אני משעממת אותה?...

O Lilith

New member
אני משעממת אותה?...

היא בת חודש ושבוע (אני כותבת בהתחלה כדי לא לשכוח בסוף) היא יונקת מלא, בשבוע האחרון זמני היניקה מתארכים ויש יותר זמן "פנוי" בין הארוחות. אמממ... מה אנחנו אמורות לעשות בזמן הזה, אני קצת שרה לה אבל היא מסתכלת עלי במבט מתעניין אך משועמם, או שזה רק בראש שלי? אפשר כבר לשחק איתה בגיל הזה? איך לשעשע אותה? איזה משחקים? תודה ! ל.

מעתיקה לך משהו שכתבתי רק הבוקר

גיל שלושה חודשים הוא גיל גבולי, בו קיים בדר"כ מעבר הדרגתי מהתמקדות התינוק בעולמו הפנימי ובצרכיו להתמקדות מעט ממוקדת יותר בסביבה ובגירוייה. לאט לאט בתך תתחיל להתעניין יותר בחפצים ובגירויים שסביבה. עם זאת, חשוב לזכור שגם עכשיו ממש לא "משעמם" לה. היא אינה חייבת צעצועים התפתחותיים ובשלב זה כל דבר יכול להיות גירוי מעניין (לראות עץ שענפיו זזים ברוח, למשל..). אם נראה לך שבתך מסתכלת או מתעניינת במשהו כדאי להניח לה לעשות זאת. אם לא, נוכחותך שם (את הגירוי הכי מעניין שיש..), הדיבור אליה, השירים וכו' הם בעצם כל מה שהיא צריכה. אפשרי לה את נוכחותך ומגוון של תנוחות מבחינה מוטורית (שכיבה על הבטן, שכיבה על הגב, החזקה שלך בכל מיני וריאציות וכו') והיא כבר תעשה את השאר לבד... כתבתי את זה בתגובה לשאלה דומה ששאלה אמא לבת שלושה חודשים. על אחת כמה וכמה שמדובר בבת חודש ושבוע... בגיל הזה התינוק עסוק מאד גם בעולמו הפנימי, בתחושות הגוף הבסיסיות ובהבחנה בין אני ואחר, בין גופו והסביבה. אם מעניין אותך לנסות להבין "מה עובר לה בראש" אני ממליצה בחום על הספר של דניאל סטרן - "יומנו של תינוק". זהו ספר המנסה לתאר את העולם מנקודת מבטו של התינוק, על פי גילאים. מה שכן, חשוב לזכור שמה שסטרן מתאר שם זו רק אופציה אחת ויכולות להיות עוד אופציות... לא תמיד חייבים לעשות דברים עם תינוקות, חלק גדול מהעניין לפעמים הוא פשוט להיות איתם ובשבילם כשהם מגלים את הסביבה והעולם.. תיהני ממנה! שרית.

O Lilith

New member
תודה לך

אני מאוד נהנת ממנה, מהתנועות שלה המבטים שלה, אבל חשבתי שאולי אני אמורה לעניין אותה חזרה ולא מצליחה. שמחה לקרוא שכרגע מספיק לה רק להיות איתי.

למעלה