אני מקווה שתוכלו לעזור לי

N o k i

New member
אני מקווה שתוכלו לעזור לי ../images/Emo107.gif

אימצתי כלב מקסים לפני חודש, פינצ'ר מעורב מצער בעלי חיים. הוא היה במכלאה לפחות שלושה חודשים, 3 שבועות מהם הוא היה חולה פרוו במצב אנוש, אבל למזלנו הוא הצליח להתאושש ואימצנו אותו. הוא חי פה כמו מלך, רוב היום הוא נמצא אצלי בחדר, ומשחק על המיטה שלי. הבעיה היא שכבר 3 פעמים ברח לו פיפי *על המיטה!!* [זה נראה לי פשוט לא הגיוני כי זה ה"מקום" שלו, שם הוא ישן!!!]. שלא נדבר על זה שהוא עושה את הצרכים שלו בבית ממש בנונשלנטיות, וזאת אחרי שאני מוציאה אותו לחצר הבית 5 פעמים ביום [במיוחד בכל פעם שהוא מתעורר משינה], ועוד כשהדלת פתוחה והוא יכול לצאת לבד! אנחנו צועקים עליו בכל פעם שהוא עושה, באותו הרגע ואפילו באמצע העשייה אנחנו מוציאים אותו בכוח ומניחים אותו על הדשא. אבל נראה שהוא לא מבין או לא מצליח להתאפק. אנחנו רוצים להרגיל אותו לכך, שכמו הכלבים האחרים, בכל פעם שהוא רוצה לעשות פיפי- שיגרד בדלת או שיעמוד לידה או שינבח. כשהוא עושה פיפי בדשא אנחנו מלטפים אותו ומשבחים אותו. לא יודעת כבר מה לעשות... אני מתוסכלת לאחר שהוא שוב עשה פיפי על המיטה שלי, זה פשוט נורא.... אשמח לשמוע עצות מנסיונכם! תודה, נועה.

בגיל הזה הם עוד לא מסוגלים להתאפק

כשתופסים אותו "על חם" צריך לנהוג בדיוק כמו שאתם נוהגים: לנזוף בו, להוציא אותו החוצה והכי חשוב: לשבח אותו אם הוא עושה צרכים בחוץ. קיראו קצת חומר על שימוש בכלוב תעופה בתוך הבית או על תיחום בתוך הבית. זה יכוון אתכם לדרך הנכונה לחינוך הגור.

למעלה