אני משתתפת במסע לפולין בקרוב...כמה שאלות=]

נועם1019

New member
אני משתתפת במסע לפולין בקרוב...כמה שאלות=]

1.כמה החוויה טראומטית מפחינה נפשית? 2.דברים שכדאי\לא כדאי לקחת? 3.ממליצים? 4.כמה כסף להביא? 5.האם כל אחד יכול להתחבר נפשית למסע גם מי שקצת פחות רגיש? 6.האווירה שנוצרת היא לרוב חיובית ,אווירת גיבוש? אגב אני נוסעת במסגרת התיכון ... טיפים למיניהם יתקבלו בברכה...תודהה מראש

שירנות

New member
היי:)

טוב אז ככה- 1.החוויה לא טראומטית מבחינה נפשית...לא כמו שמציגים את זה בכל אופן.זה מסע קשה אין ספק אבל יש כל כך הרבה אנשים מסביבך שדואגים והם שם והם תומכים כל הזמן שאין בכלל אפשרות ל"חוויה טראומטית".זה מסע מאוד תומך והעבירה שנוצרת היא ממש לא איזה עצב נוראי וכאלה...אז לא,זאת לא חוויה טראמטית:) 2.אמממ...גרביים להחלפה בתיק שיהיה איתך על הגב כי קר ברגליים כשהם נרטבות מהגשם(בעצם אני לא יודעת מה יהיו הטמפ' כשאת נוסעת אבל אצלנו היה מלא גשם..:/)אממ מה עוד...נרות נשמה מוזיקה טובה אההה והכי חשוב(לפחות אצלנו זה היה ככה
)אוכל מהבית-לא אוכל אוכל אלא חטיפים עוגיות כל מני כאלה זה תמיד כיף לאכול משו מוכר במיוחד במקום כזה וזה מזכיר את הבית מעבר לזה שגם האוכל שם דיי דוחה אז שיהיה משו אחר לאכול כשרעבים... 3.ממליצים על מה?
4. 100$ יספיק בהחלט אני יודעת שזה נשמע דיי מעט(או שאולי רק לי זה היה נראה מעט?
)אבל זה באמת מספיק...תמיד חוזרים עם עודף,אלא אם כן את מתכוונת לערוך שם שופינג שחיטות
5.כן!חד משמעית...לפחות לדעתי:) מניסיון אישי
6.כן!ואוו את לא תאמיני כמה תתגבשו שם...זה לא יאומן איך פתאום אנשים שלא דיברנו לפני זה מחבקים אחד את השני ובוכים ביחד כאילו הם החברים הכי טובים ואיך כולם נהיים פתאום כל כך תומכים וכולם מתחברים עם כולם גם אנשים שבחיים שלך לא דיברת איתם או אפילו לא סבלת אותם את תמצאי את עצמך מדברת איתם ויוצרת איתם קשרים חדשים וחברויות חדשות:) זהו:) אם יש עוד שאלות נשמח לענות
שיהיה לך מסע מוצלח ומשמעותי
תהני(עד כמה שזה נשמע מוזר אבל כן,גם הנאה זה חלק מהעניין כי בסופו של דבר,בין כל השאר זה גם מהנה)ונשמח לשמוע חוויות וכו' בהמשך

....

אני לא חושב שזה פוגע נפשעת, לפני שטסתי אמרו לי שצריך ללכת לפסיכולוגים....זה ממש שטויות חזרתי שבועיים לפני יום זשואה,אז ביום הזה מכל דבר בכיתי בקטנה,את רק תהיי רגישה בימי שואה אישית אני לקחתי קצת זלוטי במלון ובקניון היה לנו אפשרות להחליף מיורו לזלוטי ביון האחרון בדיוטי פרי בפולין נשאר לי מלא יורו אז קניתי כמעעט את כל השוקולודים שלהם[נשאר לי 200 יורו והבאתי אותם הבייתה] ממליץ לך לקחת יותר יורו מה שהכי עצבן אותי מכל המסע הזה-זה המפגשים במסע עצמו וגם בבית ספר וגם לפני לפני הטקס פשוט חפרו לנו,עשו לנו 4 ימים ביד ושם,שיחות עם יועצות,ציפיות גם בסע עצמו חפרווו לנו, וזה נמשך גם כשחזרנו לארץ,חפרו לנו לא לקחתי mp4 וטוב שכך,לא היה זמן היו לנו הרבה נסיעות ארוכות,ובהם לא היה זמן,שרנו שירים,צחקנו,ראינו סרטים,וכמובן ישנו.. אז אין טעם לקחת קחי לך שוקולדים,מקופלות,פסק זמן וכו' וכו' אישית-אני לא מאמין ביומני מסע,גם אל תקחי כרית למטוס,סתם דבר דפוק,אצלנו ילדים הביאו סמיכות וסתם נסחבו עם זה זהו,נראה ליי...סליחה על החפירות אם יש לך עוד שאלות,תשאלי ותשמרי טוב על הדרכון

נועם1019

New member
וואי תודה =]

(השאלה אם ממליצים היתה אם ממליצים ליסוע) עוד שאלונת יש בכלל מה לקנות שם יש טעם להביא כסף הרבה? ועוד אחת אחרונה -איך המלון בדרך כלל? רמה סבירה ? שלא יתקבל הרושם שזה מה שחשוב לי זה הפרטים הכי פחות משמעותייים אבל כן זה גם מעט מסקרן אותי לדעת..

קניות

אני ממליץ לך לנסוע
היינו במכרות המלח,אז יש שם קפיטריה,אפשר לקנות פחית קולה..בוואונו..ועוד כמה ממתקים... מחוץ למכרות היה שוק,מכרו הרבה שטיות,חלקם יפים וזולים,חלקם יפים ומכוערים,חלקם סתם דברים זולים ו\או יקרים אגב,בשוק הזה מוכרים סוכריות ענקיות אולי מטר על מטר בככל מני צבעים כל מני סוגים,צורת לב,צורת פרח,ממש ענקיים,אפשר להיות איתם גמישים עם המחירים,ואם תהיו שמה ותשאלי אותם כמה זה עולה בעברית,הם יענו לך בעברית.. כן,כן,הם יודעים מספרים בעברית,אבל כשהגענו לישראל הם נשברו לי הסוכריות,לא שמרתי עליהם טוב... יש חנויות במלונות,קניתי שם בבושקה תהיו גם בשוק הגדול..מוכרים שמה הרבה דברים יפים,והם זולים[ותקחי הרבה כסף,לא תדעי כמה דברים תקני...] בדיוטי פרי אני מניח שתקצי לקנות הרבה שוקולדים למזכרת ו...זהו..איזה מלון את?

המשלחת שלנו הייתה

בשתי בתי מלון מחר אני אגיד לך..אני לא זוכר כרגע... מחר סתכל בחוברת הסברה ואגיד לך

שירנות

New member
:)

ברור שליסוע!!!! חחח כן מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאאוד מאוד(מאוד מאוד
)מומלץ ליסוע:) חוויה מדהימה באמת!א יכולה להיכנס למאמרי הפורום ולראות חוויות של אנשים והיו גם מלא שרשורים על אם ממליצים או לא...חח אין לי כח פשוט לפרט מההתחלהP: יש מה לקחת וגם לוקחים אותכם שם לשווקים ככה ששוה להביא כסף-מזכרות וזה בכל זאת מסע לפולין זה פעם בחיים
המלונות ברמה מצויינת באמת רמה ממש ממש טובה אפילו טיפה פצלנית... ואל דאגה זה בסדר:) זה מעניין את כולם ובצדק לא יודעים לקראת מה הולכים...
בהצלחה:)

cz123

New member
עוד שאלות..

לא בטוחה אם להצטרף עדיין, מה אתם אומרים? בעקרון אני לא ממש מתה ליסוע ולראות גטאותו ודיי חבל לי על הכסף מצד שני זה עם חברים ויכול להיות נחמד לא? הולכים לעוד מקומות בלילה נגיד לקניונים וכאלה? או שזה רק במסגרת בית ספר והכל זה סוג של לימודים? אשמח לעוד מידע על המסע ומה אנחנו הולכים לעבור.. זה במסגרת בית ספר

נועם1019

New member
איך אני מגיעה למאמרי הפורום? ו...

אגב ממש תודה עזרת לי להחליט ממש סופית =]

נועם1019

New member
אהה ועוד משהו חח סורי על החפירות

המשלחת שלנו ממש קטנה יחסית לדעתי..משהו כמו 50 ילדים אולי קצת יותר ..כמה שלכם היתה? זה מפריע?

שירנות

New member
חחח זה בסדר את לא חופרת:)

אני אוהבת לענות על הדברים האלה זה ממש נחמד,קצת מחזיר אותי להתחלה:) לדעתי זה ממש לא מפריע,אני אפילו דיי תומכת במשלחות יותר קטנות...הרבה פעמים אם המשלחת גדולה מדי זה יכול להיהפך לסוג של "טיול שנתי" כזה וזה מאבד קצת מהאינטימיות והפשטות של המסע....חחח לא יודעת אני חושבת שעדיף משלחות בינוניות ולא ענקיות גם אנחנו היינו 60 ילד והיה מדהים אז אני לא חושבת שיש סיבה לדאוג:) אם יש עוד שאלות את מוזמנת,זה בסדר תרגישי חופשי בשביל זה הפורום קיים:) ואת גם סתם מוזמנת
והנה קישור למאמרים-

yarden d

New member
50 זה בסדר

אנחנו היינו סביבות ה-88 וזה היה נורא. סוג של טיול שנתי. (אבל שלא תביני לא נכון - המסע עדיין היה חוויה)

shiratel

New member
טיפים

החווייה לא ממש טראומטית. אני לא יכולה להתחיל לפרט אבל לי אישית בכלל לא היה קשה, ואלה שהיה להן קשה בכו ובזה זה נגמר. טראומה של ממש - לא חושבת שתהיה לך. גם אם לא יהיה לך קשה, זה יכול לנחות עלייך בהמשך, כלומר אחרי המסע, אבל שוב, הכל בגדר חווייה רגשית שאני לא הייתי קוראת לה טראומה. ממליצה לקחת מצלמה, ואם את לוקחת - הרבה כרטיסי זכרון שסה"כ ישקלו לפחות 2 ג'יגה (אם זה כרטיס של ג'יגה אז קחי שניים, אם של פחות אז קחי יותר בהתאם). לא מגזימה. ג'יגה אחד זה לא מספיק, מנסיון. ממליצה בחום! חווייה שאסור לך לפספס! לנו אמרו להביא 250$ ולא יותר. אם את בחורה של מזכרות, אז אני מציעה לך, כי אז בכל מקום את יכולה לקנות כל מיני שטויות ולכי תדעי אם לא תפלי על גלריה שזה יותר יקר וכאלה. כריות, פסלונים, מתנות לאנשים, בובות פרווה... יש אצלנו כאלה שגם קנו בגדים או תכשיטים כאלה זולים... משקפי שמש... השאלה היא כמה את אוהבת את הדברים האלה. בכל אופן, לא יותר מ-250$. לא כל אחד יכול להתחבר, אני אגיד לך דוגרי. בעצם, מה את מגדירה להתחבר? לי אישית לא היה קשה. כן עצוב להיות במקומות כאלה, את מבינה את המשמעות של דברים ואת גודל הזוועה, השאלה היא אם זה יהיה עלייך מעמסה רגשית או לא. זה כל כך משתנה, זה גם מינון שונה אצל כל אחד, יש כאלה שיותר בהלם ופחות כואב להם (כמו למשל לי), ויש עוד כל מיני דברים שאפשר להרגיש, אין כזה דבר. האווירה שנוצרת היא חיובית, אין ספק. אני לא שמעתי על משלחת שהשתדלו להשאיר את התלמידים בדכאון כל הזמן. הרוב השתדלו להנעים כמה שיותר את הזמן שבו את לא במקומות הקשים. אני דווקא כן מציעה שתקחי נגן MP3, לכל כ-ל הנסיעות מדברים איתך ומקרינים סרטים, ויכול להיות שבכלל תרצי לישון וכאלה. אמפי זה אף פעם לא מזיק, גג אל תשתמשי. קחי הרבה מאוד סוללות או מטען, תלוי איזה אמפי יש לך. ואני כן ממליצה שתנהלי יומן מסע, זה טיפ טיפונת לא נוח (כי כותבים באוטובוסים או בלילה בעיקר) אבל אני עשיתי את זה ואני שמחה על זה. ככה אפשר לקרוא ולהזכר, את לא תצליחי לזכור הכל מהמסע וסביר להניח שתרצי. בסוף היומן גם החברים יכולים לכתוב לך דברים, או המדריכה, או אם הכרת אנשים חדשים ואת רוצה דרך לשמור על קשר. אני גם ביומן שלי הדבקתי דברים מהמסע, למשל שירים שהמדריכה חילקה, את הקרטון הקטן שמקבלים עם הכרטיס-מפתח לחדר, את הכרטיס כניסה למכרות המלח. בקיצור יומן זה טוב

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gifתשובות

לרוב השאלות אני מניחה שקיבלת, זה לא כזה טראומטי- יותר מעניין ועצוב. טיפ
קחי לך מוזיקה, ומחברת לרשום בה, ומצלמה. מסע מוצלח

אם כבר שואלים אז גם

לי יש שאלה הבצפר שלנו נוסע בתאריך ה-9.9 ספטמבר ולפי מה שהבנתי זה יוצא קיץ שם השאלה שלי היא אם זה פוגע בכול ההרגשה שם המסע?

שירנות

New member
לפי דעתי לא...

אני הייתי גם באזור התאריך הזה אומנם חודש אחרי(2.10.07)אבל היו לנו הרבה ימים שטופי שמש וחמים שהסתובבנו בהם עם חולצות קצרות והיה ממש נעים. בכל מקרה המסע היה מדהים ומשמעותי בלי קשר למזג אוויר.... אגב אני לא יודעת איך זה מסע בחורף כשיש שלג אבל ראיתי כמה סרטים של משלחות שהיו בחורף והיה שלג ולא יודעת,זה היה נראה לי פתאום נורא נקי-זה העביר לי בדיוק את התחושה ההפוכה-הכל היה נראה נקי וטהור ולבן כזה
אז לא,לפי דעתי זה ממש לא פוגע בהרגשה של המסע:) מסע מוצלח ומשמעותי:) אם יש עוד שאלות את מוזמנת לשאול:)

למעלה