לכל מי שעשתה כאן ברית מילה
או היתה נוכחת מקרוב בברית מילה ורוצה להמליץ על המוהל : אשמח אם תוכלו לכתוב כאן את השם לפחות (והעיר, אם אפשר, או כל פרט ידוע אחר). נכון שאני נגד נכון שאני לא עשיתי ודווקא בגלל זה כשנכנס לפורום ברית ממילה מישהו שמחפש המלצה (כמו פנינה), אין לי מה לומר לו ואין לי לאן להפנות אותו. אתן מוזמנות לעזור. ולרותי היקרה - בפורום "ברית מילה" המילה "פרימיטיבי" היא (לצערי) פינאטס. כל משתתף כמעט מקבל מידי פעם איזה תואר ממישהו אחר: פרימיטיבי, מתייון, מתעלל בילדים או אגואיסט ששם את העקרונות שלו (נגד ברית) על הגב של בנו. מצטערת אם נפגעת ובוודאי שרוב הפורום (ובפרט ההנהלה
) לא חושב שאת פרימיטיבית ומכבד את חובבי המסורת הזו - גם אם אינו מסכים עמה. תודה שבכל זאת נכנסת להגיב שם כי טוב שפורום תשמענה דעות מגוונות. ובמיוחד אני מסכימה בכל לב עם איריס רותי וכל מי שכתבה : הרדמה אינה מותרות או התלבטות - היא הכרח (לדעתי) כי אף אחד או אחת לא היתה מסכימה שיחתכו לה אפילו נקודונת חן קטנטנה בלי הרדמה. וגם בניקוב אזניים (שעל הדמיון אליו היה הדיון המקורי) שהוא במקום הרבה הרבה פחות רגיש - ראיתי לעיתים שמתיזים ספריי לאלחוש. להבדיל. ברית, שלא מן הפן הדתי, היא הליך כירורגי. פנינה היקרה (מצטערת שפורום ברית מילה לא עזר לך בזמנו עם המלצות) : מה הכוונה "עשו לשחר עגילים " ? בלי הסכמתך? בלי ידיעתL? מי עושה כזה דבר? (ואיפה המשטרה?) ונילי. נילי. . . אין לי מה לומר . אני ממש מזועזעת - וזו לא הפרזה. ראיתי את עניין הבעל שלך כבר אתמול בלילה והאמיני לי - לא יכולתי להוציא מילה. לדעתי היית צריכה ללכת לפני הלידה (בטח ידעת על העניין הזה מראש) לרב שיפסוק שאסור לבעלך , בעלך הידיים הלא מיומנות והלא בריאות, לעשות כזה דבר. אני בטוחה שרב היה פוסק לטובה התינוק - המצווה עצמה , ואני מכירה את ההלכה , לא נהיית "סוג ב´" אם מוהל מבצע אותה. נהפוך הוא : חובה , משום פיקוח נפש שבדבר, שאת החיתוך יבצע מישהו מוסמך ומנוסה. ואיך הסכמת בתור אמא? נשגב ממני. בין האגו של בעלי לגופו וסבלו של תינוקי : די ברור לשתינו מה עדיף : לריב קצת עם הבעל (סליחה על המיליטנטיות... אבל אם הוא היה מחליט שהוא מיניק בשבוע הראשון?) (ומה אומרת ציפי , אם בעלך היה רוצה להתהדר במצווה זו ? האם היית מסכימה מפני שלום בית?)