אני מקנאה. אני רוצה ללמוד לדינו!!!

לילית3

New member
בואנס נוצ´ס לכולם, אני חדשה פה!

איזה יופי שיש פורום כזה. שמעתי קצת לדינו בבית. אבא שלי לא הסכים בשום פנים ואופן ללמד אותי. הוא רצה שאהיה ישראלית "אותנטית". עכשיו הוא קצת מצטער ובמיוחד אני. למדתי ספרדית ואיטלקית (אותה אני מדברת שוטף) כך שאני מבינה פה ושם כשמדברים בלדינו. אבל עדיין אני לא יודעת הרבה וחבל לי נורא. <HELP!!!!!<

לילית3

New member
אני מקנאה. אני רוצה ללמוד לדינו!!!

כל מי שכותב כאן בלדינו- זה מהבית? או שלמדתם גם לבד? ואם כן, אז איך ואיפה אפשר למוד לדינו באיזור המרכז??????

avielss

New member
אצל כולנו זה מהבית

לד´ינו אפשר ללמוד באוניברסיטה ובמכון סרבנטס שבתל אביב בתחילת חייו של הפורום הבאנו כמה מקומות שבהם אפשר ללמוד לדינו אני אנסה למצוא את הלינק יום טוב שיהיה

tsiporganeden

New member
שלום לילית באוניברסיטת בר-אילן

יש כזה חוג ללימוד השפה. בהצלחה

רותי ב.

New member
ברוכה הבאה, לילית3 ../images/Emo39.gif

רוב אלו שכותבים פה זה מהבית. יש כמה (אחד לפחות) שלמד לבד, אבל יותר על ההיסטוריה, על התרבות, פחות את השפה עצמה. אם כי הוא מבין לא רע... יש קורסים בירושלים, ויתכן שגם באיזור המרכז, אברר את זה. בקרוב. אולי היום. אם תרצי בירושלים, יש לי פה טבלת השיעורים למתחילים ולמתקדמים. המורה היא מתילדה כהן-סראנו, מורה נהדרת.
הלימודים מתחילים בתאריך ה- 13/10/02, בשעה 15:00 (מתחילים) ומאוחר יותר ב- 15:30 (מתקדמים). במהלך השנה יש 30 פגישות, עד לתאריך 18/5/03. ניתן ליצור קשר עם הרשות ללאדינו, שמספר הטלפון שלהם הוא זה: 02-6235995. שיהיה לך בהצלחה. וכאשר אדע על עוד מקומות, אכתוב פה או במסר.
עוד משהו, אם תסתכלי במאמרים של הפורום, תראי שם שיחונים, וקצת רקע, ועוד.... אולי גם זה יתרום לך מעט.

לילית3

New member
תודה על קבלת הפנים. הורדתי את

השיחון, יותר נכון הדפסתי את כולו. האמת היא שאני מבינה לדינו לא רע - וזה מהבית. אני רק לא מצליחה לדבר ולא מכירה מספיק מילים ובמיוחד הטיות של פעלים. אני מקווה להיות תלמידה טובה......

פיפיטה

New member
לתלמידה החדשה...לילית......../images/Emo63.gif

את השפה אני מכירה רק מהבית מדיבור עם סבא וסבתא שלי שהלכו לעולמם לפני שנים רבות. המשכתי לדבר עם הדודות אך ככל שהזמן חלף גם הם הלכו לעולמם.ועכשיו אין לי עם מי לדבר וכשאני רוצה לדבר המילים לא יוצאות אך............... בזכות הפורום מהקריאה ומהנסיון לחזור לשפה פתאם זוכרים מילים שלא השתמשתי בהם שנים, אני מקווה ויודעת שגם לך זה יקרה. אז שיהיה לך בהצלחה ולימוד נעים

../images/Emo104.gifלילית של הלילה......./images/Emo6.gif

ברוכה הבאה יקירתי אם תעברי פה בין שורות הכותבים כמדומני כתבו לך תשובה לשאלתך כדאי לבדוק, ולא תכנסי למעלה למאמרים ושם תוכלי לראות את הרשימה. בכל מקרה,תוכלי לשלוח מייל למנהלת הנהדרת שלנו, היא כבר תנסה לעזור לך. ליל מנוחה לילית

רותי ב.

New member
../images/Emo141.gif שוב ברוכה הבאה...

גם אם רק שמעת את השפה, היא ´נמצאת´ בך, אני חושבת שלא יהיה לך קשה ללמוד אותה, יש לך את ה´זכרון´ שלה, מהבית. הנה, פה השיחון שכתבתי לך בהודעה קודמת, ויש עוד מאמרים, תעייני בזה מעט. ברוכה הבאה

למעלה