אני משתתפת בפורום כבר די הרבה זמן.

רותי57

New member
אני משתתפת בפורום כבר די הרבה זמן.

אם לא בתגובות אז לפחות בקריאת השיחות. נתקלתי ב מצב פיזי ירוד של החולים , קראתי על חוסר תקשורת ואפילו של סבא שהלך לאיבוד. אך עוד לא נתקלתי בבעיה שכתבו משתתפי הפורום כי החולה הזה בלילה דברים ובבוקר כמו באובססיה לא מפסיק לדבר על זה. אבי כל הזמן שומע בלילה כי באים גברים לבקר את אמי. והוא אפילו פנה אלי ואמר כי הוא מעונין להתגרש. אני כבר למודת נסיון אמרתי לו כי בגיל 85 לא מתגרשים ואני אדבר עם אמא שתתנהג קצת יותר טוב ותגרש את כל המאהבים. והוא בשלו כמו באובססיה לא ישן לא ביום ולא בלילה. הגדלתי לו את המינון של סרקוול ל 200 מ"ג ליום והוספתי 20 מ"ג של אנטנטומין. צירוף זה של תרופות בדרך כלל עזר לו להרגע כעבור יומיים שלושה אני מקווה שגם כך יהיה היום. כאשר הוא באובססיה זכרונו גם טוב יותר. הוא נתן לי שני שעונים שאני אתקן וכאשר באתי כעבור שעתיים לבקר אותם , הוא שאל אם הבאתי את השעונים מהתיקון. ושוב התחיל שאמא כזו וכזו. האם זה אף פעם לא נעלם כל המחשבות שווא הללו. היתי נותן לו כדור שיני ללילה אך אני חוששת כי יהיה לו בילבול גדול מדי וזה יעשה את הפעולה ההפוכה, גם תרופות פסיכיאטריות וגם כדורי שינה? האם משהו נתקל בתופעה כזו?

נילי41

New member
רותי, לא יודעת מה להגיד

נפלאות דרכי הבורא. אצל כל אחד המחלה מתבטאת באופן אינדיבידואלי ושונה. אצל אביך האובססיה מתבטאת בחשדות באמך. חולי אלצהיימר בדרך כלל מתאפיינים באובססיות שונות וכבר שמעתי גם על חשדנות וכל מיני הזיות שונות ומשונות. למה אביך לא נרפא מזה עם כל הטיפול התרופתי שהוא מקבל, לאלוהים פתרונים. אולי זה מושרש אצלו חזק ואינו יכול להשתחרר. בקשר לכדור שינה ללילה, בעלי מקבל ריספרדל שזו גם תרופה פסיכוטית אבל במינון מאוד נמוך, והלילה כשהוא התחיל לקום כל 5 דקות ב-03:00 בלילה החלטתי לתת לו גם כדור שינה כדי שנוכל לישון כמה שעות רצוף לפחות ואכן הוא ישן 3 שעות ואז קם לשירותים והמשיך לישון, וגם אחרי שקם, התרחץ והתלבש (כמו שסיפרתי קודם) והלך לסלון, המשיך לישון בכורסה עוד איזה שעה ואז קם וביקש ארוחת בוקר והתנהג כרגיל. מכיוון ששבת אז לא אכפת היה לי לתת לו את כדור השינה הזה, אבל ביום רגיל כשהוא הולך למרכז היום אי אפשר לתת לו כדור כזה בשעה כל כך מאוחרת בלילה. איני יודעת בקשר לתרופה שאביך מקבל ואם המינון שהוא מקבל נחשב גבוה או נמוך, אבל תתייעצי עם הרופא המטפל ואולי שווה לתת לו לפעמים, כשאין ברירה, גם כדור שינה כדי שהבית יוכל לתפקד והוא לא יפריע לכולם. זו רק מחשבה שלי, כמובן כמובן כמובן, תשאלי את הרופא שלו אם זה אפשרי. אני מאחלת לך הרבה כוחות ותעצומות נפש לטפל בבעיות המורכבות של שני הורים חולים.

ענתי44

New member
כבר סיפרתי בפורום על קרוב

שהאשים את אשתו ( ומדובר על סבתא) שהיא בוגדת בו עם אחת הדמויות שהוא רואה ושלטענתו מתנכלות לו ( עוקבים אחריו אוכלים לו את האוכל או גונבים כלי כסף מהבית) מה שלא עשינו הוא היה בשלו. הבן שלו בא וצעק עליו, אני שיכנעתי אותו שאשתו נאמנה ואוהבת ומסורה לו, הוא רק התרגז יותר. כשהיא היתה הולכת איתו ברחוב הוא היה מתחיל לגדף אותה ולספר לזרים על "בגידתה" צועק בשכונה, מספר בבית הכנסת. ואפילו היכה אותה בגלל זה. ( אני הפרדתי ביניהם והזעם שלו היה עצום. ומדובר באיש שהיה נעים הליכות) בסוף אחרי שהפסקנו להוכיח אותו שזה לא נכון והגברת הכדורים עש שהוא אוזן וכמעט לא מדבר על זה. אם כי עדיין הדמויות מציקות לו. פשוט ללכת לרופא ולנסות שינוי תרופות עד שיירגע. במקביל להרגיע את אמא שלך. שתלמד להבליג ולא להפגע מהאשמות השווא האלה.אפילו לשקול עם רופא המשפחה מתן כדור הרגעה טבעי לאמא. תחזיקו מעמד ונקווה שזה יעלם בקרוב.

אסתרס

New member
למה את פשוט לא נעזרת../images/Emo193.gif

ברופא מומחה ? תפני בבקשה לרופא פסיכוגריאטר מומחה, שעובד עם אוכלוסית חולי אלצהיימר,ואביך יקבל טיפול ההולם את מצבו הקשה. זה לא דבר פשוט, אביך סובל מאוד וכן גם אימך. ויש תרופות מתאימות. רק רופא ייתן לך אותם.

כן, חמיה של אחותי היה ככה

הוא היה בטוח שאשתו מזה המון שנים בוגדת בו עם כל העולם. הם פשוט שיתפו איתו פעולה ואמרו לו שמחר ילכו לרבנות איתו לפתוח תיק גירושין ושבנתיים יתנהג יפה כי אחרת היא לא תסכים להתגרש. וכך משכו אותו מיום ליום עד שזה עבר לו. הגיון לא עוזר פה. הוא לא מודע לכך שהוא בן 85 ומה המשמעות. הוא חי בעולם האלצהיימר, א במציאות. ואני בהחלט מבינה ומצרה על הכאב שלך כשאת נאלצת לקחת חלק בפארסה הזאת, זה החלק הכי כואב בסיפור.

רותי57

New member
גם אני אומרת לו

שבגיל 85 לא מתגרשים ושדיברתי עם אמא והיא יותר לא תתן לאף גבר להכנס הביתה. אך אני מקווה כי הלילה יעבור בשלום

למעלה