אני מקווה שזה המקום לשאלות

inbal76

New member
אני מקווה שזה המקום לשאלות

מפגרות של בשלנית מתחילה מאוד. והשאלה היא: למה האורז נדבק לי לתחתית הסיר בעת הבישול, ומה עושים בשביל שלא ידבק?
 

gabizon79

New member
כמה טיפים

לשים לב ללהבה שלא תהייה גדולה מידי ותגרום לשריפת האורז בתחתית לשים מספיק שמן בקערה. מצרף טיפים של השף אורן גירון,מי שהיה פעם מנהל פורום מתכונים. בהצלחה :) האורז מיועד לאורז פרסי טיפים של השף אורן גירון: אורז שאני עושה בדרך זו ומומלץ ביותר: אני כבר שנים עובד על פי הכללים האלה, והם כללי הברזל להכנת אורז כהלכתו: 1. לא לשטוף את האורז. 2. לטגן בשומן את האורז כ-5 דקות, עד אשר הוא מלבין וחם מאוד למגע. 3. להוסיך לאורז נוזל ר ו ת ח ולא פושר או חלילה קר. 4. היחס בין האורז לנוזלים: 1:1.5 לטבת הנוזל. לא יותר ולא פחות. 5. משך זמן הבישול מרגע הוספת הנוזל החם- 18 דקות בדיוק, מכוסה על להבה נמוכה. 6. לאחר 18 דק` יש לכבות את הלהבה ולא לפתוח את המכסה ל 10 דקות. רק לאחר מכן יש לערבב בעדינות את האורז בעזרת מזלג.
 

inbal76

New member
היי, תודה ../images/Emo20.gif

זו אני ששאלתי את אותה שאלה גם בפורום מתכונים, אז תודה שוב!
 

inbal76

New member
וזה עובד!

ניסיתי עכשיו לפי ההוראות, והפלא ופלא! האורז לא נדבק!
אני חושבת שהדבר העיקרי שעשה את ההבדל זה הוספת המים הרותחים, במקום קרים-פושרים כפי שעשיתי בהתחלה.
 

מעינית

New member
../images/Emo98.gif../images/Emo68.gif../images/Emo163.gif../images/Emo141.gif../images/Emo41.gif../images/Emo8.gif../images/Emo95.gif

 

scratchy

New member
המתכון הבטוח להכנת אורז../images/Emo26.gif

כוס אורז 2 כוסות מים כף שמן כפית מלח מבשלים על אש גדולה עד שהמים מגיעים לגובה של האורז, אז מחלישים את האש לאש קטנה וסוגרים את המכסה, כשלא רואים יותר מים מכבים ומחכים משהו כמו 5 דקות, אז עם מזלג מערבבים קצת את האורז ואז הוא בסדר.....
 
למעלה