אני מרימה את הכפפה שזרקה לי רותי

ציפי ג

New member
מהרבה סיבות ואני לא אכנס לכולן

בראשונה - רופא מוהל שהתיעצתי איתו, ואני סומכת עליו בעינים עצומות, אמר לי שיש לזריקות סיבוכים שהציבור הרחב לא יודע עליהן, והן מזיקות לתינוק (כגון בצקת). שנית, גם הזריקה כואבת, ואת הכאב שלאחר הברית היא לא לוקחת (לאחר חלוף ההרדמה) שלישית יש מחלוקת הלכתית האם הדבר מותר או אסור, וביותי אדם דתי, אני לא מתכוונת להכנס לגדר המחלוקת. כל שאר התשובות הרי הן כתובות בפורום ברית מילה, לאורך השנה האחרונה.

iris & ben

New member
לציפי ../images/Emo51.gif על התשובות ו...

בארה"ב המון מלים את בניהם הכוונה גם לדתות אחרות עד כמה ידוע לי ומנסיוני זה בהרדמה כך שנושא הבצקות לא ידוע לי אבל יחד עם זאת אני מאמינה אבל לדעתי הסיכונים יותר גדולים הם ללא הזריקה כואבת גם אצל רופא שיניים... לגבי ההלכה-קטונתי... זהו עכשיו אני עורת לפתוח דיון בברית מילה בעד ונגד...

אני???

אין לך מושג עד כמה. לבעלי יש פגם בעצמות של הזרוע, והוא לא יכול לסובב את היד יותר מעשר מעלות לכל צד, או להחזיק כף יד פשוטה שטוחה לקבל משהו. המוהל לא ראה את היד של בעלי עד אחרי שהוא הכין את כפיר ובא להדריך את בעלי. כשהוא ראה את הפגם ביד של בעלי, הוא התעקש להחזיק לו את היד, ואמר לי שבפעם הבאה הוא לא יתן לו. הרגעתי את המוהל שאין פעם הבאה

דיאנה1

New member
אבל למה זה היה כל כך חשוב לו?

(לבצע את החיתוך בעצמו, הכוונה). מסיבות דתיות? או בגלל שהוא לא סמך על אף מוהל?

רותי ע

New member
אז עניתי שם וזה מה שקיבלתי ../images/Emo59.gif

זאת היתה תשובתי: בתור אם שמלה את בנה ושתימול בנים נוספים אם יהיו לה- על פניו אין הבדל. שתיהן פעולות כירורגיות שנעשות בפעוט ללא הסכמתו. אז מדוע אסרב לנקב אוזניים ואסכים לחתוך עורלה שהיא פעולה כואבת ומסוכנת יותר? כי הסיבות למילה הן עמוקות ומהותיות (בשבילי ובשביל משפחתי) בעוד שניקוב אוזניים הוא לצורך אסטטי בלבד. אם עם ישראל היה מנקב את אוזני הבנות במשך דורות והיתה לכך משמעות דתית/חברתית/היסטורית כמו למילה הייתי מנקבת את אוזני בנותי. ולהפך-אם המילה היתה לשם יופי ואסטטיקה לא הייתי מלה את בני. (ואני לא נכנסת לויכוח של האם הסיבות למילה נכונות או לא כי לא זו היתה שאלת הדיון). ומה ענתה לי מישהי? שאני פרימיטיבית כי אני חושבת אחרת ממנה (כלומר מלה את בני)
טוב שאצלנו אני יכולה לרשום תשובה כזו ואף אחת מהאימהות שנגד מילה לא תכתוב עלי דברים כאלו

דיאנה1

New member
רותי ../images/Emo24.gif בטח שאף אחד כאן לא

חושב שאת פרימיטיבית. וגם "שם" היתה תגובה אחת כזו, שלא שיקפה את כלל התשובות והתגובות, אז אין צורך להסיק לגבי כל משתתפי הפורום. גם כאן לפעמים משתרבבות תשובות המאשימות בפרימיטיביות... תסתכלי דיון אחד למעלה (בעצם למטה אחרי ההקפצה הזו), ולא צריך להכליל ממנו לגבי האווירה בפורום הזה, נכון?

mom&shaked

New member
בעד ברית מילה ונגד חורים באוזנים

שקד עבר ברית מילה על ידי מוהל מוכר ומקצועי שמל גם את שני בני דודיו של שקד ועבר את זה בשלום. הוא בכה ממש כמה דקות וזהו, האזור אחרי הברית נראה בסדר גמור ולא היה שום דבר חריג. אנחנו לא דתיים בכלל, אבל היה לי חשוב ששקד יעבור ברית מילה, (לבעלי פחות, בניגוד למה שהרובכם כתבתם שלבעל היה חשוב). רופא ילדים שאני בהחלט סומכת עליו לא נעזר במרדים כשבניו עברו ברית מילה וסיפר לי שזריקת ההרדמה מסוכנת ולכן גם אני החלטתי לא להעזר במרדים אלה במוהל רגיל. המוהל שמל את שקד היה בהחלט מדהים ועשה את עבודתו נאמנה, כל ניסיונותי לשלם לו (ניסיתי גם כסף וגם מתנות) עלו בתוהו, הוא לא הסכים לקחת כלום!!! הוא בא לראות את שקד יום לפני הברית, הדריך אותי במה להצתייד לברית ובא להוריד לו את התחבושות יום אחרי הברית ולא הסכים שאשלם לו אפילו עבור המונית (אין לו רכב) בקיצור צדיק אמיתי. אני נגד חורים באוזנים לפעוטות כשיגיעו לגיל בו יוכלו להחליט לבד יעשו ככל העולה על רוחם. אין לי מושג מה ההלכה אומרת לגבי חורים באוזנים, אני יכולה לנחש שזה אסור על פי ההלכה, אבל באמת שאני לא יודעת... אשמח להשכיל.

_גלית_

New member
לרותי ולכל האמהות ../images/Emo20.gif

אני ממש ממהרת... אז אני רק אגיד שבתור משתתפת בפורום ברית מילה ב"ונ, ההתקפות הנ"ל ממש לא מייצגות אותי. אותי מעניין לנהל דיון פתוח בעניין ולא לתקוף ולהוריד ראשים, גם אם לפעמים קשה לי לשמוע דעות אחרות, כולל מה שנכתב כאן... בשורה התחתונה אני בעד שכל אחד יפעל לפי אמונתו ויעשה מה שטוב לו ובאמת מכבדת דעות אחרות, אני מצטערת על התחושה הקשה והמוצדקת שלך ושמחה שבכל זאת כמה אמהות הסכימו להתייחס לעניין ולהביע את דעתן, כי בדרך כלל כשזה עולה משתררת שתיקה, ואף אחד לא מוכן להתייחס לזה, כאילו זה לא קיים. תודה... ביי.

_יובלל_

New member
מצטרף לדברי גלית

אדם באמונתו יחיה! בפורום ברית מילה התפתח דיון שלם בעקבות ההתבטאות על הפרימיטיביות, והנה לינק לדעתי בנושא..

anat30g

New member
יש הבדל מהותי בין חורים לבין ברית

חורים באוזנים אצל ילד או ילדה אינם עניין תרבותי דתי... הם גם לא יגרמו לילד להיות שונה בחברת ילדים - בישראל של היום רוב הילדים נימולים וכבר היו סיפורים על ילד בגן שלא נימול והרתיעה של ילדים מצד אחד ומטפלות מצד שני... וכמובן גם סרקנות של ילדים למראה השוני, בגיל יותר מאוחר בושה של הילד ללכת לשירותים כי הוא שונה.

דליה .ד

New member
ברית או לא../images/Emo41.gif

לגבי הבושה אם יש לך פיפיון נימול או לא... זו ממש שטות! יש ילדים גבוהים ויש נמוכים, יש ממושקפים ויש לקויי שמיעה, יש רזים ויש שמנים. כולם י ל ד י ם !!!!!! ואם הפין שלו חתוך או לא זה לא משנה. כדאי שנחנך את הילדים שלנו שבני האדם שונים זה מזה ויש ילדים נימולים ויש שלא, זו לא סיבה לגנאי ליגלוג או כל דבר אחר... זו צרות עין וגזענות לשמה... מה כל הגויים מלוכלכים ואין להם מספיק שכל לעשות ברית כדי שיהיו "יפים" יותר או "בריאים" יותר. הבנים שלנו הם קרבנות לתרבות יפה מאוד אך שיש לה כמה טקסים פאגניים וברבריים. וזו לא סיבה מספיק טובה כדי לימול אותם....

anat30g

New member
אני מסכימה איתך - אבל

גם אם הילדים שלי ושלך יהיו נפלאים ומבינים וללא דעות קדומות וצרות עין... עדיין יש בעולם יותר מידי ילדים אחרים. אבל בואי לא נדבר על ילדים... אני הייתי מזועזת כשמטפלת בפעוטון סירבה לחתל ולטפל בילד שלא נימול... זה נכון שהיא טיפשה ומטומטמת, ושגם שמעתי שהיא קיבלה על הראש ואיומו לפטר אותה, אבל אני בדעה שאם אנחנו יכולים - אז אנחנו צריכים לעשות לילדים שלנו קיצורי דרך ולהקל עליהם את החיים... האם אנחנו פוגמים בילדים שלנו בעשית ברית - לפי המחשבה הדתית - זה ההפך - אנחנו משלימים את מעשה הבריאה - לפי המחשבה הדתית ברית המילה הופכת תינוק "מסתם" תינוק - לתינוק יהודי "מושלם". אפשר להסכים עם זה, אפשר שלא... בחברה שבה הרוב נימולים - ילד שלא נימול הוא חריג וטיבם של חריגים לבלוט בשטח - אפילו שהאיזור אמור להיות מכוסה.

אני מסכימה עם ענת

חורים באזניים - אישית לא נראה לי בגיל צעיר. זה דבר אופנתי ושהבת שלי תעשה כשזה יהיה יפה בעיניה. מה שבטוח - חוסר בעגילים לא יגרום לה לבעיות חברתיות. לגבי ברית - מה לעשות, אנחנו חיים בקרב חברה דתית, גם אם חילונית - עדיין עורכים בר מצווה גם אצל רפורמים, חתונה - גם אזרחית, אבל לגבי הברית - הילד עוד ייתקל במספיק קשיים בחיים, אז למה להערים עוד אחד. בוודאי אם יוצא ילד עדין, רגיש או עם בטחון עצמי נמוך, אז זה רק יוסיף קשיים.ואתן יודעות כמה ילדים הם חסרי רחמים. לא חייבים לעשות ברית בצורה הישנה והמיושנת, אלא בהרדמה וע"י רופא וכך להפחית את הטראומה כמה שיותר.

רותי ע

New member
מאותה סיבה הקפדתי לבחור לו שם

"רגיל" ולא יוצא דופן. נכון שיש ילדים שמתמודדים יפה עם שמות מיוחדים אבל יש ילדים שקצת יותר קשה להם להיות שונים ומכיון שאינני יודעת לאן יתפתח האופי שלו העדפתי שלא יהיה מיוחד.. לגבי הברית-גם מסיבה חברתית, גם בגלל משפחה קרובה דתית ורגשות חזקים של הבעל בנושא וגם בגלל שנראה לי יותר בריאותי. למעשה לא הקדשתי לכך יותר מדי מחשבה. צריך חיסון? צריך. צריך ברית? צריך. ביחוד אחרי הברית הנושא כלל לא מעסיק אותי. מה שכן העסיק אותי מהיום שגיליתי שאני בהריון עם בן-למצוא מוהל מומלץ שהוא גם רופא. בלי זה לא הייתי מוכנה לימול אותו.

לנו היה חשוב שזה יהיה שם של בת

כי הקטע של שמות דו-מיניים לא דיבר אלינו, הזהות המינית היא חלק חשוב לדעתי מהזהות כאדם. כיוון שאיה נטולת שיער ושובבה, בדרך כלל חושבים שהיא בן. כשאני מתלוננת על זה כבר הציעו לי כמה נשמות טובות לעשות לה חורים באזניים כדי שידעו ישר שהיא בת, אבל זה רחוק מעבר לגבול שאני מוכנה לחצות. לגבי ברית מילה, לשמחתי לא עמדתי במצב הזה. אני באמת לא יודעת מה אני ארגיש אם וכאשר יהיה לי בן.

למעלה