אני משתמש חלונות ורוצה לעבור

viki48

New member
אני משתמש חלונות ורוצה לעבור

ללינוקס (או לפחות לעבוד עם שניהן בו זמנית). רציתי לדעת כמה דברים לפני, אז: 1) האם לינוקס היא תוכנה חופשיה (חינם) ואם כן אז מאיפה אפשר להורידה. 2) האם יש בתוכנה תמיכה בעברית. 3) האם היא תומכת בכל או לפחות ברב החומרות (כרטיסים וכו).

ezaton

New member
לינוקס היא תוכנה כמו שחלונות היא

מטוס ג´מבו. (או מערכת הפעלה, לחילופין). לינוקס היא מערכת הפעלה (מערכת הפעלה זה קוד שמאפשר לך, המשתמש, לדבר עם המחשב שלך, החומרה), ומערכת הפעלה טובה למדי. היא תומכת בחלק ניכר מרכיבי החומרה הקיימים היום (כרטיסי רשת, כרטיסי מסך, במודמי תוכנה קצת פחות), והיא עולה כ 3 ש"ח (מחיר משוער של שתי מדיות לצריבה). ניתן להורידה מכאןבהתאם להפצה שאתה רוצה (או מתאימה לצרכים שלך יותר). אני מסרב לייעץ בנושא הפצות, ואחרים ישמחו לומר לך מנדרייק. אני לא, ובזה אני מסכם את נושא ההפצה מבחינתי. לא תוכל לעבוד עם לינוקס וחלונות בו זמנית (אלא אם תתכמן, אבל זה כבר טריק מורכב מאוד. עזוב) אלא לחילופין על המחשב - או או, ואפשרות נוספת היא לקחת מחשב ישן יותר, ולהתקין עליו (אגב, אפשרות מומלצת יותר, לדעתי). ב"תוכנה" יש תמיכה עברית מוגבלת, ובעתיד הלא רחוק התמיכה תתרחב, כשהיום כבר ישנם מעבדי תמלילים (תומכי פורמט doc) וגליונות אלקטרוניים שתומכים בעברית. תוכנות רבות, ובהן גם הממשקים הגראפיים (מי אמר שמערכת הפעלה צריכה לחייב אותך להשתמש בממשק גראפי? לא אני...) יתמכו תוך חודשים ספורים בעברית בתקן unicode באופן מלא. אם אתה הולך להתקין לינוקס, אתה הולך לקרוא הרבה טקסט טכני. אין לך ברירה, אלא שכדי להבין חייבים לקרוא, ומערכת לינוקס כיום (בעיקר אם אתה הולך לנסות עליה דברים קצת יותר מורכבים) תידרוש ידע בקונפיגורציה. זהו. מספיק. Ez

beitar

New member
אני דווקא לא מכיר שום מעבד תמלילים

בלינוקס שתומך בעברית ויודע ליצור / לערוך / לפתוח קבצי DOC. אני יודע שהגרסאות האחרונות ב CVS של ה koffice כוללות תמיכה בעברית, אבל ככל שאני יודע ה koffice רחוק מלעבוד היטב מול קבצי doc בשלב זה, וכמובן, זו רק בגרסאות בטא מוקדמות ביותר... לא משהו טריוויאלי שלוחצים ויש במחשב. אההה, ויש את AbiWord שמעטים מדיי לטעמי הצליחו לסדר בו את התמיכה בעברית (אני לא הצלחתי אני חייב להודות) וממה שאני יודע, התמיכה די רחוקה מלהיות מושלמת, מה עוד שה AbiWord עדיין רחוק מלהיות תחליף לוורד (פעם אחרונה שבדקתי, עדיין לא היו טבלאות ! ! !). על סטאר אופיס שומעים כבר זמן רב (בקשר לעברית) אבל ביינתים נאדה. תירוצים יש (גם אם מוצדקים) סטאר אופיס עברי - אין ! הקיצר, מי שצריך לעבוד עם וורד, עדיין הלינוקס בישראל לא יכול להוות עבורו אלטרנטיבה !

למעלה