אני מראיין את... ח"כ גפני

אני מראיין את... ח"כ גפני

אני החלטתי לפתוח בסידרת ראייונות עם פוליטיקאים שונים במדינתנו. מדי עם אני אפרסם מאמר שבו אני מראיין פוליטיקאי מסויים. חובה לצייין, שבמשך הראייון אני אשאל שאלות בליי קשר לדעותיי ואני אפילו לא אומר את דעותי אלה רק הראיין. חשובה גם לציין, שאני לא אקח פוליטיקאים על פי דעה או מפלגה, אני הראיין פוליטיקאים ממפלגות וחוגים שונים לגמרי. חובה לציין, שהדעות והתשובות הן של המרואיין בלבד ולא של המראיין ושהתשובות נרשמו בדיוק כמו שהן נאמרו בראייון, ללא שום עיבודים. הראשון שאני מראיין אותו הוא ח"כ גפני ממפלגת יהדות התורה. שלום ח"כ גפני, שאלתי הראשונה היא, האם אתה תומך בתוכנית הכלכלית של בנימין נתניהו? לא. מה הסיבות לכך? המצב דורש תוכנית כלכלית, אבל דברי ביבי בתוכנית הכלכלית שלו מעשירות את העשירים ומעניות את העניים. נכנסות דעות לא כלכליות אלה פוליטיות בתוכנית של ביבי. המצב דורש תוכנית כלכלית, אבל לתת כסף לעשירים ולפגוע בשכבות החלשות ובמעמד הביניים זה לא מקובל אלי לחלוטין. אנחנו שמענו לאחרונה הרבה ביטויים גזעניים מפיו של אשי מפלגת ש"ס עובדיה יוסף נגד אשכנזים, איך מפלגתך יוצאת נגד זה? לא מגיבים. הייו גם הרבה אשכנזים אשר עזרו להקיים את ש"ס, ולגביי עובדיה עצמו אני לא רוצה להתייחס. אנחנו משטפים פעולה עם ש"ס הפוליטית, וחיים בסביבה אחת עם מצביעי ש"ס. אז בוא נחזור לכלכלה. מה אתם מציעים בכלכלה? יש 3.4 מיליארד ש"ח אשר נותנים לעשירים אשר לא מביאים למקומות עבודה, זה מיליארדים שהולכים לריק. אוקיי, בוא נעבור למדיניות. האם אתה תומך בוויתור על שטחים מסויימים? אצלי הדבר הראשון זה מאט שפייכות דמים, ולכן אני בעד המשך התהליך המדיני גם אם זה כרוך במססירת חלקים מארץ-ישראל, ובתנאי שזה ברור מביא למניעת שפיכות דמים. התנאי השני זה, מי מקדם את התהליך המדיני? האם זה ממשלה אשר שמה לעצמה מטרה למנוע שפיכות דמים, או שהאם זו ממשלה אשר עושה זאת מכוונות אחרות. מהי עמדתך לגבי יוזמת ז'נבה? אני לא אוהב, וגם אמרתי את זה בפגישה אישית עם ביילין, אני לא אוהב את זה שקבוצה לא מוסמכת עושה משהו שצרייכה לעשות קבוצה מוסמכת. אבל בכל זאת, מהי עמדתך לגבי תוכן ההסכם? אמרתי, אני אתמוך בכל דבר שימנע שפיכות דמים. אני תמכתי בהסכמי וואי, אני תמכתי בחברון, ואני מוכן לתמוך בהמשך התהליך המדיני אם הכן הוא יביא לשפיכות דמים. אך גם אני היום נמצא באופוזיציה, וגם אני רוצה לשנות הרבה דברים בדרכי הממשלה, אך כל עוד אני באופוזיציה אני יהיה באופוזיציה. הועלו לאחרונה הרבה דברים נגד חוק טל. האם אתה יכול לציין משהו טוב בחוק זה? ללא התורה אין לנו זכות להתקיים כעם ולא היינו חוזרים אחרי 2000 שנה בגלות לארצנו, כי היינו מתפזרים. ושאלתי האחרונה היא, האם תשבו בקואליציה עם שינוי? יש דיונים, אבל אין סיכוי שנשב עם שינוי אלה אם כן הם ייקבלו על עצמם את המצע של יהדות התורה. תודה רבה מר גפני.

למעלה