אני מרימה את הכפפה שזרקה לי רותי

אורית ג.

New member
אני מרימה את הכפפה שזרקה לי רותי

(או עלי
) ופתחתי דיון בפורום ברית מילה על ההשוואה בין ברית מילה לבין ניקוב אזני תינוקת לצורך עגילים, הדיון שהיה פה לפני מספר ימים. הנה הלינק לפורום ברית מילה למי שרוצה לענות שם. האם ההשוואה בין ניקוב אזניים לעגילים לבין ברית מילה היא נכונה? האם זה באמת (קצת
) דומה? למה להשוות לקיצוץ זנבות של כלבים זה הגיוני? מה דעתכם? (ותודה לרותי)

שירי ל

New member
זו הסיבה שכל פחדתי בהריון שלא יהיה

לי בן... אני יודעת שאני לא אהיה מסוגלת לעשות לו ברית מילה ואני גם יודעת שלא תהיה לי ברירה...

_גלית_

New member
אל תכעסי אם אני שואלת... ../images/Emo13.gif

את לא חייבת לענות. פשוט העלת את זה כאן ולא בפורום ברית מילה ב"ונ... העובדה שתצטרכי לעשות ברית מילה כל כך מכאיבה לך, עד כדי כך ששמחת שנולדה לך בת ולא בן. אם ככה למה את מרגישה שאין לך ברירה
האם את דתיה, או מסורתית

שירי ל

New member
אני לא דתיה או מסורתית

אבל משפחתו של בעלי היא משפחה דתית מאוד, ודבר כזה לא יעבור לי בשקט. חזרתי לא מזמן מברית של בן משפחה, די מזועזעת, אחרי שהמון שנים לא הייתי בברית ותוך כדי גישוש אמרתי לבעלי - שאם יהיה לי בן אני בשום פנים ואופן לא אעשה לו ברית. בעיני (וסליחה אם אני פוגעת במישהו) זה אקט ברברי מאוד "בשם הדת". היה לנו דיון בנושא והבנתי שזה לא משהו שאני אוכל באמת ליישם כשיקרה. אם היה רק מדובר במשפחה ניחא. אבל זה חשוב מאוד לבעלי, ולכן לא נותר לי אלא לקוות שלא אצטרך לעמוד במצב הזה...

דליה .ד

New member
ברית מילה?../images/Emo128.gif

אני מלתי את שני בני ואני מצטערת מאוד על כך. הראשון עב זאת בקלות רבה וישן בשלווה לאחר מכןץ השני צרח 10 שעות לאחר מכן, כל תא בגופו ספג את הטראומה והזעזוע. אם היה לי השכל שיש לי עכשיו לא הייתי מלה אותם, או לפחות הייתי עושה זאת בהרדמה מלאה בבית חולים. וזו אופציה בשבילך לעתיד. אל תוותרי על הבנים הם נהדרים!!!!!

שירי ל

New member
קודם כל זה לא שישי לי כל כך בחירה..

הטבע מחליט בעניין הזה. לא ידעתי שיש אופציה לעשות את זה עם הרדמה - את מתכוונת לברית כשהם עדיין תינוקות או מאוחר יותר כשהם גדולים?

iris & ben

New member
לשירי...

מסכימה איתך בנוגע לטעונייך בנוגע לברית אני לא רוצה לפתח את הדיון בעד ונגד פה אבל בסוף בוצע לבני החיתוך אבל בבית חולים בהרדמה זה בוצע כשבן היה בן יומיים הוא מעט מאוד בכה מהזריקה וזהו שום בכי שום כאב לא בעת החיתוך ולא אחר כך כמון שלאנשים מסויימים יה מה להגיד אבל זה לא עיניין/מעניין אותי וילד נחשב יהודי ברגע שנולד לאם יהודיה ולא בגלל הברית

לגבי ברית ופחדים

כבר פתחתי הודעה בזמנו בפורופ ברית מילה, וקיבלתי תגובות בעד ונגד. כמובן שאני לא רוצה, אבל אין ברירה, הלידה בערך בעוד שבועיים עד חודש ובעלי כבר סגור על זה שיהיה ברית. לגבי ההשוואה בין ברית לניקוב חורים באוזן, לי יש טראומה כפולה. כשהייתי בת שמונה חוררו לי את האוזניים במחט מלובנת!!! וכמובן שזה החזיק רק שבועיים (היום כל האוזניים שלי מחוררות בהחלטה שלי - כמובן) לשחר חוררו בהפתעה ללא ידיעתי כשהייתה בתצ שמונה חודשים והיום אין לה בכלל עגילים. לתומר אני אפילו לא חושבת על זה. אבל עדיין אין מקום להשוואה לדעתי, מכיוון שיש פה עניין של לחץ חברתי, מסורת ועוד ועוד... ואילו חירור אזניים זה רק עניין של יופי (לחלק מהאנשים). אני אמנם לא בעד ברית וגם לא בעד חירור אזניים ללא בקשה מפורטת של הילד/ה, אבל כשזה כבר נוגע לעניין המסורת והמשפחה, אין לי ברירה...

iris & ben

New member
לפנינה ...

אם הסכמת לגבי ברית אני ממליצה רק עם הרדמה חברה שלי בארץ לקחה מוהל-כירורג אם את וצה פרטים אתן לך גם עקירה/סתימה אצל רופא שיניים מבצעים הרדמה

רותי ע

New member
גם אני ממליצה בחום על הרדמה

זה היה כל כך לא מה שדמיינתי. אני הייתי בפחד מכל סיפורי הזוועה ובסוף החיסונים היו הרבה יותר קשים. הוא בכה כמה שניות אחרי הזריקה ובשעת המילה שארכה שניות הוא לא בכה כלל. אותו יום אח"צ הוא היה קצת לא שקט אבל ללא בכי ובלילה ישן כמו תינוק.. ללא חבישה וללא דימום או הפרשות. האזור היה טיפה אדמומי למשך יומיים..וזהו. פעם הבאה אם תהיה אהיה הרבה יותר רגועה.

שירי ל

New member
רק להבין -

כשאתן אומרות "הרדמה" אתן מתכוונות למוהל רגיל שפשוט עושה זריקה במקום או שלוקחים את התינוק לבית החולים וכו´?

רותי ע

New member
מוהל שהוא גם רופא

כי רק לרופא מותר להזריק. הוא הגיע עם אסיסטנטית. היא הכינה את התינוק הוא נתן זריקה. תוך שניות התינוק נרגע. אח"כ כשהתחיל הטקס עמדתי בצד מפוחדת כהוגן. אחרי דקה המוהל קורא לי-בואי לכאן, הכל נגמר. היית צריכה לראות את הבעת התדהמה על הפנים שלי. שום בכי שום כלום. תינוק רגוע להפליא. במשך הברית היה כבר משמח מאוד בשבילי אחרי שנרגעתי

iris & ben

New member
הרדמה...

אני מתגורת בארה"ב ואנחנו עשינו זאת בבית חולים עם רופא לא מוהל חברה שלי פנתה בארץ למוהל שבמקצועו הוא גם רופא והם הלכו לבצע זאת בקליניקה שלו ומאחר והוא מוהל הוא גם בירך אז היה ברית+הרדמה וברכות את יכולה לברר פרטים בבית יולדות אם תרצי פרטים על הרופא/מוהל תגידי לי

אורית ג.

New member
לכל מי שעשתה כאן ברית מילה

או היתה נוכחת מקרוב בברית מילה ורוצה להמליץ על המוהל : אשמח אם תוכלו לכתוב כאן את השם לפחות (והעיר, אם אפשר, או כל פרט ידוע אחר). נכון שאני נגד נכון שאני לא עשיתי ודווקא בגלל זה כשנכנס לפורום ברית ממילה מישהו שמחפש המלצה (כמו פנינה), אין לי מה לומר לו ואין לי לאן להפנות אותו. אתן מוזמנות לעזור. ולרותי היקרה - בפורום "ברית מילה" המילה "פרימיטיבי" היא (לצערי) פינאטס. כל משתתף כמעט מקבל מידי פעם איזה תואר ממישהו אחר: פרימיטיבי, מתייון, מתעלל בילדים או אגואיסט ששם את העקרונות שלו (נגד ברית) על הגב של בנו. מצטערת אם נפגעת ובוודאי שרוב הפורום (ובפרט ההנהלה
) לא חושב שאת פרימיטיבית ומכבד את חובבי המסורת הזו - גם אם אינו מסכים עמה. תודה שבכל זאת נכנסת להגיב שם כי טוב שפורום תשמענה דעות מגוונות. ובמיוחד אני מסכימה בכל לב עם איריס רותי וכל מי שכתבה : הרדמה אינה מותרות או התלבטות - היא הכרח (לדעתי) כי אף אחד או אחת לא היתה מסכימה שיחתכו לה אפילו נקודונת חן קטנטנה בלי הרדמה. וגם בניקוב אזניים (שעל הדמיון אליו היה הדיון המקורי) שהוא במקום הרבה הרבה פחות רגיש - ראיתי לעיתים שמתיזים ספריי לאלחוש. להבדיל. ברית, שלא מן הפן הדתי, היא הליך כירורגי. פנינה היקרה (מצטערת שפורום ברית מילה לא עזר לך בזמנו עם המלצות) : מה הכוונה "עשו לשחר עגילים " ? בלי הסכמתך? בלי ידיעתL? מי עושה כזה דבר? (ואיפה המשטרה?) ונילי. נילי. . . אין לי מה לומר . אני ממש מזועזעת - וזו לא הפרזה. ראיתי את עניין הבעל שלך כבר אתמול בלילה והאמיני לי - לא יכולתי להוציא מילה. לדעתי היית צריכה ללכת לפני הלידה (בטח ידעת על העניין הזה מראש) לרב שיפסוק שאסור לבעלך , בעלך הידיים הלא מיומנות והלא בריאות, לעשות כזה דבר. אני בטוחה שרב היה פוסק לטובה התינוק - המצווה עצמה , ואני מכירה את ההלכה , לא נהיית "סוג ב´" אם מוהל מבצע אותה. נהפוך הוא : חובה , משום פיקוח נפש שבדבר, שאת החיתוך יבצע מישהו מוסמך ומנוסה. ואיך הסכמת בתור אמא? נשגב ממני. בין האגו של בעלי לגופו וסבלו של תינוקי : די ברור לשתינו מה עדיף : לריב קצת עם הבעל (סליחה על המיליטנטיות... אבל אם הוא היה מחליט שהוא מיניק בשבוע הראשון?) (ומה אומרת ציפי , אם בעלך היה רוצה להתהדר במצווה זו ? האם היית מסכימה מפני שלום בית?)

אורית ג.

New member
תודה רבה למי שהמליצה לי על מוהל

דרך "תפוז-חפוז". כי מי שלא מעוניין.ת לכתוב כאן המלצה ויש לה מידע - שתשלח לי במייל או במסר. אני כמובן לא אפרסם ממי ההמלצה - אז כמה שיותר פרטים יותר טוב. תודה (נא לא להמליץ על בעלים
)

עצם הברית לא הפריעה לי כ"כ

אני דתיה, והברית היא חשובה כמו גם עקרונית בעיני. אל תתקפו אותי - כמו כל דבר בדת - זה עניין אישי לחלוטין, ואין לי איך להסביר לכם את זה. מה שהפריע לי היו השמועות על קצבים, תאונות וכו´. מה שהכי הפריע לי זה שבעלי התעקש לעשות את זה בעצמו, בפיקוח של מוהל. אבל עברנו את זה בשלום, כשהמוהל מחזיק את היד של בעלי (לא מטאפורית - הוא ממש החזיק לו את היד), ולכפיר יש כל מה שצריך להיות... אני שמחה שאני לא אמורה להרות שוב - אין לי חשק לריב עם בעלי שוב על זה...

אני דווקא בעד

ברית מילה..יש לנו את עמית שעבר זאת דיי בקלות.. לשמחתי ולמזלי עשה זאת מוהל מקצועי ומוכר לקח אולי דקה..וטפו טפו טפו לא היו בעיות. קודם כל אבר מין שעבר מילה יפה יותר ואסטטי יותר, ושנית אני לא דתייה אבל זו בכל זאת מסורת שחשוב לנו לשמור עליה.

ציפי ג

New member
ספור המילה של חמשת בני

מובא להלן. (מפורום ברית מילה) הואיל ואנו לא מצווים לחורר את אוזני בנותינו, אני לא מוצאת שום מקום להשוואה. אני חייבת לציין שאבי אסר עלי לחורר את אוזני עד גיל 12, בו על פי ההלכה אני עומדת ברשות עצמי, ומאז יש לי עגילים למופת ואני אוהבת את זה מאוד, וגם לא זכור לי שכאב לי. לו היתה לי בת, לא הייתי מחוררת את אוזניה, עד לגיל בו היא בשלה להחליט החלטה שכזו.

למעלה