אני משתגע

Nazgul7

New member
אני משתגע

טוב השתחררתי, אז מה הלאה? נרשמתי לקופ"ח, ביררתי קצת לגבי התנדבות לצה"ל, עבודה וזהו. לא עשיתי כלום מעבר לזה. אנשים מצדדי אומרים משהו על ביטוח לאומי ואני לא מצליח לעקוב, לשכת תעסוקה?מה מו מי? מישהו יכול לעזור לי ואולי לכתוב מה עושים בדר"כ?מה צריך לשלם ואיפה?מתי גם חשוב. איזה הטבות אני מקבל פרט לפיקדון ומענק(שמעתי שלשכת התעסוקה מציע קורסים חינם לחיילים משוחררים). מה צריך לעשות בשביל להתחיל ת'חיים? תודה

מדריך לאזרח החדש ../images/Emo13.gif

OK, השתחררת... מה מפה? אז ככה זה הולך- עד שלושה חודשים לאחר השחרור מקבלים את המענק (ולא נכנס לסכומים כיוון שכל אחד מקבל סכום שונה בהתאם לאופי השירות שניתן למצוא את הטבלאות המדויקות באתר להכוונת חיילים משוחררים), אבל זה הכסף-קל כדי לא לקבל את האזרחות בשוק טוטאלי.... לאחר מכן- עבודה יש? סבבה, זאת התחלה טובה להרוויח כסף ולא להיות תלויים בהורים. עכשיו סוגי העבודות מתחלקות ל-2 כשמדובר בחיילים משוחררים: 1. עבודה רגילה- אין מה להרחיב, פשוט עובדים ומקבלים משכורת. מה שכן חשוב לציין כאן שבמילוי טופס 101 (כרטיס עובד) ניתן לבקש הקלות מס (הכנסה) למשך שנתיים מהשחרור. משיגים זאת ע"י צירוף תעודת שחרור (אחד השימושים החשובים לתעודה הזאת). את מס ההכנסה עצמו מדווח המעסיק וההורדה של הסכום היא בהתאם למשכורת. 2. עבודה מועדפת- עבודה במקומות כמו בתי אריזה ותחנות דלק שלאחר מספר חודשים שעובדים בה מקבלים מענק מועדפת. כדאי לברר במקום העבודה האם הוא רשום כמקום של עבודה מועדפת או לא (יש גם רשימה של הקרן להכוונת חיילים משוחררים למי שמעוניין). אוקיי, עבודה אבל מה עם השאר...? החיים רק מתחילים- ניתן לעשות קורסים, לימודים, להתחתן, לקנות דירה, לפתוח עסק (ונראה לי שעוד משהו שפרח לי מהראש) ועזרה אפשר לקבל מהפיקדון- סכום כסף (שוב- משתנה בהתאם לאופי השירות, טבלאות באתר להכוונת חיילים משוחררים) שעד 5 שנים מיום השחרור ניתן לשחרר במידה ומוכיחים את המטרה למענה מיועד הכסף (קבלות, בלאגנים). בלימודים כדאי לשאול האם אפשר לשלם מהפיקדון כיוון שלא הקבלות של כולם מספיקות כדי לשחרר את הכסף מהחשבון.
טיפ קטן-מבחינת לימודים וקורסים, בנוסף לפיקדון כדאי לבדוק גם מלגות לחיילים משוחררים. עברו 5 שנים מיום השחרור ולא ניצלתי את הכסף, מה אני יכול לעשות? למשוך את הכסף, מזל טוב
זה כמעט כמו לזכות בלוטו...
כמובן שצריך לשים לב ולא לקפוץ על כל מציאה, יש אנשים שמנסים לנצל חיילים משוחררים כדי לקחת להם את הכסף של הפיקדון! שמעתי על ביטוח לאומי, מה...? ביטוח לאומי זה סכום כסף שכל אחד משלם למדינה שמיועד לעזרה למי שצריך (אמן שרק ניתן להם כסף ולעולם לא נצטרך לקבל מהם). לאחר כ3-4 חודשים מהשחרור מקבלים פנקס של תשלומים ושם כבר יש הסבר איך ומה לשלם. אין טעם לרדוף אחריהם, סתם בזבוז זמן. אבל גם לא כדאי להתעכב עם התשלומים כי זה רק מצטבר עם ריבית. בנוסף, לביטוח לאומי יש עוד תפקיד קטן לעושי המילואים (כבוד!)- לאחר המילואים מקבלים את הכסף מביטוח לאומי (מקבלים מהשלישות טופס המעיד על עשיית מילואים) ואז צריך ללכת לביטוח לאומי, להביא להם את הטופס והם כבר ידאגו שהכסף ייכנס לך לחשבון (זה שקיבלת בו משכורת צבאי, כן?) ואחד הקישורים הכי חשובים כאן- אתר להכוונת חיילים משוחררים. נראה לי שבזה זה מסתכם, והכי חשוב- אזרחות קלה ומהנה

Charo

New member
אני מציע לטאגלן את ההודעה הזאת ../images/Emo45.gif

צוהלת

New member
תיקון לעניין הפקדון ללימודים

לא הקבלות הן אלו שמאפשרות להוציא את הפקדון עבור לימודים. לכל מוסד שמשרד החינוך מאשר משיכה מהפקדון יש אישורים מתאימים, בצירוף לאישור לימודים של המוסד. רק עם הטפסים האלו תוכל ללכת לבנק ולהוציא צ'ק מהפקדון עבור מוסד הלימודים (צ'ק בנקאי שלא ניתן להסב למקום אחר) בהצלחה.

ronatd

New member
לגבי ביטוח לאומי

אז ככה, אם אתה עובד, המעסיק / מעביד שלך אמור לנכות ממשכורתך ולהעביר לביטוח לאומי. אם אתה לא עובד, אתה צריך לפנות למחלקת גבייה ללא שכירים, ולהסדיר תשלום של סכום סמלי לביטוח לאומי. (אני מציע לך לחכות חודשיים-שלושה לפני שאתה פונה). אם אתה מקבל דמי אבטלה, זה אמור להיות מנוכה מדמי האבטלה. אם אתה לומד באוניברסיטה או במכללה, התשלום לביטוח לאומי אמור להיות דרך המוסד בו אתה לומד. בהצלחה באזרחות.

הכי חשוב בחיים זה השכלה וחיסכון

השאר כבר מסתדר לבד אחרי שתמצא בחורה (היא תסדר את מה שצריך
) אני ממליץ לך ללמוד כמה שיותר מהר מקצוע, אם אתה "תפרן" תלך ללמוד בבית ספר להנדסאים יש שם הנחות רציניות למי שרק משתחרר ותעבוד עבודות מזדמנות וכו'.

meiry99

New member
תתחיל לעבוד

אין לך יותר מידי מה לחפש. פשוט תתחיל לעבוד ולבלות (אתה כבר לא סגור בבסיס, אתה קובע לעצמך את הלוח זמנים) זה הכל

leeron161

New member
תברח בנדם תברח

טוס לחו"ל טיול של אחרי הצבא ואם תמצא שם עבודה ובית אז יהיה כדי לך להישאר. מקסימום תמיד תוכל לחזור למעגל הכלום שיש פה בארץ.

Nazgul7

New member
תודה על התגובות

אז לפי מה שאתם אומרים, לחכות חודשיים שלוש עד שאני פונה לביטוח לאומי כדי לשלם אלא אם כן אני אעבוד ואז הביטוח לאומי מנוכה מהשכר שלי כן?ואם אני אתחיל לעבוד בין החודשיים שלוש האלו, איך בביטוח לאומי ידעו? מה הם מנחשים? צריך להודיע איכשהו? שלא יגבו ממני כפול. לגבי שאר הדברים פחות או יותר הבנתי, תודה רבה

למעלה