אני מרגישה צורך לפרסם את שאני כותבת,לא יודעת אם להשאיר במגירה...

הדסה

New member
אני מרגישה צורך לפרסם את שאני כותבת,לא יודעת אם להשאיר במגירה...

כבר הרבה זמן אני מתחבטת בנושא זה. הוא קשור לאגו ולפחד גם יחד. מאז שאני זוכרת את עצמי, אני רושמת את חיי, חייהם של אחרים וחיים בדויים.תמיד היה בי אושר על פינתי הפרטית, זו שהיא רק בי ומלאה בעולם הפנימי שלי. בסתירה לכך, באה התחושה והתשוקה לפרסם, כמו החשק לרקוד על במה ולהפתיע בצעדים ייחודיים. המאבק עם האגו גדול:מה המטרה שלי להוציא לאור דברים שמתרחשים ומתנהלים במשך שנים בצל קורתי? האם אני מחפשת אישור, פידבק? אם כן, זה זול ומיותר...ואולי לא בעצם? אני מפחדת לאבד את מטרת הכתיבה האמיתית, את משמעות הקיום העמוקה של תכונת רישום הלך הנפש והחיים. עליי להודות, איני יודעת אם אני אכן טובה מספיק. אם לאו, חסכתי לי לעסוק בשאלה זו בעצם... מה דעתכם? יש יוצר שיכול לחיות בשלום עם היצירה שלו ללא אור זרקורים? ומה עם אמירה? ובכלל, אמירה מתקנת? אשמח לשמוע את קולכם בנידון, אהיה מאושרת לקבל הזדהות וגם ההיפך. אז נתראה... הדסה.

הסקורר

New member
הבסיס הקיומי

לדעתי אדם מרגיש שלם כאשר חויותיו ונסיונו מועברים למישהו אחר. הנכס האמיתי שלנו, תחושת הצידוק שבקיום שלנו נובעת מהיכולת שלנו לחנך, לשנות לאחרים פרספקטיבה ואולי לשפר במעט את העתיד של החברה בה אנחנו חיים. מתוך זה ברור שכדי להעביר מסר - צריך שאחרים יקראו אותו וכאן הקטע ברצון להיחשף. לא תמיד מדובר בקבלת פידבק - מדובר בתחושה שמישהו קורא,ואולי מטמיע, ואולי הנסיון שלך יעשיר אותו במעט. בקיצור, תמשיכי לפרסם בסבבה ! :)

הדסה

New member
הארת את עיניי ממש, סקורר.

תמיד ידעתי אודות העובדות שציינת. אבל מעולם לא נתקלתי בהם בכזו בהירות, ממש תודה. אני חושבת שבני אדם נוטים לחוש אשמים כאשר טוב להם במציאות מסוימת, ולכן הם ממהרים לבטל אותה בביסוסים חסרי שחר. בקיצור, הרבה יותר קל לנו לסבול, להיות נדכאים ובלתי מנוצלי יכולת וכישרון - הדרך הקלה והנבחרת בדרך-כלל. זה עצוב שאתה יודע שאתה בעצם זה שמאפיל על עצמך ומדכא את רוחך בעוצמות החזקות הכי. באמת חיזקת אותי!! הדסה.

חנטומפי

New member
אכן כן

היי הדסה, בדיוק בימים אלה התחלתי גם אני להתחבט בשאלות אלה. אני כותב למגירה כבר שנים, שירים, וסיפורים קצרים. מה שתמיד פחדתי זה, אם מה שמעניין אותי, חיי הפרטיים וסביבתי הקרובה תעניין את שאר האנשים. אני גם לא יודע אם אני כותב טוב, ובכלל איך להלחין את השירים שאני כותב, אולי אני לא בכיוון הנכון. כל השאלות האלה שמציקות לי,מרחפות מעלי הרבה זמן. אבל בכל זאת החלטתי להתקדם ולנסות לעשות משהו עם עצמי שיהיה לנו בהצלחה ח.

הדסה...

הדסה ראשית קבלי התנצלותי על שלא עניתי לך בזמן... שנית, אני מודה לך שבחרת להשתתף בפורום הזה. ``הסקורר`` אמר יפה ואני מסכימה עם כל מילה שלו - לא הייתי יכולה לנסח זאת טוב יותר. אך הפחד האמיתי שלך כמו שאת קוראת לו ``אגו`` הוא בעצם הביקורת העצמית שאת מפנה כלפי עצמך... הדסה, אנשים העומדים בפני החלטה אם לפרסם או לאו בעצם צריכים להיות שלמים עם עצמם ולא לחוש אשמים. הדבר הכי חשוב זה לקבל את האישור של המבקרת החמורה ביותר שלך - את עצמך ! ועוד משהו - יצירה ללא אור זרקורים, לא יכולה להיקרא יצירה. כי בכתיבה יש יחס גומלין - כותב-יצירה-קורא. אם לא יתקיימו שלושת מרכיבים אלו היצירות שלך יהיו בגדר זכרונות ביומן (ולפי דעתי - חבל שכך). את אינך מחפשת אישור, פידבק מאחרים אלא את אישורך ! אני אשמח אם תבחרי לשתף אותנו... ואם תחפצי בקבלת פידבק מהסביבה - אני כאן :) בכל אופן - אני מאחלת לך בהצלחה בבחירותיך לעתיד !

למעלה