אני מקווה שזה המקום הנכון..

LIAT100001

New member
אני מקווה שזה המקום הנכון..

הרגשתי צורך לפרוק טיפה.
היי :) אני ליאת, משוחררת מזה שלושה חודשים..
אני מניחה שזה הזמן של ההתלבטויות והחופש,אבל אני מרגישה שזה הולך לי לאיבוד ושאני בעצם הולכת לאיבוד..
עדיין לא עשיתי עם עצמי כלום למעשה מאז שהשתחררתי.
מיציתי כבר את החופש, כמה אפשר לשבת ולא לעשות כלום ? (מכון כושר לא נחשב)
אבל אני פשוט מרגישה שאני לא מוצאת את עצמי.

אין לי שמץ של מושג מה אני רוצה לעשות, אפילו שברור לי שכל עבודה שאני אתחיל היא לא המשרה של חיי והמטרה היא רק לעשות כסף עכשיו, מרגיש לי שאני לא מסוגלת לעשות כלום.
לא למלצר, לא לתדלק, לא לעבוד בחנות בגדים..כל החברים מסביב מתחילים למצוא את עצמם וכל אחד מטפטף לי שזה כדאי, זה לא כדאי, זה לא כסף וכו וכו.
חשבתי שאני רוצה לטייל שנה הבאה עם חברה, טיול ארוך של חצי שנה, גם לגבי זה מתחילה להתלבט-אם מתאים לי,אם אני מסוגלת להיות רחוקה ועצמאית ככה.
לא יודעת מה קרה שהבטחון שלי פתאום פשוט ברצפה! אני לא מצליחה לצאת מהאזור הבטוח הזה..שכל עוד אני לא מנסה אני גם לא נכשלת.
זה תמיד היה פאק אצלי..בגלל זה אף פעם לא הייתה לי גם מערכת יחסים, כי אני שוללת מראש בעצמי..טוב זה כבר נושא אחר. אבל עכשיו זה פשוט ממש התחזק. לכל דבר יש לי ספק כי אני מטילה ספק בעצמי. זה מן גלגל כזה וכך זה הגיע למצב שאני עדיין יושבת בבית ולא עושה כלום.
זה נראה כאילו מסביב כולם כבר מתחילים להסגר על עצמם, מה המטרות שלהם, מה רוצים ללמוד, מה מתאים להם עכשיו. ואותי שואלים מה אני עושה עכשיו ואפילו לא נעים לי להגיד שאני פאקינג לא עושה כלום!
בצבא שירתתי בבסיס סגור בתפקיד שמאודדד מאוד סיפק אותי והרגשתי נורא בטוחה וטובה במה שאני עושה. וגם בכל התקופה לפני אף פעם לא הייתי זו שאין לה כיוון מסויים או איזה יעד או מטרה.
ועכשיו מרגיש לי קצת ריקני..קצת הרבה. פשוט אין לי מושג מה לעשות עם עצמי. אין לי שום מטרה באופק. ואני יודעת שהרבה נובע מהלחץ של החברים סביבי, זה אפילו לא המשפחה שהכי אומרת לקחת הכל באיזי,
אבל גם שאני יושבת עם עצמי ומנסה לחשוב.. לא הולך.
אוף.
אני יודעת שאין הרבה מה להגיד וזו ההודעה הכי בכיינית שיכלה להיות כי אני רק בת 20.
אבל בכל זאת.
רק להוציא את זה גם היה נחמד.
תודה ..

NEO83

New member
אל תחשבי כ"כ רחוק

למה לחשוב לך כ"כ רחוק מה תלמדי? למה לחשוב כ"כ רחוק לאן תטוסי? תעשי צעד צעד, תמצאי לעצמך עבודה ותתחילי לעבוד, משם כבר תמשיכי הלאה ולאן החיים יקחו אותך.

Optimistic Girl

New member
לחץ חברתי

זהו מונח בפסיכולוגיה, שאין מה לעשות אנחנו מקבלים החלטות פזיזות בגלל הלחץ הזה,

אז השאלה היא האם את חזקה באופי, כדי להימנע מהלחץ הזה... וללכת בדרך שלך,
את כן במקום הנכון
ברוכה הבאה לפורום עשרים פלוס,
כולנו היינו במצב הזה, ואולי אפילו יש פה כמה חבר'ה שעדיין במצב כמו שלך,

אני גדולה ממך בגיל בכמה שנים טובות, ורק עכשיו התחלתי ללמוד תואר ראשון, זה מאוד מבאס אותי, אבל מצד אחד אני כן שמחה כי אני לומדת את מה שנכון לי, וזה תואר היחידי בישראל שאני באמת אוהבת אותו, ורציתי ללכת ללמוד לתואר אחר בכלללללללל ואם הייתי הולכת עליו הייתי סובלת!

תשבי עם עצמך ותכתבי לך מטרות לשנה הקרובה
לשנתיים הקרובות
ל5 שנים קרובות <אם את אדם כזה שמגדיר מטרות לטווח הרחוק>

תחשבי על עצמך האם כדאי לך לעשות טיול לחו'ל עכשיו , או להתחיל לעבוד ולחסוך עוד כסף ללימודים,
אולי תרדי לאילת לבד עם חברה במקום הטיול לחו'ל,
בקיצור אל תשללי אופציות

אני למשל לא עשיתי טיול לחו'ל עדיין, ואני יעשה אחרי התואר שלי, זה יהיה לי לא רק טיול אלא גם חגיגת סיום של התואר בחו'ל

ולא מרגישה שהפסדתי משהו כי לא טיילתי, פשוט לא היה תקציב וגם לא היה בסדר העדיפויות שלי..

בהצלחה!
וברוכה הבאה לפורום

תישארי איתנו, כייף פה

irreplacable

New member
את לא אמורה כבר עכשיו

לקבוע את המטרות שלך ולהחליט מה לעשות בחיים.
זה בסדר פשוט לזרום, לחיות את החיים ואפילו להנות מהם
.
אבל דבר אחד את כן יודעת עכשיו. מיצית את החופש ולא טוב לך לשבת בבית ולהתבטל. ואפשר להבין את זה.
אז לא הבנתי למה כתבת "מרגיש לי שאני לא מסוגלת לעשות כלום. לא למלצר, לא לתדלק, לא לעבוד בחנות בגדים.." למה לא? מה עוצר בעדך?
להרוויח כסף זה תמיד טוב . וזה בטוח כסף שתצטרכי בעתיד.

בקיצור תצאי, תעבדי בעבודה של צעירים.. ובהמשך כבר כל שאר הדברים יסתדרו.. את סתם באובר מחשבות בגלל חוסר מעש.

Cade Foster

New member
נורא מזכיר לי את עצמי

ואני הגעתי למסקנה שכנראה ככה טוב לי. אני כבר שנה רוצה לעשות קורס ברמנים (השעות בצבא די מאפשרות לי את זה...) וזה לא יוצא. בהתחלה ניסיתי להמציא לעצמי תירוצים (אין כסף, אין כוח) אבל האמת היא שיש כסף ולדברים שאני אוהב יהיה גם כוח.

אני פשוט לא רוצה את זה מספיק, וככה גם את

יום יבוא ותקומי בבוקר בהרגשה שנמאס לך. ואז את תשבי מול האינטרנט ותתחילי לחפש דברים מעניינים לעשות במקום לגלוש בפייסבוק. אין פה מילת ביקורת כלפייך, זה בסדר גמור וזה קורה לכולם מתישהו בחיים. פשוט תסירי מעצמך את הדאגה, יהיה בסדר.

כמוני בול

משוחררת 3 חודשים.
חיפשתי עבודה, עזבתי 2 עבודות בשבועיים וחצי כי לא התאימו לי(כן והתחלתי לעבוד רק אחרי חודשיים וחצי שאני משוחררת)
עכשיו בעבודה שיותר מתאימה לי, עושה כסף אחר כך פסיכומטרי.(באפריל)

באיזי מאמי, אין לך מה להלחץץ.יש עוד רבים כמוך.

למעלה