אני מרגיש מתוסכל ותקוע-מחפש מוצא

aviz81

New member
אני מרגיש מתוסכל ותקוע-מחפש מוצא

קראתי מאמר על שבגיל ההתבגרות מפתח הנער את יכולת התקשורת שלו עם המין השני בצורה הכי משמעותית בחייו. אני בגיל ההתבגרות הייתי במסגרת חרדית , לא היה לי אפשרות לתקשר עם בנות. היום אני כבר חוזר בשאלה כבר כ 5 שנים ומאוד לא מצליח לי לתקשר עם בנות המין השני, אני נמצא תמיד עם הרגשה של דיפרסיה , מלא הרגשות של חוסר הצלחה, כשאני מגיע למצב שאני עם בת אני מובך כול כך. או מתלהב מידי. אני תמיד בורח , לא מראה אהבה , יותר נכון לא מראה בכלל יחס... מה שיותר מחמיר את התסכול שלי זה שאני מאוד מיני ואני נמשך לעשות סקס גם עם בנים, ולא מתוך שגברים מושכים אותי , יותר בגלל שני חרמן מאוד ואין לי אופציה אחרת. אני מאוד מצטער אחרי זה , וזה מאוד מתסכל ומעציב. כי אני כול כך רוצה בקשר בחום ובאהבה , ובסוף היום אני חוזר להיות עם עצמי לבד, מרגיש הכי רע.. השאלה שלי היא איך אני יכול לטפל בדבר הזה .. בכישור הזה של יכולת להתחיל ולפתח קשר עם בחורה. הייתי בטיפול פסיכואנליטי מעל שנה- זה לא עזר לי כל כל. הייתי בטיפול של רסיטל פאקסט –לא עזר לי הייתי בטיפול קבוצתי נגד חרדה חברתית-וזה לא עזר לי כול כך. יש איזה טיפול מומלץ לטפל בפיתוח היכולת הזו, וביציאה מהדיפרסיה שאני שקוע בה

כמה המלצות

שלום לך aviz81 . קראתי בעיון רב כל מה שכתבת ואנסה לפרק את זה לכמה חלקים ולנסות לעזור לך. זוהי באמת תופעה די שכיחה שגברים שגדלו בסביבה חרדית, שדואגת להפרדה מאד קיצונית בין שני המינים, לא רוכשים את היכולת ליצור קשר עם בנות המין היפה ומתקשים בכך. לצערי, גברים כאלה שנשארים בסביבה חרדית, סובלים פעמים רבות גם מקשיי תפקוד מיני שיכולים להעכיר מאד גם את חיי הנישואין שלהם. אבל אתה כבר בחברה אחרת, וגם לך חסרים הכלים הידע והניסיון ליצור קשרים כאלה. נוצר אצלך כנראה מצב של "מעגל סגור" שחוויות לא טובות עם בחורות יצרו אצלך כבר פחד ורתיעה בפעמים שבאו אחריהן, וכל פעם הפחד יותר גדול ותחושת האכזבה והדיכאון בהתאם. נראה לי שכדאי לך לקבל ייעוץ מאד מעשי, שממש יאמן אותך וילמד אותך ממש טכנית איך לגשת ולהתנהג במצבים האלה. כדאי שיהיה לך קשר עם מטפל שממש ילווה אותך בניסיונות האלה ויתמוך בך בזמן אמת. אני חושבת שהטיפול צריך להיות מאד ממוקד בבעיה , ולדעתי התחושות של הדיפרסיה יעלמו כאשר תרגיש שאתה מסוגל לשלוט במצב ולהיות יותר חופשי. לגבי הקשרים המיניים שלך עם גברים, יהיה צורך לראות באמת מה המשמעות של זה עבורך. לא נראה לי שאתה צריך להצטער על כך, אלא לראות האם זה באמת מתאים לך. יכול להיות שאתה מרגיש אשם על כך גם בגלל הרקע הדתי שגדלת בו. הגישה הנרטיבית במקרה שלך תתמקד בבעיה של הפחד והרתיעה שלך, ותתייחס אליה באופן מוחצן (כאל אובייקט חיצוני שמפריע לך לחיות את חייך כמו שאתה רוצה). בטיפול כזה אתה תבדוק את ההסטוריה של הבעיה, את המצבים בהם היא מצליחה להשפיע עליך, ומה את צריך כדי להחליש אותה ולהתגבר עליה (זה מאד בכללי ).על פי ניסיוני, טיפול נרטיבי הוא מאד יעיל במקרים של פחדים וחרדות הקשורים למצבים חברתיים כאלה. אשמח לייעץ בנושאים נוספים בהמשך, רינה בלום

למעלה