אני מרוגז

אני מרוגז

הלכתי עכשיו לקנות לעצמי משהו קטן לאכול ברשת מרכולים ליד העבודה שלי. בקופה שאלו אותי אם אני רוצה לתרום מוצר לפסח לנזקקים. תנחשו מה המוצר שהם מעבירים לנזקקים? שוקולד השחר לא מצאו מוצר יותר בסיסי? אם זה היה שמן או חבילת מצות קטנה, לא הייתי מהסס ותורם. אבל בשביל שוקולד???

schlomitsmile

Member
מנהל
למה לא? לא מגיע להם גם קצת מתוק? אתה מפרגן להם רק לא לרעוב? להיפך- אם יש להם חצי גרוש, הם כבר יקנו לעצמם מצה, אבל משהו מתוק למרוח עליה, לא בהכרח. אז למה שלא נעזור להם להרגיש חג, משהו קצת מעבר ללשרוד?

schlomitsmile

Member
מנהל
בעוונותינו, המדינה מתכחשת למעשה לאחריותה כלפי אזרחיה העניים, ומגוון בתי תמחוי, ארגונים ו"סתם" אנשים טובים, דואגים להאכילם. לקראת הפסח, זה אוסף מצות, ההוא שמן ומישהו דואג גם לשוקולד, שישמחו הילדים ../images/Emo13.gif

schlomitsmile

Member
מנהל
לא קיבוץ, גם הקיבוץ כבר לא קיבוץ... אבל מדינת רווחה. בן גוריון אמר פעם משהו כמו: חברה, כמו שרשרת, חזקה רק כחוזק החלשה שבחוליותיה. אפילו בארה"ב יותר ויותר אנשים מבינים, שקפיטליזם קיצוני לא רק שאינו מוסרי (כל יום מתים שם לא זוכרת כמה אנשים רק כי אין להם ביטוח בריאות. אובמה מנסה לשנות זאת), אלא שהוא מזיק לחברה, למדינה. אין בו שיוויון הזדמנויות, והוא גורם לכך שנפסיד את הפוטנציאל של חלק גדול מהאוכלוסיה.

Master Stav

New member
לא קונה את מדיניות הרווחה העכשיווית

בכלל אני נגד המדיניות הזו שגורסת שהמדינה חייבת בגלל חובת המדינה ללא מעט דברים ניחקו חובות המושבים, הקיבוצים, חברות ענק ועוד וכאשר אדם נופל בעסקיו במגזר הפרטי הוא צריך להתמודד לבד .... אני תורם ועושה כול חיי אבל לא בגלל בן גוריון שאחראי למחדל תורתם אומנותם ..... אלא כי כאדם פרטי שיש לי אני מפריש לאלו שאין להם אבל לא מתוך חבוה אלא מתוך רצון

schlomitsmile

Member
מנהל
זה יפה מאד שאתה תורם אבל הנקודה היא שלמדינה צריכה להיות מחוייבות כלפי כל אזרחיה, כלפי כל ילדיה. הזכות של כל ילד לא להיות רעב, הזכות שלו לקבל מענה לצרכיו החינוכיים (כולל למשל שיהיה לו קלמר...), לגדול באופן שהוא יוכל להתפתח ולהיות אדם שגם יתרום, לא צריכות להיות תלויות במזל שהיה או לא היה לו להוולד בשכונה כלשהי, וגם לא בטוב לבם של אנשים טובים כמוך. זו חובה מוסרית של המדינה וגם אינטרס שלה. כך לפחות אני רואה זאת.

Master Stav

New member
אינטרס כן חובה ממש לא ....

אני בעד קפיטליזים נאור ...מוזמנת לקרוא מה כתבתי בבלוג שלי על הנושא .... הטיפול הפרטני לא יעיל ובטח שלא ברמה של היום רק שינוי מגמה יכול לעזור אבל כול עוד הוא לא כאן העול נופל על מעמד הביניים שכבר נשחק לגמרי .... את אומרת שזו חובה במצב דהיום אין הדבר כך אלא נהפוך הוא המצב הינו כזה שלא ניתן לעשות את אותו שינוי מיוחל והשינוי לא מתחיל בחובה אלא ברצון ...לפחות על פי קו המחשבה שלי אינטררס בהחלט כן ...אבל לא מעבר לזה ....ושוב הכל תלוי באיך הדברים יעשו ומה השינוי המחשבתי שיונהג ...

gils33

New member
לא הבנתי

מה רע בשוקולד? למה לא? הם לא צריכים רק מוצרי יסוד,גם אני תרמתי אתמול ממרח שוקולד.

למעלה