אני מקווה שזה הפורום הנכון

אני מקווה שזה הפורום הנכון../images/Emo39.gif

יש לי בן שמלאו לו שנה וחצי בימים אלו ובת בת 5.5 שנים. הבעיה היא דווקא עם הבן - הוא אלים מאוד - צובט, שורט נושך, מושך בשערות, מנסה לתלוש עינים, אפים, וכל מה שנקרה בדרכו. ההתנהגות האלימה מופנית כלפי אחותו, כלפי, כלפי אביו, כלפי המטפלת שלו ובעצם כלפי כל מי שהוא מכיר טוב ובא עימו במגע. כלפי זרים הוא לא אלים. האלימות אינה קשורה בכל פרובוקציה. לדוגמא - אני מושיבה אותו עלי, שרה לו ומשחקת איתו הוא צוחק ומשתף פעולה ואז בשניות הוא מכה חזק בפני ומנסה לעקור את העין...אחותו משחקת איתו על השטיח ופתאום הוא מושך לה בשערות ונושך אותה עד שקשה לנתק אותו ממנה...ניסיתי להסביר לו בנועם, בתקיפות, בכעס, אבל שום דבר לא עוזר. כשכועסים עליו הוא לפעמים נעלב ובוכה אבל זה לא משנה את התנהגותו. אודה על עצה, הפניה וכל דבר אחר שיכול לפתור את הבעיה.

Diana M

New member
אמא של אופיר, שלום../images/Emo95.gif../images/Emo20.gif

ברוכה הבאה אלינו. מתוך מה שקראתי, איני מתרשמת כי פורום זה הוא המקום הנכון לקבלת מענה. אופיר , תינוק בן שנה וחצי מגלה התנהגויות אגרסיביות, על פי תאורך, בעיקר כלפי דמויות ההתקשרות והדמויות המשמעותיות ביותר עבורו. מרבית הסיכויים כי אין הדבר מעיד על חריגות כזו או אחרת. על מנת לשלול חששות הייתי פונה למכון לתפתחות הילד , ניתן להגיע באמצעות קופת החולים בא אתם מבוטחים. שם ניתן לבצע בדיקת התפתחות מקיפה, לשלול או לאשש בעיות התפתחותיות אשר עשויות לגרום לתגובות המתוארות *והכי חשוב לקבל יעוץ והדרכה כיצד ניתן להתמודד עם תופעות אלה ולהפסיק אותן* היות ותינוקות וילדים צעירים מאוד אינם תחום התמחותי לא אתן עיצות אופרטיביות בנושא. אני כן ממליצה לפנות לפורום יעוץ פסיכולוגי, כאן. בהצלחה ואיני רואה סיבה לדאגה ממשית. (אשמח לשמוע עדכונים) דיאנה

Diana M

New member
קישורים רלוונטיים

בתוכן ההודעה צורפו גם קישורים אשר יכולים להוסיף ידע בנושא. בברכה דיאנה

למעלה