבה לניהול פורום אקזיט מן הסתם שונה מהסיבה לניהול פורום תמיכה כזה או אחר
... אני מנהל פורום שכל מטרתו לתת מקום לתמיכה הדדית לאנשים שמישהו קרוב להם התאבד. זה יכול להיות בן משפחה קרוב או רחוק, חבר, שכן, בן כיתה או סתם מישהו שקראו עליו בעיתון... אני למשל הגעתי די באקראי לפורום הזה עוד כשהתנהל ב-IOL. בהתחלה קראתי ולקח לי זמן להתחיל לכתוב, ועם הזמן התברר שאני יותר תומך באנשים אחרים, מאשר נתמך בעצמי
... (אם כי לדעתי, לתת זה גם לקבל...) כעבור זמן, מנהל הפורום המקורי ביקש ממני להצטרף אליו כשותף לניהול, תוך שהוא זז מעט הצידה לדברים אחרים, והנה אני כאן... ניר

2_be

New member
שאלה טובה

ומעניין ששואלים אותי אותה לא מעט וגם אני שואלת אותה לפעמים.. אצלי זה בעיקר אתגר וסיפוק אני מנהלת 2 פורומים. אחד שאני יזמתי (מדע פופולרי) שראיתי בהקמה שלו אתגר, להקים משהו שלא היה קיים בתפוז ולהמשיך לפתח אותו ולמרבה הפלא זה אכן קרה עמדתי באתגר שהצבתי לעצמי והפורום הזה גורם לי בעיקר הנאה (אני משקיעה בו וזוכה להערכה חזרה, אין הטרדות, אין טרולים וחיות אחרות...הפורום האידיאלי
) הפורום השני שאני מנהלת, פורום לימודים, מעלה לי כל פעם מחדש את השאלה למה אני עושה את זה בכלל? למה לקחתי על עצמי כזה פורום כשכבר מזמן סיימתי תיכון? למה אני משקיעה המון זמן בפורום ולפעמים אני מרגישה כאילו אני מדברת אל הקירות (מעניין מתי אני אתיאש...)? התשובה שלי לעצמי היתה שלמרות הכל אני פשוט נהנית לעזור לתלמידים והסיפוק שאני שואבת מהעזרה (גם אם לא כולם מעריכים אותה) הרבה יותר גדול כנראה מהעצבים שאני מוציאה לפעמים
הקיצר, מה שאני אומרת זה: הרבה פעמים אנחנו (אני יכולה להעיד על עצמי שככה זה בד"כ) מושפעים מהערות הקשות והפוגעות הרבה יותר מטפיחות רבות על השכם, זה טבעי כי פשוט איכפת לנו מהפורם והאנשים שבו (אני יודעת שאני רואה כשלון בניהול שלי כל פעם שמישהו עוזב את הפורום, וכן אני יודעת שפרפקטציוניזם זה רע
) יש כאלה שלא מבינים שמול המחשב יושבים אנשים שגם נפגעים. אז אנחנו צריכים לקחת את הכל בפרופורציה.

AndreaCorr ©

New member
יפה שאלת

כי זה כיף לא נורמלי, כי בנוסף לחברי הפורום שנהנים להציק ולהטפל ולהתלונן ולקטר יש את חברי הפורום המקסימים, כי זה מספק, כי זה מקום לדבר על נושא שקרוב ללבך..
אני אישית מאוד קשורה לפורום שלי ואף פעם לא עלה לי בראש לעזוב אותו. אה ו..כי אפשר להכנס לפמ"ח
.

ToryMaster

New member
למה?

פורום בלו מאז ומעולם היה משהו שרציתי לפתוח, מהרגע שהכרתי אותם, עוד לפני שהוא עצמו נפתח. המנהלת הקודמת של הפורום הזה, הבטיחה שהיא תעזור לי לפתוח אותו, וכעבור שבוע, מה אני רואה? הודעה ממנה לכמה פורומים שאני בחרה בהם - נפתח פורום בלו. מבחינתי, לנהל את פורום בלו, זה ברובו להוכיח ניצחון עליה, עם כמה שזה נשמע מבחיל מצידי. אבל מעבר לזה, זה לדאוג שפורום ללהקה שאני אוהבת, ופורום שאני נהנית להיות בו, לא יהפכו למשו מזוויע, דוגמת פורומי מעריצים רבים אחרים. זה ההנאה שלי מכמה שאנשים שם מעריכים את מה שאני עושה, ואת זה שאני משקיעה שם זמן. נכון, לפעמים אני נאלצת לשרשר את שרשורי האוף, ואז כותבת הודעה שזה מעצבן, ומישהו צועק עלי שלא שרשרתי את זה נכון, אז אוקי, זה פוגע, אוקי, זה מכעיס. אבל מה זה בהשוואה לכל התודות שקיבלתי אתמול כשהאדמתי משתמשת? מה זה בהשוואה לזה שהן אוהבות אותי? מאגיה וכישוף... אז מה אם אני יודעת בדיוק כלום וחצי על העניין(שששש... אל תגלו לאפחד)? יש שם מספיק אנשים שכן יודעים את התשובות, ואם לא, אני מבררת. עוד אל קרה לי שכעסו עלי שם, ויש שם כמה אנשים מדהימים שמוכנים לעזור לי כמה שאני אצטרך, לכתוב מאמרים כשצריך, וכן הלאה. סופרים צעירים, מאז ומתמיד, מהרגע שהצטרפתי לפרדס, היה החלום הגדול שלי, כי זה פשוט פורום מדהים, ולהיות חלק כל כך חשוב ומשמעותי בו, זה פשוט כיף. לקבל פתאום תגובות על דברים שכתבתי, להגיב בעצמי על דברים שאחרים כתבו, פתאום להבין כמה זה באמת כיף להיות כחול, כמה אני באמת נהנית מהאחריות הזו, מ... מלהיות מנהלת של משהו, כמה זה יכול לגרום לי להמשיך עוד יום, אפילו כשנורא שחור ועצוב לי. מעבר להכל, לקבל את האפשרות להיכנס לפמ"ח, פמ"ע, פמ"ת, להכיר את כל האנשים כאן, שכולם כל כך מדהימים וכל כך עוזרים ותומכים תמיד, רק זה שווה הכל. להכיר את אפרת, שהפכה למעין אחות גדולה בשבילי, ואת ריווי, שתמיד מוכנות להיות שם בשבילי... אין מילים להגיד כמה זה עושה טוב. כמה מבחינתי, כל ההשפלות וההשמצות שעברתי בפורום פיות שדונים וכל השאר, שוות את זה.

אני כאן כדי

לעזור...לקדם...לעודד...ולקרב (צילום!לא משהו אחר) ואת הסיפוק מקבלת כשרואה את התקדמות האחרים, את איך שדברים קטנים שאני מתעקשת עליהם-נעשים מקובלים,אם לא על כולם אז על הרוב. לא בשביל הקטטות והריבים ומלחמות האגו-שהיו ותמיד יהיו-ו'אין חדש תחת השמש',כמו שאומרים, אבל,אני 'מראה להם את הצד היפה שלה'-כשצריך
כשארגיש שאין לי יותר מה לעשות - ולהשפיע ולתרום - אפרוש.יהיה לי משעמם מדי...

למעלה