אני מקווה שתוכלו לעזור-טיסה לתאילנד.תודה!!!!!

heart1soul

New member
אני מקווה שתוכלו לעזור-טיסה לתאילנד.תודה!!!!!

אני טסה לתאילנד - עשיתי חיסונים לצהבת A+B,טיפוס בטן, פוליו וכבר היה לי טטנוס וחזרת-אדמת. לגבי מלריה- אמרו לי שאם אני טסה לחודש לא חובה לקחת כדורים - היכן צריך להיזהר במיוחד באזור תאילנד ממלריה? לגבי קדחת דנגי- שגם מועברת ביתושים- כיצד והיכן יש להיזהר? עוד שאלה חשובה-טיסה לתאילנד זה סביבות 11 שעות ,אני לוקחת גלולות נגד הריון כבר כמה שנים ויודעת שזה יכול להגביר את הסיכוי שלי לקריש דם. מה זה גרבים אלסטיות- היכן משיגים אותם? האם אני חיבת לקחת תרופות נגד דילול דם אם אני על גלולות - אם שתספיק התזוזה שלי כל שעה שעתיים במטוס? האם אספרין עוזר? איזה עוד טיפים יש? עוד שאלה- האם באמת יש צורך במיליון התרופות שהומלץ לקחת לתאילנד - רק התרופות יקחו מזוודה שלמה. מה התרופות המומלצות והחשבות ביותר? סליחה על השאלות הרבות והארוכות אשמח לעזרה יום מצויין

תשובות

שלום רב ! בתאילנד יש מלריה בצפון המדינה באיזורים כפריים (סמוך לגבולות עם קמבודיה ולאוס). צריך לקחת טיפול מונע במידה והולכים לישון בג'ונגלים ובכפרים שם. בשאר האיזורים ניתן להסתפק רק במריחת חומר דוחה יתושים טוב, שזוהי גם הדרך היחידה להימנע מקדחת דנגיי.אין חיסון או טיפול תרופתי מונע נגד מחלה זאת, לצערינו. לגבי התרופות האחרות - אנחנו ממליצים לקחת איתך רק את התרופות אותן רגילים להחזיק בבית בהישג יד ולא מזוודות לכל מקרה ומקרה. לגבי הגרביים האלסטיות - כדאי לברר בקופ"ח ובבתי המרקחת. במצבך אין המלצה על לקיחת תרופות לדילול דם , אך אם תקחי כדור אספירין זה לא יכול להזיק ואולי יכול לעזור. בוודאי, הליכה בתוך המטוס למספר דקות כל כמה שעות עוזרת למניעת קרישי הדם. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה