אני משתגע! אמא לא מוכנה לקבל אותה..

painlies

New member
אני משתגע! אמא לא מוכנה לקבל אותה..

שלום לכולם, לא האמנתי אף פעם שזה יגיע למצב כזה, אבל הנה... יש לי חברה, כבר חודשיים. אני עדיין חושב שהכל זה חלום אחד גדול, לא יכולתי לבקש יותר. אני אוהב אותה בעמקי נפשי, וכך גם היא - הקשר ביננו כל כך טוב שפשוט אין לי מילים לתאר אותו. וכל זה, נוכח המרחק הגדול (יחסית) בין שנינו, אני גר באזור תל אביב - והיא באזור הכרמל. שישים קילומטר שמפרידים ביננו, ולפעמים גם מקשים על הדברים, אבל הנה - אנחנו מסתדרים. אנחנו מתראים בין פעמיים לשלוש בשבוע, לפעמים אפילו יותר (שנינו בחופש, אין הרבה מחוייבויות... החיים הטובים) וכשזה קורה, שנינו לא רוצים להפרד אחד מהשני - הדרך הנוחה ביותר היא פשוט לישון אחד אצל השני, כמובן. באופן מפתיע אמא שלה מאוד מאוד פתוחה, ומקבלת אותי בחיבוק גדול אל הבית. אמא שלי.... רק מקשה. אני לא מבין את זה, אמא שלי! זו שתמיד רצתה שאני אהיה מאושר - אז הנה.. זה הגיע. היא פשוט לא מוכנה שהיא תישן אצלנו. זה נכון, אין לנו בית גדול, אבל יש לנו חדר ריק (שלא נדבר שיש בו מיטה זוגית). היא לא מוכנה ממש לנמק למה - חוץ מהעובדה ש "לא נוח לה", לא ברור לי למה... אבל גם אם... מילא היינו ישנים, משאירים בלאגן והורסים את הבית ככה שבאמת הייתה סיבה לסירוב שלה - הייתי מבין. אבל לא, היא לא נתנה לה אף פעם לישון בבית. מההתחלה ציינה את העובדה הזו. דירתה של סבתא שלה נמצאת באותה עיר שאני גר בה, כך שזוהי לא בעיה גדולה לישון שם. אבל - אחד, סבתא שלה נפטרה לפני כחודש וחצי! היא לא גרה בדירה כבר שנים רבות, אך עדיין - זו דירה של סבתא, למרות שהיא לא אומרת כלום - לא נראה לי שזה נוח מידי. שתיים, ברור שאני מעדיף לישון בשקט, בלי ההורים שלי על הראש, אבל זה העניין העקרוני! של הקבלה אלינו הביתה, אפילו שלא נישן שם, צריכה להיות האפשרות! זה נראה לי כל כך בסיסי!!! שלא תחשבו, חברה שלי חמודה מאוד, מנומסת, נו... ילדה טובה כזו אין שום סיבה שבעולם שאמא שלי לא תרשה לה לישון אצלי. ניסתי להסביר לה מה הסיבה שחשוב שהיא תישן פה, הרי, נעשה מה שנעשה אם או בלי שהיא תישן אצלי בבית, אך המרחק מקשה, הרכבת חוזרת בשעה מוקדמת מאוד ובכלל זה לא נוח. ניסיתי הכל, ניסיתי בעדינות, ניסיתי לדרוש, ניסיתי להסביר, ניסיתי גם לקבל סיבה ממשית לסירוב חוץ מ "לא נוח לי" - ולא קיבלתי. אני מרגיש ממש לא בנוח, לא עם המשפחה שלי, ולא כלפי החברה שלי. לא שזה מה שיקלקל לנו את היחסים, אבל אני לא מרגיש בנוח, ואני גם לא הולך לישון אצלה מאותה הסיבה - לא נוח לי. אני מרגיש כאילו אמא שלי מנסה בכל הכח להקשות על הדברים במקום לתת מעצמה ולעזור, כפי שציפיתי ממנה. יש למישהו רעיונות מה אפשר לעשות בנושא הזה? אני כבר לא יודע מה לעשות חוץ מלצאת מהבית ולשכור דירה (ובזמן שכתבתי את זה פקיד הבנק צחק בקול רם...)

לא נוח..../images/Emo4.gif

האמת היא, שיכול מאוד להיות שלאמא שלך באמת לא נוח. אני זוכרת שכשאני הייתי בגיל שלך, לקח לה הרבה זמן עד שהיא הסכימה שהחבר שלי (שגר בבית ממול) יבוא לישון אצלי ואיתי. סבא וסבתא שלי בכלל לא הרשו כזה דבר. (וזה אחרי שכולם ידעו שאנחנו כבר מקיימים יחסי מין, אז גם אני לא הבנתי מה ה"ביג-דיל"). אני לא יודעת מה אמא שלך עוברת, אני רק יכולה לתאר לעצמי. העובדה שאתה עם חברה רצינית, שנשארת בבית יוצרת אינטימיות לא רק עבורך ועבורה אלא גם עבור שאר חברי המשפחה (אי אפשר לצאת מהחדר לשירותים חצי ערומים וכדו'). אני יודעת שזה מה שהפריע לאמא שלי. היא מקשה עליך בעוד דברים במערכת הזאת? אם לא, אז אני הייתי מנסה להסתכל על הדברים מנקודת מבט אחרת. אני בטוחה שהיא מאושרת עבורך, והיא שמחה שאתה שמח. אבל הכנסת חברה שלך באופן קבוע לבית שלה בשעות השינה, אכן מפריעה לה, וזה לא ממש קשור לאושר שלך, אלא גם לנוחות של אמא שלך. נקודה לחשיבה. אשמח לקרוא מה יש לך להגיד בנושא. יעל

painlies

New member
אולי, אבל עדיין...

הנקודה היא שהיא לא גרה בבית ממול (לא הייתי מתנגד בכלל, אבל זה המצב). למעשה, היא גם לא גרה בעיר השכנה. וכמעט לא באזור חיוג הקרוב... אמא שלי לא מקשה באמת, היא יותר.. מעבירה ביקורת מאוד חריפה לפעמים, על דברים שאני עושה או לא עושה, שלא תמיד הם עניינה (לדעתי לפחות...), כמו כמות השעות שאני מבלה בעבודה (עד עכשיו ביליתי את כל זמני בעבודה שלי, למרות שלא קיבלתי שום תמורה על השעות הנוספות - לא ניצלו אותי, פשוט זה הרבה יותר מעבודה בשבילי), ועכשיו כשלא נוח לא, אז אני מבלה שם את זמני, אלא עם החברה שלי... נראה לי יותר חשוב. או הערות לגבי הכסף שאני מבזבז או לא מבזבז, שבחיים לא לקחתי מההורים שלי שקל להנאות הפרטיות שלי (יציאות, קניות וכו'). אז כן, לפעמים זה יכול להיות מאוד מעצבן, אבל.. אני מתעלם. אני מצפה ממנה, בתור אמא שלי, לפעמים לוותר על הנוחיות. ולא, זה לא אומר שאני אבוא לישון עם החברה שלי כל שני וחמישי, גם לא כל שלישי ורביעי, אבל אחת ל... יכול להיות שכן. יותר מזה - הרבה יותר נוח לי לישון בדירה של סבתא שלה, מה... אני צריך את ההורים שלי על הראש? אבל זה עניין מאוד עקרוני - של ההסכמה והקבלה הביתה. לי אין במה להתבייש בבית שלי, או במי שגר בו (אגב, אחותי כבר יצאה מהבית וכרגע זה רק אני וההורים שלי). כנראה שלאמא שלי יש... ולא ברור לי על מה כל הסיפור. ברור לי אגב, שלא מדובר בחברה שלי - כל המשפחה שלי אוהבת אותה מאוד. אבל בכל זאת, המצב הזה בעייתי, ולא נוח - לי.

בכל זאת- זה הבית שלה. אני לא מסכימה

עם כל מה שהיא עושה ואם בחרת לך בת זוג עליה לכבד את הבחירה שלך ולקבל את בת הזוג. אבל זה קטע כזה של אימהות שפיתאום רואות את הבנים שלהם "נלקחים" על ידי מישהי אחרת והאמהות עדיין רוצות להרגיש בשליטה על הבן שלהם. שב עם אמא שלך ותיראה מאין נובע הקושי שלה- אולי תוכלו להגיע לעמק השווה וליצור תנאים טובים לכולם?

painlies

New member
ניסיתי! כמה ניסיתי...

הרי אחרת לא הייתי צריך את עזרתכם כלל וכלל. ניסיתי לדבר איתה על כך, בכל צורה שרק אפשר, ניסיתי להביא אותה לאיזה שו מצב בו היא תהיה מוכנה לקבל דברים כך שיהיה נוח. ניסיתי להבין למה לא נוח לה, כדי ליצור מצב בו כן יהיה לה נוח, אך נראה כאילו שזה בלתי אפשרי וההתנגדות היא עקרונית ומטומטמת, וכי שום דבר לא יזיז אותה מעמדתה...

בין שתיהן? ממש לא זו הדרך.

אחרת זה יהיה ככה כל החיים- זו תימשוך לפה וזו לשם. הוא צריך ליפתור את הדילמה עם האמא שלו .

mbongares

New member
אני באותו....................

מצב כמוך לגבי האמהות. ההבדל היא שהיא הצליחה להפריד בינינו. אבל אני לא מוותרת. זה כואב זה הורס. דעתי אסור לך לוותר. כי הכאב אחרי שהיא תצליח זה ממש מכוער. אני מרגישה מתה בלעדיו. אנחנו חיינו ביחד 3 שנים. עם הילד שלו ושלי.היא ממש הרסה מערכת יחסים טובי והרסה את האושר שיש לבןשלה. אני מבינה אותך. פשוט תילחם ובהצלחה לשנינו.

החזרת אותי לימים אפלים ../images/Emo10.gif

אבל רק דבר אחד אני יכול לומר לך: אמא, היא אמא ואם יש לה תחושה לא טובה לגבי הבחורה שלך - אז תעצור ותנסה להבין. אני לא אומר שאמא שלך תחליט לך עם מי לצאת, אבל מנסיון - אינטואיציה של אמא - אין דבר יותר חזק מזה. יש להן חוש שישי מיוחד... חוץ מזה: אם נלך לפי חוק יבש...הבית הוא של אמא שלך והיא מורשית להכניס אליו כל מי שהיא רוצה. דבר נוסף: (אני בטוח שיהיו פה כאלה שיתקפו אותי על זה) אבל... אין בחורה ששווה שתהרוס את היחסים שלך עם אמא שלך. אמא תעמוד לצידך בכל עת. (ההערה האחרונה תקפה גם לנשים...
)

mbongares

New member
היי פוקולו.........................

זה נכון מה שאתה אומר אבל שוב תבדיל בסיטואציות. נכון אין כמו אמא. עם המטרה הייתה לטובו בסדר. אוריד את הכובע בפניה. אבל לי יש שהטרה היחידה הייתה הרס. הרקע שלי הוא פשוט עצוב. נתתי, ויתרתי, הנחתי, אהבתי. מה קיבלתי יריקה וסתירה. לו היא באמת איכפת לטובת הילד היא הייתה עוזבת אותנו במנוחה אבל כנראה שהחבר שלי לא היה מספיק חזק בכדי להחזיק בנו. כל משמכיר אותנו אומרים הוא עוד יחזור אליך ותראי. תקווה שלי היחידה היא רק שזה לא יהיה מאוחר עבור שנינו

יעד שקד

New member
אולי ואולי

ברגע ששניכם (אתה ואמא) נינוחים ושמחים ומשדרים על אותו גל. אם אתם נוהגים כך אז חבק אותה ונסה לשאול בצורה ובטון תמים, אם יש לה התנגדות שבחורה ישנה אצלכם בבית, כל בחורה או דווקא הבחורה הנוכחית. נסה לתת לה להבין באמת שדעתה חשובה לך ושתשתף אותך ברגשות שלה ובתחושות שלה, האם היא חושבת שהקשר הזה טוב לך מפרה אותך, יתכן שאם תנסה לשמוע אותה בין השורות להלך בין הטיפות אולי תבין את המניעים שלה. אני בדעתי כמו קודמי שיש לאמא תחושה שרק אמא יכולה לדעת ולהבין. היא רואה דברים שאנו לא מצליחים להבין איך עלתה על זה או מה גרם לה לדייק בצורה מפתיעה כזו. תזכור להגיד לה שאתה אוהב אותה והיא יקרה בעיניך. תפתח ותסיים במילים כאלה. זה עשוי לעזור. רק תנסה. ולסיום, אכן כן, היחידה שתהיה לצידך כל הזמן בכל עת ובכל שעה ולא משנה מה תעשה - זו רק אמא!! עובדה.

לנדב

היי נדב?אז ככה אני ממש לא מבינה את הסיבה של אימך.ואני גם לא השפוט אותה חלילה לעולם כן.אני לא יודעת איזה חינוך וכמה אתה חבר איתה.אבל?יש לי בן בגילך הכיר מישהיא ואמת מספיק לי שהודיע לי אמא אפשר שתישן אצליינו. ואמת חופשי נתתי אפילו כמו לירח דבש ולמה לא. יש לו חדר לבד והיה ממש לפניי גיוס.ואמת שאתה צעיר ועל תתיעש בכלל. תכבד את רצון אימך יש לה תסיבות שלה. על תריב איתה על זה. זכות אימך להתנגד.ובליבה היא אומרת אצלי בבית זה לא בית מלון...תחשוב על זה לבד אוקי. ולגביי להזכיר דירה בגילך בגלל בחורה... לא לא מקובל עליי החיים יקרים הכלכלה יקרה לא תחזיק מעמד בכלל.אז צא מהסרטים שלך בבקשה. ותחשוב טוב מה כן ניתן לעשות.בנידון בכדיי שיהיה לך כן טוב.ועל אימך על תכעס בכלל בסדר. שיהיה לך טוב בחורציק.מקוה שאמרתי משהו שכן יאיר את צומת ליבך לחיים.תהיה רגוע וכך תחיים בקלות יותר.

תגובה

שלום לך אני אורחת פה באתר והצטממררתי לשמוע את המצב שבוא אתה נמצא לפני שנים ההיתי במצב שלך ולמדתי אחת שאמא תמיד צודקת ועלייך לשאול את אימך מה דעתה בכלל על הקשר שלך איתה. תבדוק עם היא לא אוהבת אותה או רק לא בעד שתשנו יחד בנוסף למדתי לך תמיד בעקבות לבך כי הוא יודע מה טוב בשבילך ולא אף אדם אחר. מקווה שתסתדר חזק ואמץ ואל תשכח אהבה זו הדרך להבנה קבל כל דבר כשיעור ובאהבה .

יש מקרים ויש מקרים

לא תמיד ההורים צ7ודקים ברוב המקרים הם כן אבל בחלקם לא תילחם זה מה שיש לי לומר עם לא תילחם ותיכנע זה ימשך ככה כל ההזמן והיא תדע מתי היא יכולה להחזיק אותך ואיפה.... עם אתה באמת אוהב את החברה שלך תילחם בכל הכוח כי אני אומרת מנסיון אהבה היא הדבר הכי חשוב בעולם ואולי היחיד ששוה להילחם בשבילו

למעלה