אני מרגיש כאילו אני ב"העולם של טרומן"

jSb1

New member
אני מרגיש כאילו אני ב"העולם של טרומן"

אני אסתכן בלהשמע כאילו כתב את ההודעה ילד בן 13 בפאניקה.
זו הרי מטרת הפורום, תמיכה הדדית, לא?

את הדייט הראשון בחיי סידרו לי לפני בערך 7-8 שנים. הייתי בסה"כ ב-6-7 כאלה, מאורגנים או מאתרי הכרויות. השיא היה הגעה לדייט שני. פעמיים המשכתי לדייט שני רק כדי להתנסות, כשהבחורה בכלל לא עניינה אותי. בפעם אחרת היה עניין הדדי, שלא המשיך לדייט שלישי. היו לי כמה התאהבויות (שנשארו אצלי בראש), היו שני "קראשים" בעבודה (בהם הבחורה ידעה על העניין, בזמן אמת או בדיעבד), כאלה שממש הפילו אותי לקרשים, שלא יצא מהם כלום. היו כמה פעמים שניסיתי ליצור קשר או הצעתי לצאת, אבל זה מעולם לא הבשיל.
ובכל מקרה, לא עשיתי שום דבר בקטע הפיזי. שום דבר.

ועכשיו פתאום כל העולם התחרפן, זה לא אמיתי. הבחורה שפגשתי וכבר כתבתי עליה, יש לנו כ"כ הרבה במשותף, שזה מרגיש כמו "העולם של טרומן". נפגשנו היום בפעם הרביעית תוך 9 ימים (48 מאז הפעם השלישית), ויש עוד דייט ביום חמישי. אם הייתי צריך לדמיין איך אני רוצה שהעסק ייראה, הייתי מדמיין אותו ככה. המוח שלי טרוד, היא לא יוצאת לי מהראש. בדיוק ברמה של שני הקראשים שהזכרתי קודם, רק שהפעם יש שיתוף פעולה מהצד השני.
המוח שלי אתמול הכריז מרד, ושקע במשך 5 דקות בדכאון-של-החיים כשהוא דמיין את החיים אחריה, אבל הצלחתי למשוך אותו החוצה מהתהום ושנינו בסדר עכשיו

ואני לא יודע מה הלאה. איך יודעים? מתי חוסר הודאות קצת מטשטשת? מתי עוברים מסטטוס של "יוצאים יחד" לסטטוס של "חברים"? מתי מותר לומר שמעולם לא היה לי משהו כזה (בלי להכנס לפרטים) או שמעולם לא הרגשתי ככה? מתי זה לגיטימי ולא מופרך (תזכורת: 9 ימים) ולא מפחיד את הצד השני, לדבר על רגשות במקום רק לומר שנהנים ושהיה לנו כיף? מתי מותר לדמיין עתיד כלשהו, ולדבר עליו? לא, אני לא מדבר על שנים קדימה. אני מדבר על שיהיה ברור שאנחנו נפגשים גם בשבועות הקרובים, נגיד, בלי שזה יהיה מוזר לדבר על אירוע שקורה חודש קדימה (כי מי יודע אם זה עוד ימשך אז).
מתי הכל משתנה? זה אחרי נשיקה? אחרי נשיקה רצינית? אחרי סקס?
ברור לשנינו שכיף לנו ושממשיכים. בכל פגישה עולה כבר רעיון לעוד אחת או שתיים, ושנינו זרקנו גם רעיון כבדרך אגב לדברים רחוקים יותר. בלי לחשוב יותר מדי. אמורים לדבר על הסטטוס מתישהו?

התחלתי את היום בתהיה האם להצהיר הצהרות ולהזכיר קצת איטיות, במקום מעשים שככל הנראה לא יגיעו כ"כ מהר. כי אחרי שלושה דייטים לא ראיתי את עצמי עושה משהו בקרוב, אפילו לא נשיקה על הלחי. מתישהו הידיים שלנו נגעו (בכוונה) תוך כדי דיבור, לא מעבר לחצי שניה.
אבל סיימתי את היום קצת אחרת. עייפות רבה וקצת אלכוהול ריכך את האווירה אצל שנינו. נגיעות הידיים גברו, הנחתי לה יד על היד לאורך זמן, גם על הברך בסוף, ולחצי שניה גם על הכתפיים. אז אולי עוד יש תקווה גם להמשך בקרוב. אולי אצטרך את האלכוהול
. לכו תדעו.

בכל מקרה, השלבים הבאים פשוט מבעיתים אותי, החל מהנשיקה. אני מקווה שהביולוגיה תסתדר לבד, כי אם המוח יצטרך לעזור לה ולעשות משהו אקטיבי בעצמו, הוא פשוט יברח.

לחלק מהדברים הנ"ל יש לי תשובות עמומות בראש, לרובם לא. אז אשמח לשמוע אתכם בכל מקרה.

Matzeket

New member

קודם כל: כמה נחת לקרוא את זה.

ולשאלותיך:
איך יודעים? מתי חוסר הודאות קצת מטשטשת? תמיד, גם אחרי 30 שנות נישואים, יש אחוז מסוים של חוסר וודאות. מצד שני, עם הזמן כבר תכירו אחד את השניה ואת הקשר שעצבתם יחד. בינתיים, שחרר ותהנה בכל רגע נתון מאיפה שאתה נמצא- אל תחשוב קדימה או אחורה. פשוט תהנה ממה שיש.
זה יוריד הרבה מהלחץ ומהחששות להגדיר ולהכניס דברים לתבניות.
מתי עוברים מסטטוס של "יוצאים יחד" לסטטוס של "חברים"? פרדוקס הערימה מכיר?! כזה. מתישהו זה קורה. איך? לרוב בלי שאף אחד ממש יודע. ותכלס, זה משנה?!..
מתי מותר לומר שמעולם לא היה לי משהו כזה (בלי להכנס לפרטים) או שמעולם לא הרגשתי ככה? אם מעולם לא היה לך משהו כזה ואם מעולם לא הרגשת ככה
מתי זה לגיטימי ולא מופרך (תזכורת: 9 ימים) ולא מפחיד את הצד השני, לדבר על רגשות במקום רק לומר שנהנים ושהיה לנו כיף? תמיד טוב ותמיד במידה (גם מבחינת איכות וגם מבחינת כמות).
בניסוח קצת אחר ומגושם: שלרגש יש נטיה לגדול, אז עכשיו הכל התחלה של רגשות. ניצנים. בניה. לאו דווקא "הרגש" עצמו .
אבל אפשר להגיד שנהנים, שמחבבים, שמוצאים חן.
אפשר להחמיא לה: את יפה, את מצחיקה, אף פעם לא פגשתי משהי כמוך, נעים לי איתך..
בקיצור, אפשר להגיד הכל אם מנסחים נכון.

מתי מותר לדמיין עתיד כלשהו, ולדבר עליו? לדמיין תמיד. לדבר על זה איתה- מתי שמתאים לשניכם.
מתי הכל משתנה? בכל רגע נתון. זה אחרי נשיקה? גם אחרי נשיקה רצינית? גם אחרי סקס? וודאי
אמורים לדבר על הסטטוס מתישהו? רק אם אתם רוצים

קיצור, אין כללים.
עשה מה שמרגיש לך (ולה) נעים ונכון.
אל תפחד מזה, זה יופי!!!
חוץ מזה, אלכוהול זה פתרון מעולה לפעמים :)

תהנה ו CARPE DIAM!
מתרגשת בשבילך

jSb1

New member
ראשית, תודה

מה משנה הסטטוס? "יוצאים יחד" זה מאוד זמני, לא? זה לא אומר שגם בשבוע הבא יוצאים. "חברים" זה סטטוס שברור שהוא ימשך גם בשבועות הבאים, בלי שצריך לתהות לגבי זה. לא ככה? ברור שלא בהכרח, וברור שהכל סמנטיקה, אבל זה עוזר לדעת איפה עומדים.

אין לי בעיה (עקרונית. בפועל? מי יודע) לדבר ולומר שמעולם לא היה לי משהו כמו זה. אני פשוט חושש שאלה מילים גדולות שלא באות בפרופורציה לזמן ההכרות, אפילו עוד לא שבועיים. בקשרים קודמים אם מישהי היתה באה אליי ואומרת לי משהו כזה אחרי שבוע וחצי הייתי תוהה "מה היא נסחפת?". והרי אין לי דרך לדעת בודאות מה קורה בצד השני. לומר משהו מפוצץ כמו "מעולם לא היה לי משהו כמו זה" (בניסוח יותר טוב) כשזה חד סטרי והצד השני נמצא כמה צעדים מאחור יכול גם להתפס כמשהו מפחיד.
היא מאוד מבינה וזורמת עם המון דברים בחיים, אז אני רוצה להאמין שהיא תעמוד גם בזה. אבל אני לא רוצה סיכונים מיותרים. גם ככה ממתינות לה עוד שתי בשורות בהמשך (איטיות+ניסיון, וזה עוד אחרי הבשורות שהיא כבר ספגה בכיף), וגם ככה אני מרגיש כאילו כל החיים שלי תלויים בקשר הזה

השבוע היא הזכירה שהיא סיפרה עלינו למכרה שלה, ואמרה לה ש"אנחנו מתקדמים לאט". לא היה שם שום דבר שיפוטי או נימה שלילית, אבל זה איפשהו בראש שלה. חבל שאין מתקן לקריאת מחשבות. ככה הייתי יודע מה היא בדיוק חושבת על זה. ולדבר על זה, זה פתרון, אבל זה גם מאוד חושפני בשלב כזה מוקדם.
מחר פעם חמישית. הולכים להופעה שנקבעה כבר בפעם השניה, פלוס משהו לפני. אולי יהיה אלכוהול, אולי זה יעזור. האם זה יעזור מספיק כדי לעשות עוד צעדים חשובים? לא יודע.

כולה נשיקה, לעזאזל.

אה, וכמובן שזה "המופע של טרומן" ולא "העולם"

Matzeket

New member
אז אתה רואה שיש לך תשובות?!...

סטטוס: בלבלת את הביצה והתרנגולת- כשיודעים איפה עומדים מגיע ה'תואר' (חברים/מדויטים/אקסים/שקר כלשהו) כבר באופן טבעי ולא בגלל שהחלטתם להחזיר על תואר כזה או אחר זה אומר שהקשר באמת בפועל במקום הזה.

מה אומרים מתי: הנה, יש לך תשובה! אתה לא מרגיש שזה מתאים כעת. למרות שאלה דברים שאתה מרגיש ויודע אתה גם מרגיש שעוד מוקדם מדי להביע אותם הלאה.
נהדר.

אל תפקפק בעצמך... מסתבר שיש לך אינטואיציות שעובדות- הנה עובדה!

איך הגבת כשהיא דיברה על ההתקדמות האיטית?
אולי זו דווקא הייתה יכולה להיות הזדמנות טובה, שלא לאמר נוחה, לפתוח קצת את הנושא מולה ולהסביר קצת את הצד שלך..

להנות להנות להנות: אם אתה מפוקס מדי על המטרה ומרוכז מדי בדרך ובקשיים שלה יש הרבה יותר סיכוי שתשבר הרבה לפני הפסגה ומה שיש לה להציע.
אם אתה נהנה מהדרך עצמה הקושי של הטיפוס לא תופס את מלוא תשומת הלב ויותר קל להתמודד איתו, הדרך יותר מעניינת אז יש גם אינטרס לעבור אותה והתגמול כשמגיעים לפסגה הרבה יותר גדול כי אין יותר מדי בילד אפ- אלא רק הנאה שהולכת ומתעצמת.
אז אתה צודק: זה בדיוק כמו להגיד למטפס לאוורסט להנות מהדרך!!!!!!!!!

זו לא כולה נשיקה.
נשיקה זה כיף ומרגש ולפחות אצלי, למרות שיצא לי להתנשק לא פעם ולא פעמיים (טוב נו, שלוש :) ) עם כל אחד יש את הפרפר הזה לפני בבטן. והחששות של איך זה יהיה ואם זה יהיה נעים לי ולצד השני.
במובן מסוים- זו קצת פעם ראשונה עם כל אדם חדש ולזה נסיון לא יעזור (הוא כן עוזר להתגבר על המבוכה ההתחלתית וה'הו לא הנה זה הנה זה בא הנה זה בא זה אשכרה מגיע אמאאאאאאא' של הפעם הראשונה הראשונה. גם זה עובר :) )

קצת אלכוהול.
קצת תפתח.
ואחלה שורת פתיחה זה 'ממש הייתי רוצה לנשק אותך עכשיו אבל....' :)

בקיצור, כאמור, האינטואיציות שלך טובות, ה'ריקוד' שלכם עובד.
מה שנשאר זה להנות (גם) ממה שיש לך עכשיו.
ולהפתח עוד קצת כדי שהיא תבין אותך , ואתכם, יותר.

וזהו.
לבריאות ילדים
מתרגשת לגמרי ממכם שתדע :)
אתם עושים לי עליצות שמחה בלב

jSb1

New member
כשהיא הזכירה את ההתקדמות האיטית זה היה כבדרך אגב בלבד,

זה לא היה מקום טוב. אולי אם תהיה עוד אפשרות. נראה. אני חושש לפתוח את זה בעצמי, כי אז אני בעצם הופך את זה לאישיו. מצד שני, לכל צד יש ציפיות, ואני לא רוצה לגלות דברים כשיהיה מאוחר מדי, בדיעבד, שהיא בעצם המתינה ואיבדה עניין בשלב מסוים (אין סימן שזה קורה, אבל).

אני יכול להנות מהנוף, אבל חייבים גם לשים לב איפה מניחים את הרגליים במהלך הטיפוס. הדרך ארוכה מאוד למטה, והסיכוי להשאר בריא ושלם הוא... אפס

ב"כולה נשיקה" לא זלזלתי בגודל המעמד. התעצבנתי על זה שזה כ"כ מפחיד, כשיש דברים הרבה יותר מפחידים אחרי זה.

ואיך מסיימים את שורת הפתיחה "ממש הייתי רוצה לנשק אותך עכשיו אבל...."? רק בהודאה לגבי הקצב, לא?

dahoe

New member
אני לא ידען גדול...

אבל אני חושב שאולי היא כבר מרגישה שיש לך מעצורים מסוג כלשהו. הקצב האיטי שלכם הוא עובדה שהיא גם מודעת אליה ולא משהו שאתה צריך לספר לה. אני חושב שאם אתה משוכנע שהיא נהנית איתך ושהקצב לא בוער לה לא תהיה לה בעיה גדולה. והמשפט לא חייב להיות הצהרה חד משמעית על חוסר נסיון. הוא יכול להיות גם "אבל אני לא בטוח איך לעשות את זה" ולראות לאן השיחה זורמת משם...

dori78

New member
שיהיה בהצלחה מחר

ותחזור לעדכן.

פשוט תהנה, תחיה את הרגע באותו רגע.

jSb1

New member
לומר למישהו במצבי להנות, זה כמו לומר "תהנה מהנוף ואל תתרכז

בהליכה" למישהו שמטפס על האוורסט

כשהכל כ"כ חשוב, מאוד קשה לשחרר ולהנות. זה מה שקורה בפועל, כי אי אפשר לתכנן באמת הכל או לשלוט בהכל, אבל זה מאוד מתסכל, החשש הזה מהנפילה הקטלנית מגובה כזה.

וכמובן,

היי

דבר ראשון כיף לך, תהנה, תזרום ותלמד על עצמך ופשוט תהנה ממה שיש בלי לחשוב יותר מדי.
מכירה את ההרגשה של ההתרגשות והכיף של ההתחלה אז באמת תהנה מזה
לא חושבת שמומלץ להתחיל לדבר על דברים כבדים ולנסות להגדיר את המערכת יחסים.. אם הפגישות זורמות מאחת לשניה וכיף לכן אז מה הטעם להיכנס להגדרות וכו'? זה סתם יכול להלחיץ את הצד השני. כל עוד אתה מראה עניין, מתעניין, מראה שאתה לא סתם מעביר את הזמן בין לבין ודואג להראות שאתה רציני ולא מחפש אחת לסטוץ אז לא תמיד חובה להושיב לשיחה של יחסינו לאן.
לגבי אם לעדכן אותה לגבי חוסר ניסיונך, תראה אם השיחה עולה מבחינת אקסים ואקסיות וזוגיות בעבר אז אפשר כמובן לדבר על זה אין מה להסתיר, מצד שני לא הייתי מכינה אותה נפשית למשהו כזה בקטע של לעשות מזה דרמה .. זה מה שיש, זה חלק ממך ואין סיבה להפוך את זה למשהו מיוחד או מוזר. כל אחד והסיפור שלו וזה הסיפור שלך.
מה שכן תנסה כמובן לא להיגרר לפרינדזון, כלומר כן צריך שתתחיל להיות אינטימיות, קצת נשיקות, קצת קרבה.. לא חובה סקס ישר אבל כן לא לתת לזה לגלוש לקטע של ידידות, תראה שאתה כן נמשך וכן רוצה מעבר לידידים. אני חושבת שהכי קל לעשות את זה בבית, כלומר אם אתם יוצאים ואחכ סתם דוגמא אתה מלווה אותה הביתה אז כאילו יש את הלחץ של מהר להספיק לנשק כי הנה הדייט נגמר וזה מלחיץ. אז אפשר אחרי מס' דייטים מכובדת כבר להזמין הביתה לאיזה סרט, להזמין אוכל או לבשל, ואז כן לראות אם יש משיכה, אפשר טיפה לשתות לא בהגזמה כמובן ולהתקדם לנשיקה. זה חשוב לדעתי.
זהו בגדול נראה לי, תהנה:)

למעלה