לא כולם מתגייסים מה הרעש?
בעיקר בנות מקבלות פטור גם כאלו שרוצות להתגייס, אך בצבא יש מספיק עודף כח אדם ולא ממש רוצים לגייס עוד חיילים, יש עודף כמות, יש חיילים שאין להם מה לעשות ואת זה שמעתי מצעיר מיישוב מגוריי שאין לו שום פעילות לעשות בצבא ושסתם מבזבז את היום. חיכיתי בלשכת הגיוס בתל השומר להתייצבות בחדר שהפנו אותי בצו לקח לי הכי הרבה 3 שעות לחכות לתור שלי לא היו הרבה אנשים שחיכו ולא היה עומס והקצינים לא מיהרו לקרוא למתייצבים, זה רצינות, ככה זה מוטיבציה מטריחים מתייצבים סתם מושכים את השעות בשביל להראות שהם עשו משהו, 7 צווים בשביל מה?, למה טרטרו יותר מידיי פעמים לבוא לשם סתם בזבוז זמן, בשביל 5 דקות המתייצבים מחכים שעות, למרות שאין שום תור למעשה רק בודדים נמצאים שם, אך לא זה העניין. איזה מוטיבציה להתגייס, שאת אותם מחבלים שלא מספיקים להרוג אותם ומשאירים אותם חיים, אז הם משתחררים בעתיד הלא רחוק כדי ללכוד מחבל זאת סכנת נפשות, איזה מוטיבציה יכולה להיות שבסוף הוא ישוחרר, גם הוראות הפתיחה באש מול מחבלים, גם האיפוק היחסי על ירי הקאסמים בשדרות לא נותנים חופש פעולה. חלק עצום מהחיילים היה מקרב הדתיים-לאומיים שאחוז גיוסם היה גבוה יחסית מקרבם, יותר מהחילונים, ואיזה גירוש אלים היה מהגוש, החיילים בחלקם הפכו לרובוטי גרוש של הממשלה, שלא לדבר על עקירת בתי הקברות בגוש קטיף, ומתוכם היה קברים של חיילי צה"ל שהם היום מוזנחים באיזה פינה בארץ. ממלא הממשלה מתכוונת למסור אדמות לאותו אוייב שעדיין נלחמים איתו, ומלחמת לבנון הממשלה הרגה יותר ממאה חיילים ששלחה אותם להילחם מבלי שיהיו מוכנים, עם בלאגן גדול, והרבה חיילים נהרגו בתאונות במלחמה, איזה מוטיבציה מצד שני אומרים שלום בפתח, ומצד שני מלחמה, המוטיבציה ירודה, הנשיא פרס בעצמו לא התגייס לצבא מה אתם אומרים על זה, אחיינה של שרה נתניהו לא התגייס מטעמי פצפיזם(אידיאולוגיה שמאלנית קיצונית), גם הזמרמר אביב גפן אותו דבר.